Verzorgende IG - Talma Hof
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Voel jij je thuis in de zorg en ben je op zoek naar een afwisselende baan? En streef jij, net al wij, ook naar een zinvolle dag voor alle mensen en heeft welbevinden en kwaliteit van zorg en leven ook jouw grootste aandacht? Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega! Verpleeghuis Talma Hof is namelijk op zoek naar een collega in de functie van Verzorgende IG voor 24 uur per week.

De functie
Als Verzorgende IG ondersteun je de bewoners van Verpleeghuis Talma Hof, afdeling Roggeveld op het gebied van dagelijkse zorg en welzijnsactiviteiten. Als Verzorgende IG op afdeling Roggeveld richt je je specifiek op het bieden van zorg aan betrekkelijk jonge mensen met dementie. Je helpt de cliënten om hun leven, zoveel als mogelijk, in eigen regie te houden. Je biedt ondersteuning op het gebied van dagelijkse activiteiten en het onderhouden van sociale contacten. Je werkt hierin nauw samen met mantelzorgers.

Kortom onze cliënten krijgen de ruimte voor eigen regie en de professionaliteit hiervan bewaak jij. Daarnast ben je als Verzorgende IG mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de activiteiten die zijn opgenomen in het Zorgleefplan en je bevoegd en bekwaam tot het uitvoeren van de voorkomende verpleegtechnische handelingen. Ten slotte verstrek je gerichte informatie aan artsen en eventuele andere behandelaars en pak je met de collega's en bewoners de dagelijkse kleine huishoudelijke taken op binnen de locatie.

De werkomgeving
Verpleeghuis Talma Hof ligt aan de rand van Emmeloord, er wonen (jonge) mensen met dementie en/of een somatische beperking. Talma Hof heeft onlangs de inrichting gemoderniseerd en beschikt over een mooie, royale beleeftuin. Tevens is er een sfeervol restaurant, waar cliënten van Philadelphia vol enthousiasme werken. Een prettige plek waar ook jij kunt genieten van een kopje koffie of een heerlijke lunch. Tevens is er een kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste, cateringservice en een kleine winkel. Bijgestaan door vele vrijwilligers organiseren we activiteiten voor de bewoners. In een reminiscentie ruimte, nemen we bewoners mee naar vroeger. In Talma Hof maken we gebruik van zorgtechnologie, zo hebben alle kamers o.a. een nieuw zorgalarmeringssysteem gekregen. Naast kwaliteit van zorg heeft kwaliteit van leven van bewoners van Talma Hof onze grootste aandacht. Een fijne werkomgeving waar we elke dag streven naar een zinvolle dag voor de bewoners!

Op de afdeling Roggeveld zelf wonen betrekkelijk jonge mensen met dementie. De afdeling bestaat uit drie huiskamers en persoonlijke ruimtes. De bewoners worden ondersteund op het gebied van dagelijkse activiteiten zodat er een zinvolle dagbesteding ontstaat waarin ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. De bewoners hebben veel baat bij direct contact en kunnen probleem- of onbegrepen verdrag vertonen.

Wat vragen wij?
 • Je bent een gediplomeerd Verzorgende IG en het heeft onze voorkeur als je werkervaring hebt opgedaan in een vergeljikbare functie;
 • Je dient affiniteit te hebben met het werken met cliënten die onbegrepen- of probleemgedrag kunnen vertonen;
 • Je volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en je deskundigheid op peil houden is voor jou vanzelfsprekend;
 • Je bent ondernemend en neemt verantwoordelijkheid, je bent flexibel, stressbestendig en creatief;
 • Je beschikt over tact, inlevingsvermogen, hulpvaardigheid en humor en kunt goed samenwerken met collega's en mantelzorgers;
 • Je bent flexibel inzetbaar voor alle voorkomende diensten en hebt een proactieve houding als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen;
 • Je vindt het welzijn van de bewoners belangrijk en weet collega's daarbij te motiveren.
Wat bieden wij?

 • Een afwisselende, zelfstandige functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Je werkt in een klein en dynamisch team. Zo bouw je een persoonlijke en vertrouwde zorgrelatie met de bewoners op en kun je snel het verschil maken;
 • Samen met de bewoner en zijn/haar netwerk maak je betrokken zorg mogelijk waarbij de regie bij de cliënt ligt;
 • We bieden je in eerste instantie een jaarcontract met de intentie om deze bij gebleken geschiktheid te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VVT ingedeeld in FWG 35.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Margreet van Dijk, teammanager Talma Hof via 06-53914496. De sollicitatiegesprekken vinden in overleg.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature zo enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de button 'solliciteer direct'.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie in de wervingsprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Emmeloord (e.o.)
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 14-01-2022
Reageer voor 27-01-2022
Nummer 107208

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land