Verzorgende IG - De Zaaier
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Werk jij graag met mensen met dementie en heb je hier de nodige ervaring in? Voel jij je écht thuis in de ouderenzorg en ben je op zoek naar een afwisselende baan? En zie jij het als een uitdaging om een actieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven en zorg van de bewoners waarbij je het accent legt op welzijn? Dan ben jij de Verzorgende IG die wij voor Kleinschalig wonen de Zaaier te Blokzijl zoeken voor 28 tot 32 uur per week.

Wie zoeken wij?
De Zaaier is een kleine en zelfstandige locatie voor Kleinschalig wonen in Blokzijl. Met name vanwege de grote (kleinheid) van de locatie maakt dat de Zaaier zich onderscheid ten opzichte van andere werkplekken. Je bouwt namelijk een goede band op met de bewoners en je bent vaak werkzaam met dezelfde collega's. Dit vraagt om zelfstandigheid, verantwoordelijkheid maar ook een goede teamsfeer.

Als Verzorgende IG ondersteun je de bewoners van Kleinschalig wonen de Zaaier op het gebied van dagelijkse zorg en welzijnsactiviteiten. Tevens onderhoud je sociale contacten met familie en mantelzorgers. De bewoners hebben zoveel als mogelijk eigen regie waarbij jij de professionaliteit bewaakt. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de activiteiten die in het zorgleefplan zijn opgenomen Je gaat voor kwaliteit en je werkt zorgplanmatig en vanuit de visie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Daarbij waarborg je de authenticiteit, zelfstandigheid en privacy van de bewoners. Naast je ervaring in het werken met mensen met dementie, ben je ook bevoegd en bekwaam om de voorkomende verpleegtechnische handelingen uit te voeren en voorzie je artsen en andere behandelaars van alle nodige informatie. Naast de directe zorg heb je ook taken en verantwoordelijkheden in overstijgende werkzaamheden, zoals Eerst Aanspreekbare Verzorgende en/of diverse aandachtvelden.

De werkomgeving
Kleinschalig wonen De Zaaier is gehuisvest in een voormalige kerk, die in 2012 is verbouwd. Er is gebruik gemaakt van veel glas, hout en lichte kleuren, waardoor er een warme sfeer heerst. Het gebouw ligt in een rustige wijk net buiten het centrum Blokzijl. Aan de voorkant is er uitzicht op de stadsgracht met het aangrenzende fiets- en wandelpad. Vooral 's zomers is het hier een komen en gaan van fietsers, wandelaars en bootjes, waar de bewoners vanaf het gezellige terras van kunnen genieten. Vanuit onze professionele kennis en ervaring bieden we in De Zaaier zorg en begeleiding met het accent op welzijn. Dit doen we in een huiselijke en veilige omgeving met structuur en rust, waarbij we de bewoners tegelijkertijd stimuleren om actief te zijn en in beweging te blijven. Ofwel een fijne werkplek in een mooie omgeving!

Wat vragen wij?
  • Je bent een gediplomeerd Verzorgende IG;
  • Je vindt het welzijn van de bewoners belangrijk en weet collega's daarbij te motiveren;
  • Je werkt vanuit onze kernwaarden: Vertrouwen, Verbinding en Verantwoordelijkheid waarbij je denkt vanuit de bewoners en hun welbevinden;
  • Je bent niet bang om tegen de stroom in te zwemmen en dingen te veranderen om het leefplezier van onze bewoners te vergroten;
  • Je bent flexibel inzetbaar voor alle voorkomende diensten en hebt een proactieve houding als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen.
Wat bieden wij?
  • Een afwisselende, zelfstandige functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is;
  • Je werkt in een klein en dynamisch team. Zo bouw je een persoonlijke en vertrouwde zorgrelatie met de bewoners en jouw collega's op;
  • Samen met de bewoner en zijn/haar netwerk maak je betrokken zorg mogelijk waarbij de regie bij de cliënt ligt;
  • We bieden je in eerste instantie een jaarcontract met de intentie om deze bij gebleken geschiktheid te verlengen voor onbepaalde tijd;
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VVT ingedeeld in FWG 35.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Louise de Vries, teammanager Kleinschalig wonen de Zaaier via 06-51694113. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in overleg.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature zo enthousiast en kun je niet wachten om te reageren ? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de button 'solliciteer direct'.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Blokzijl (e.o.)
Postcode 8556 EE
Stad Blokzijl
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 14-01-2022
Reageer voor 10-02-2022
Nummer 107204

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land