Verzorgende
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Tactus is specialist op het terrein van de verslavingszorg. Wij bieden hulp aan mensen die in de problemen komen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken en/of eten. Tactus wil verslavingsproblematiek voorkomen, herkennen en doorbreken. Daarnaast geven wij voorlichting en advies over bewust omgaan met gebruik. Tactus Verslavingszorg heeft circa 40 locaties, verspreid over diverse plaatsen in Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Bij de divisie klinieken, op de opname afdelingen van de locatie Piet Heinstraat te Zutphen, zijn wij op zoek naar twee enthousiaste 

Verzorgenden (m/v)

voor 28 – 32 uur per week

Over de afdeling

We hebben twee opname afdelingen met in totaal een capaciteit van 26 bedden die beschikbaar zijn voor crisis en detox opnames. Onder leiding van de (versalvings)arts vindt naast kortdurende crisisinterventie geprotocolleerde ontgifting (detox) plaats volgens de Richtlijnen van Resultaten Scoren. De opnameduur varieert van 4 tot 28 dagen. In Zutphen vind ook de GHB detox plaats.

Het team bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden. Er wordt naar het medische model gewerkt en het verpleegkundig handelen is geprotocolleerd. De afdelingen zijn zich aan het oriënteren welke korte verslavingsbehandelingen gevolgd kunnen gaan worden en wilt zich op het gebied van somatische zorg door ontwikkelen.

Meer informatie over de locatie Piet Heinstraat in Zutphen vind je hier

Wat zijn je taken als verzorgende

Als verzorgende richt je je op individuele én groepsgerichte begeleiding. Je bent samen met het team, verantwoordelijk voor een optimaal therapeutisch milieu op de afdeling.

 • Je begeleidt cliënten bij ADL-activiteiten waar nodig, dit zijn lichte activiteiten en ze komen niet veelvuldig voor.
 • Je verricht lichamelijke controles ter ondersteuning van de ontwenning.
 • Je ontvangt clienten die worden opgenomen, wijst de kamer toe en doet controles van de meegebrachte spullen.
 • Je regelt facilitaire zaken (onder meer bestellen van boodschappen en onderhouden van kamers).
 • Je begeleidt activiteiten, zoals een wandeling en spelletjes.
 • Je zoekt naar ruimte om de zelfregie van cliënten te vergroten,
 • Je observeert gedrag in de groep (onder andere psychiatrische ziektebeelden, verslavingsgedrag).
 • Je bevindingen en observaties breng je in het bij het multidisciplinaire team en overleggen.
 • Je rapporteert dagelijks.

 

 

Dit neem je mee

Clienten die in een crisis verkeren staan op een kwetsbaar punt in hun leven. De missie van de afdeling is om tijdens deze kwetsbare periode de clienten  in een veilige professionele omgeving begeleiding en ondersteuning te bieden. Wij geloven er in om een ander te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden, waarin respect, erkenning en op zoek gaan  naar het gezonde stuk van de mens centraal staat.

Als team vinden wij het belangrijk dat je in staat bent om goed te luisteren, samenwerking belangrijk vind en hierin een onderdeel wilt zijn en een groot aanpassingsvermogen moet hebben. Tevens vinden wij het meerwaarde hebben als je in staat bent om makkelijk op ander af te stappen, te begrenzen in contact en hiermee veiligheid in de groep neer te zetten en dat je assertief bent.

Herken jij je in deze competenties, dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Graag zien wij in je sollicitatiebrief hoe jij jezelf naar deze compenties vertaalt.

De functie-eisen

 • Relevante Mbo-opleiding niveau 3, verzorgende IG.
 • Ervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg strekt tot aanbeveling.
 • Je bent in staat sfeer te scheppen en te zorgen voor een aantrekkelijk en uitnodigend
 • leefklimaat.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in team­verband werken.
 • Je bent bereid in onregelmatige diensten te werken. 

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 35. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 2.677,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een cao-salarisstijging van 5,1 % in de periode tot en met 1 juni 2021
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Korting op bijvoorbeeld sporten bij je sportschool, een nieuwe fiets, telefoon of bon van bol.com.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Even goed om te weten:

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

We proberen de vacature zelf in te vullen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 2020-024
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Piet Heinstraat
Postcode 7204JN
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Brigitte Kuijper, via telefoonnummer: 06-51992843
Functie(s) Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 10-02-2020
Ingangsdatum 1 maart 2020
Reageer voor 26-02-2020
Nummer 51209
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg