Verzorgende IG - Wittesteijn (tijdelijk)
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Werk jij graag met mensen met dementie en heb je hier de nodige ervaring in? Voel jij je écht thuis in de zorg en wil jij graag een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven en zorg van de bewoners van woonzorgcentrum Wittesteijn te Emmeloord? Dan ben jij de Verzorgende IG die we zoeken voor 24 uur per week ter vervanging van zwangerschapsverlof.

Wie zoeken wij?
Als Verzorgende IG ondersteun je de bewoners van woonzorgcentrum Wittesteijn op het gebied van dagelijkse zorg en welzijnsactiviteiten. Je komt te werken op de afdeling Wittesteijn West. Dit betreft een gemotiveerd, klein en fijn team dat onderling graag de samenwerking zoekt om de best mogelijke zorg te leveren aan bewoners met dementie en lichamelijke beperkingen.

Naast de zorgtaken onderhoud je sociale contacten met de familie en mantelzorgers. De bewoners hebben zoveel als mogelijk eigen regie waarbij jij de professionaliteit bewaakt. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de activiteiten die in het zorgleefplan zijn opgenomen. Je gaat voor kwaliteit en je werkt zorgplanmatig en vanuit de visie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Daarbij waarborg je de authenticiteit, zelfstandigheid en privacy van de bewoners. Naast je ervaring in het werken met mensen met dementie, ben je ook bevoegd en bekwaam om de voorkomende verpleegtechnische handelingen uit te voeren en voorzie je artsen en andere behandelaars van alle nodige informatie. Naast de directe zorg heb je ook taken en verantwoordelijkheden in overstijgende werkzaamheden, zoals Eerst Aanspreekbare Verzorgende en/of diverse aandachtvelden.

De werkomgeving
Woonzorgcentrum Wittesteijn is gelegen aan de rand van Emmeloord. Als je de straat oversteekt, loop je zo het kleine winkelcentrum in, met onder andere een supermarkt, snackbar, slijterij en drogist. Er is een groot terras aan de voorkant van het gebouw en een binnentuin met een prachtige kas. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement waar men zich terug kan trekken. Als bewoners gezelligheid willen opzoeken, dan kan dat bijvoorbeeld door in de huiskamer gezamenlijk een kopje koffie te drinken. Tevens is er een levendige ontmoetingsruimte op de begane grond; een prettige plek voor een maaltijd, een kopje koffie of zomaar een praatje. Bijgestaan door vele vrijwilligers, organiseren we ook afwisselende activiteiten. De kinderen van de naastgelegen basisschool komen regelmatig op bezoek om samen te zingen of met elkaar te gymmen. Ook bezoekers van Triade Activiteitencentrum Peppelrode zijn iedere dinsdagochtend aanwezig om werkzaamheden te verrichten. Zo bieden we naast zorg en structuur ook gezelligheid. Als je houdt van werken in een gemoedelijke en levendige sfeer, dan is Wittesteijn zeer geschikt!

Wat vragen wij?
 • Je bent een gediplomeerd Verzorgende IG;
 • Je bent alert op veranderingen in de gezondheidstoestand van mensen en handelt hier naar;
 • Je kunt goed luisteren en bent geduldig;
 • Je bent flexibel inzetbaar voor alle voorkomende diensten en hebt een proactieve houding als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen;
 • Je vindt het welzijn van de bewoners belangrijk en weet collega's daarbij te motiveren;
 • Je bent niet bang om tegen de stroom in te zwemmen en dingen te veranderen om het leefplezier van bewoners te vergroten.
Wat bieden wij?
 • Een afwisselende, zelfstandige functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Je werkt in een klein en dynamisch team. Zo bouw je een persoonlijke en vertrouwde zorgrelatie met de bewoners op en kun je snel het verschil maken;
 • Samen met de bewoner en zijn/haar netwerk maak je betrokken zorg mogelijk waarbij de regie bij de cliënt ligt;
 • Dit betreft een tijdelijke vacature voor 6 á 7 maanden ter vervanging van zwangerschapsverlof. Na afloop hiervan gaan we graag met je in gesprek over het vervolg van jouw loopbaan binnen ZONL. Als interne kandidaat heb je voorrang bij andere vacatures binnen ZONL;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VVT ingedeeld in FWG 35.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Sandra van der Veen, teammanager via 06-37004330.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature zo enthousiast en kun je niet wachten om te reageren ? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Emmeloord (e.o.)
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 19-04-2022
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 110121

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land