Verzorgende IG-ER / Begeleider - De Braak Raalte
De Parabool

De Parabool is met 400 medewerkers een Sallandse organisatie met korte lijnen. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardige plek in de samenleving vinden. Samen willen we ontdekken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij en dat voelen zij. Niet eenmalig of speciaal, maar dagelijks en gewoon. Dat maakt ons bijzonder!

Ben jij een enthousiaste verzorgende IG-er, gedreven, hou je ervan om de handen uit de mouwen steken, mensen te begeleiden en past warme zorg bij jou? Dan willen wij heel graag dat jij bij ons komt werken! 

Wij zoeken namelijk een medewerker die van alle markten thuis is, maar vooral van zorgen houdt op onze locatie de Braak. De Braak is een kleinschalige woonlocatie speciaal voor bewoners met een verstandelijke beperking die al wat ouder zijn. Op de Braak zijn er 3 woningen met 6 bewoners per woning. De woningen zijn qua doelgroep divers. Jij komt te werken op alle drie de woningen.

VERZORGENDE IG-ER / BEGELEIDER

20-24 uur per week- met affiniteit met ouder wordende cliënten

Wat ga je doen?

 • Als verzorgende IG-er/begeleider speel je in op dat wat de bewoner op dat moment nodig heeft. Je bent gericht op het stabiliseren van vaardigheden en het inspelen op achteruitgang.
 • Je gaat inspelen op gedrag of uitdrukkingen die je ziet, want sommige bewoners kunnen niet tot weinig praten.
 • Je helpt bij de hoge zorgvraag en ADL-zorg van de bewoners.
 • Als verzorgende IG-er/begeleider lever je een bijdrage aan de begeleiding, observatie en verzorging van de cliënten in hun woonsituatie op grond van het individuele ondersteuningsplan.
 • Je draagt zorg voor een goede leefsfeer, voor veiligheid en welbevinden van de cliënten en hebt daarbij aandacht voor zowel de belangen van de individuele cliënt als van de hele groep.
 • Je hebt een signalerende functie met betrekking tot veranderingen bij de cliënt en zijn omgeving, en onderneemt indien nodig actie. In geval van twijfel, onduidelijkheid en/of problematische situaties, overleg je met de persoonlijk begeleider.
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van contacten met o.a. familie en instanties.
 • Je voert indien nodig risicovolle- en/of voorbehouden handelingen uit waarvoor een bekwaamheidsverklaring verkregen is.
 • Als verzorgende IG-er/begeleider werk je onregelmatige diensten en in een wisselend patroon (dag, avond en nachtdiensten).

 Wie neem jij mee als persoon?

 • Als verzorgende IG-er/begeleider heb je een afgeronde zorgopleiding op MBO niveau 3.
 • Je hebt ervaring in (lichamelijke) verzorging van bewoners en ervaring met actieve en passieve tilliften of je bent bereid om dit te leren.
 • Je hebt ervaring in alleen en zelfstandig werken en bent gericht op het aansluiten bij de mogelijkheden van de bewoners. Je kunt daarbij snel reageren op het gedrag van de bewoners. Je bent hierbij duidelijk en kunt goed je eigen grenzen aangeven.
 • Je staat stevig in je schoenen en vindt het leuk om actief bezig te zijn.
 • Je werkt transparant en kunt goed reflecteren op eigen en andermans handelen om zo je eigen en de gezamenlijke ontwikkeling te vergroten.

 Wat bieden we jou?        

 • Een jaarcontract voor 20-24 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een organisatie waar cliënten en medewerkers het naar hun zin hebben.
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35, max. € 2.853,- bruto per maand bij een volledige werkweek). Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een werkomgeving waar nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden Persoonlijk, Deskundig, Betrouwbaar én Samen!
 • Werken bij één van de Beste Werkgevers van 2020!

Meer weten?

Voor meer informatie kun je dagelijks contact opnemen met het team van de Braak op tel.nr: 06-12973760.

Sla jij je vleugels uit bij de Parabool? Maak er werk van!
Ben jij die enthousiaste begeleider, die zorgt voor een ongedwongen, gezellige sfeer, zodat onze bewoners een veilig en warm thuis hebben, reageer dan snel! Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 29 november 2021 via de sollicitatiebutton.

Voor deze vacature wordt tegelijk in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 

 

.

.

.

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Woonvorm De Braak Raalte
Postcode 8101 GK
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je dagelijks contact opnemen met het team van de Braak op tel.nr: 06-12973760.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Publicatiedatum 15-11-2021
Reageer voor 30-11-2021
Ingangsdatum 15-11-2021
Nummer 72793
Doorsturen Bekijk PDF

De Parabool

Als kleine nuchtere organisatie voelen wij ons al jaren thuis in Salland. Om ons heen zien wij de zorg verzakelijken. Grote fusies, papierstapels, bureaucratisering, loketten. Bij De Parabool willen wij willen vooral onszelf blijven: een organisatie waar de mens centraal staat. Waar je als individuele medewerker wordt gezien en het beste van jezelf kunt laten zien.

Meer over De Parabool