Vrijwilligers coördinator Leger des Heils regio Oost
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Het Leger des Heils kan niet zonder de steun van vrijwilligers. Door de inzet van onze vrijwilligers kunnen we juist dat beetje extra zorg en ondersteuning bieden. We zoeken een enthousiaste Vrijwilligerscoördinator die de pool van vrijwilligers beheert en weet uit te breiden. Voel jij je thuis in deze coördinerende baan met maatschappelijke impact? Dan komen we graag met jou in contact.

Wat ga je doen

Je ontwikkelt beleid op het gebied van in-, door- en uitstroom van vrijwilligers. Ook organiseer je workshops voor vrijwilligers zodat zij hun taak optimaal kunnen vervullen en adviseert leidinggevenden en contactpersonen op de afdelingen over de inzet van de vrijwilligers.

De werkzaamheden zijn:

 • Het coördineren van het vrijwilligerswerk binnen de regio Oost (verantwoordelijk voor o.a. het vrijwilligersbeleid, de ondersteuning en belangenbehartiging van vrijwilligers).
 • Het aansturen van de contactpersonen op de afdelingen. De coördinator is verantwoordelijk voor de plaatsing van vrijwilligers, de contactpersoon is verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van vrijwilligers.
 • Het ontwikkelen en bewaken van de taakafbakening tussen betaalde krachten en vrijwilligers.
 • Zorgdragen voor een adequate registratie van de vrijwilligers en -vergoeding.

Functie eisen

Voor het vervullen van de functie Vrijwilligers coördinator zoeken wij een kandidaat die:

 • Een opleiding heeft op HBO niveau en kennis van en ervaring heeft in hulpverlening op een breed terrein
 • Relevante werkervaring heeft bij voorkeur op het terrein van vrijwilligersbeleid
 • Analytisch en beleidsmatig kan denken (visie en vrijwilligersbeleid ontwikkelen; ontwikkelingen bijhouden en vertalen naar het vrijwilligerswerk)
 • Beschikt over didactische vaardigheden voor het ontwikkelen en geven van workshops
 • Zelfstandig kan werken (prioriteiten bepalen, leiding geven, overleggen, problemen oplossen, keuzes maken)
 • Communicatief sterk is (contacten kunnen leggen en omgaan met zeer verschillende mensen, luisteren, invoelen, individuele en groepsgesprekken voeren, omgaan met emoties, omgaan met weerstanden en kritiek).

Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie voor 28 uur per week
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.836,=  tot max. €  4.040,=  bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • Een contract voor een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen)
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar en eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget dat je maandelijks opbouwt en kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH-Academie, gericht op jouw werkgebied

  

Bijzonderheden

Het bedrijfsbureau van Leger des Heils W&G regio Oost is gevestigd in Ugchelen. De afdeling HR maakt onderdeel uit van het bedrijfsbureau waarin de ondersteunende diensten samenwerken. De vrijwilligers coördinator wordt onderdeel van de afdeling HR.
Op de HR afdeling regio Oost is een diversiteit aan kennis en kunde aanwezig in de volgende disciplines: HR Support, Stage- en opleidingscoördinatie, Coaching, Flexpool coördinatie, Roosterplanners, Vrijwilligerscoördinatie, HR Advies en Recruitment. De gehele afdeling HR wordt begeleid en aangestuurd door de HR manager. De afdeling HR zet zich dagelijks in om de medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren zodat zij zich optimaal kunnen inzetten bij het ondersteunen van de kwetsbare medemensen in onze maatschappij.  

 

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

 

Interesse en contact

Enthousiast geworden over deze functie? Reageer dan via  https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/vrijwilligers-coordinator-regio-oost-v179962

bij de button ‘Solliciteer direct’ onderaan de pagina. De vacature staat open tot we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Heb je nog vragen, bel dan naar Robert Sikkema (HR Manager) tel. 06-2276 9706. Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-1240 7703 (bereikbaar op di/do/vr-morgen)

Ter info:

 • Conform het Werving- en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 27-2023
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Bedrijfsbureau Leger des Heils W&G regio Oost
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Robert Sikkema, HR Manager 06 - 2276 9706
Functie(s) vrijwilligerscoordinator
Publicatiedatum 28-02-2023
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 05-04-2023
Nummer 118181

Leger des Heils regio Oost

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg. Het kantoor van Leger des Heils Oost is gevestigd in Ugchelen waarin allerlei ondersteunende diensten samenwerken.

Meer over Leger des Heils regio Oost