Persoonlijk begeleider werk en activiteiten in Hengelo, 16 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

16 uur per week
Reageren voor 19 mei


De functie

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider op de werk en activiteitenlocatie Bartelinkslaantje biedt je dagbesteding aan 6 tot 10 cliënten per dag. Om 9.00 arriveren de eerste cliënten. Op deze locatie worden voornamelijk kook- en bak activiteiten gedaan en als de tijd het toelaat wordt er ook geknutseld e.d. Drie keer in de week wordt er gekookt voor een groep ouderen uit de buurt die op locatie komen eten. Daarnaast wordt op bestelling taarten en cakes gebakken, waaronder voor een horecagelegenheid in Hengelo.

Je biedt de cliënten begeleiding en ondersteuning bij deze activiteiten. De cliënten werken en leren met de digitale informatieborden van “Mijn eigen plan”. Om 15.30 uur is de dag voorbij en worden de cliënten opgehaald.

Binnen Estinea werken we met zelfsturende teams, er wordt dan ook van jou verwacht dat je één van de teamtaken op je neemt zoals, taakfunctionaris vrijwilligers, stage/leerlingbegeleider of taakfunctionaris inkoop/bestellingen.

Je maak je zelf afspraken over de ondersteuning die je biedt. Je schrijft ondersteuningsplannen en werkt samen met cliënten gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je als persoonlijk begeleider het vaste aanspreekpunt.

Waar kom je te werken?

Voor de locatie Bartelinkslaantje zoeken we ter vervanging van ziekte een persoonlijk begeleider. Op deze kleinschalige werk en activiteitenlocatie aan de rand van de woonwijk Hasseler Es wordt dagbesteding geboden aan cliënten met een beperking. De cliënten functioneren op verschillend niveau, van midden tot hoog niveau, soms met bijkomende beperking zoals autisme of psychische problemen.

Je komt te werken in een team met leergierige en enthousiaste collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van mensen met een beperking. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je extra deskundigheid inzetten van de ondersteunende diensten van het Centraal Bureau.

Na afloop van de vervanging op deze locatie zal samen met jou worden gekeken naar een andere passende locatie in de regio.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Affiniteit met horecawerkzaamheden is een pre.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
• Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
• De inschaling is in schaal 40 conform CAO Gehandicaptenzorg.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ en daar zijn we best trots op.

Bijzonderheden

Pak je kans!
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Je kunt solliciteren tot en met 18 mei. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandagochtend 23 mei.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met team W&A Bartelinkslaantje via 088-4950785.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Anne Stortelder (P&O) via 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Werk en Activiteiten - Bartelinkslaantje
Postcode 7558 PS
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 04-05-2022
Reageer voor 18-05-2022
Nummer 110631

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea