Verzorgende IG (VIG) | MMZ | Korsakov
Atlant

Functieomschrijving

Stel jij het verhaal van ieder mens centraal in jouw werk van alledag? En begeleid je graag met je handen op de rug? Atlant heeft ruimte op onze locatie Markenhof Oost voor een creatieve:


Verzorgende IG|Maatschappelijke zorg |Korsakov.
24-28 uur

Kom jij ons team versterken
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet meer voor zichzelf zorgen. Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Atlant heeft jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan Korsakov-bewoners; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen. Bij ons is elke bewoner uniek en zorg op maat noodzakelijk. Het zijn kleurrijke mensen met elk een bijzonder verhaal. Dit vraagt van jou een onbevooroordeelde kijk. Sta jij stevig in je schoenen, ben je geduldig en optimistisch? Dan is deze baan iets voor jou!
Ons team bestaat uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en verpleegkundigen. Het zijn allemaal vaste krachten en dit betekent dat onze bewoners vaste gezichten zien. Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. We hebben een fijne werksfeer en er is veel saamhorigheid. Als verzorgende IG, maatschappelijke zorg of een VIG/MMZ-er Korsakov vraagt het werken met de bewoners ook een belangrijk stuk op het sociaal emotionele vlak.  Mensenkennis is erg belangrijk, het aanvoelen van bepaalde situaties. Wat is de beste benadering voor een bewoner? De een wil een schouderklopje en de ander wordt liever met u of meneer aangesproken. 
Wij willen je als Atlant bij de doelgroep Korsakov de ruimte geven om je te ontplooien en te ontwikkelen, een plek om jezelf te kunnen en mogen zijn. Precies wat bij jou past.

”We stimuleren bewoners om ook mee te helpen met koken. Dat vinden ze ook leuk. Na overleg doen ze samen de boodschappen, zoeken hun eigen producten uit. Moeten hierdoor zelf in beweging komen, dit geeft hun weer andere prikkels in een andere omgeving. Dat ervaart iedereen als positief”
Onur Yilmaz (verzorgende IG bij Atlant)

Wat ga je doen
Als VIG-er, MMZ-er of een VIG/MMZ-er bied je zorg, verpleging en welzijn in de woonsituatie aan onze bewoners met het syndroom van Korsakov. Je begeleidt een individu en/of een groep bij de dagelijkse activiteiten. Je hebt een bijzondere rol voor de bewoners aan wie jij bent toevertrouwd. Jij weet wie er woont en ook op hoofdlijnen wat de behoeften zijn.
 Verder: 
• Begeleid je de bewoners bij de ADL en de dagelijkse activiteiten; 
• Maak je afspraken met de bewoner en zijn naasten over de ondersteuning en zorg en legt dit vast; 
• Coördineer en plan je de zorg in op een efficiënte en effectieve manier; 
• Lever je zorg aan bewoners op basis van het zorgplan.

Vast al nieuwsgierig geworden hoe je dag als verzorgende IG eruit ziet bij Atlant? Kijk dan hier de volgende vlog:

Functie eisen

Wat neem jij mee
Allereerst een diploma VIG-er, MMZ-er of een VIG/MMZ-er; neem je ook nog ervaring mee? Nog beter, al is dit geen harde eis. Verder:
• Ben je bereid om onregelmatige diensten te draaien en om in het weekeinde te werken; 
• Ben je gewend om in mogelijkheden te denken en wil je je graag verder ontwikkelen; 
• Heb je een onbevooroordeelde blik en affiniteit met de doelgroep; 
• Sta je stevig in je schoenen en denk je graag mee in ontwikkelingen.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten
We bieden jou een kans bij een werkgever die voor Topcare gaat. Verder: 
• Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband; 
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal € 2.937,68 (CAO VVT FWG 35); 
• Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn; 
• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; 
• Enthousiaste en betrokken collega’s; 
• Werken bij een vitale werkgever die bewust inzet op kwalitatief goed personeel.

Bijzonderheden

Wil jij verder? 
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie via de knop “Solliciteren”. Solliciteer je liever via WhatsApp? App dan met 1 van onze recruiters. Passende kandidaten worden binnen een week beantwoord en worden uitgenodigd voor een gesprek in Beekbergen. 

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier: https://www.atlant.nl/werkenbij/atlant-als-werkgever/ 

Heb je nog vragen? 
Bel of app dan naar Judith Schagen (manager wonen zorg welzijn) op 06 22 28 15 90 of naar onze recruiter, Claudia Verheggen, 06 82 52 69 43

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 51-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Overig
Verzorgende IG
Publicatiedatum 14-06-2022
Reageer voor 09-12-2022
Ingangsdatum 14-06-2022
Nummer 111708
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen met gerontopsychiatrische problematiek (GP). Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant