Welzijnscoach
Zorgfederatie Oldenzaal

Wat ga je doen?

Dagbesteding is een cruciaal onderdeel van welzijn. Bij Zorgfederatie Oldenzaal hebben we een heldere visie ten aanzien van welzijn en werken we met gemotiveerde medewerkers die gericht aandacht hebben voor welzijn. Als activiteitenbegeleider werk je organisatie breed, voor de verschillende huiskamers op locatie Scholtenhof en Mariahof. De centrale vraag voor de activiteitenbeleider is: wat is nodig en mogelijk om bij te dragen aan het welzijn van cliënten? Je bedenkt, implementeert, organiseert en voert diverse welzijnsactiviteiten uit voor onze cliënten, passend bij hun individuele behoeften en wensen. Je betrekt de zorgmedewerkers in het team bij de activiteiten, coacht en stimuleert hen om zelf activiteiten op te zetten en uit te voeren. Bij deze activiteiten weet je tevens de informele zorgverleners (mantelzorg, familie & vrijwilligers) te motiveren en te betrekken om enthousiast deel te nemen. Je werkt, naast de collega’s van het zorgteam, nauw samen met de andere activiteitenbegeleiders om onze cliënten zoveel mogelijk leefplezier te schenken.

Wat verwachten wij van jou?

De kern van de functie is dat jij het team en teamleden in positie weet te brengen dat zij zelf invulling geven aan welzijn en activiteiten Je betrekt de zorgmedewerkers in het team bij de activiteiten, coacht en stimuleert hen om zelf activiteiten op te zetten en uit te voeren.

 • Ervaring en kennis van de doelgroep ouderen met somatische en/of psychische beperkingen;
 • Je bent in het bezit van een diploma MMZ niveau 4, een voorloper hiervan (bijv. SPW niveau 4);
 • Je stimuleert en motiveert cliënten in wat ze kunnen en begeleidt hen in hun zelfredzaamheid;
 • Je bent cliëntgericht en beschikt over (sociale) vaardigheden zoals tact, observatievermogen, creativiteit en improvisatievermogen die vereist zijn bij het in kaart brengen van de wensen van cliënten op welzijnsgebied;
 • Cliëntvragen gestructureerd onderzoeken en vertalen naar doelen;
 • Je bent sociaal vaardig en je voelt je prettig in een dynamische omgeving.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Enthousiaste, collegiale en zelforganiserende teams in een kleinschalige organisatie;
 • Een uitdagende functie met volop mogelijkheden voor ontwikkeling;
 • Mogelijkheid voor verdere ontwikkeling en scholing;
 • Een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden: voordelige aanschaf van tablet, smartphone of fiets. Of een bijdrage van de werkgever t.b.v. jouw gezondheid en bewegen. Tevens ondersteuning door fysiotherapeut via Therapiecentrum Twente (Master in Fysio) ter voorkoming van fysieke klachten;
 • Een actieve personeelsvereniging die geregeld een aantal leuke en sportieve activiteiten organiseert;
 • Salaris conform CAO VVT, FWG 35.

Bijzonderheden

Nieuwsgierig naar deze functie? We maken graag tijd vrij om met je in gesprek te komen.

Solliciteren kan via deze LINK.

Type Vacature
Organisatie Zorgfederatie Oldenzaal
Locatie Stichting Zorgfederatie Oldenzaal, locatie Scholtenhof
Postcode 7573CG
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Leidinggevende woon-/leefgebied Scholtenhof Jolanda Olde Rikkert, telefoonnummer: 0541-513433.
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 04-05-2022
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-06-2022
Nummer 110629

Zorgfederatie Oldenzaal

Zorgfederatie Oldenzaal is een kleinschalige professionele organisatie waar de mens telt. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven naar goede zorg die vertrouwd voelt. Wij leveren thuiszorg en cliënten kunnen bij ons wonen in de woonzorgcentra Scholtenhof en Mariahof of in de diverse zorgwoningen. Daarnaast bieden we onder andere hulp in de huishouding, dagverzorging en welzijnsactiviteiten. De zorg aan cliënten wordt vorm gegeven vanuit het streven naar maximale zelfstandigheid en de zorgbehoefte van de cliënt. We vinden het belangrijk dat cliënten, medewerkers (circa 350) en vrijwilligers (circa 275) zich thuis voelen in onze organisatie en we zijn trots op onze keurmerken.

Meer over Zorgfederatie Oldenzaal