Specialistisch ondersteuner (met NAH ervaring)
Zozijn

Wij zijn klaar voor een nieuwe uitdaging, jij ook?

Binnenkort  verwelkomen wij een nieuwe bewoner uit de doelgroep Niet Aangeboren Hersenletsel.

Heb jij een ervaring opgedaan in de gehandicaptenzorg én in het werken met mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Ben jij een kei in het opbouwen en versterken van het  sociale netwerk?                                

Wij zoeken Specialistisch Ondersteuners (aantal uren in overleg, maximaal 80%)

om samen de zorg van onze nieuwe cliënt te kunnen vormgeven, maar ook de huidige clienten van Kemphaan 15 de aandacht en zorg kunnen geven die ze verdienen. Het is tevens van belang dat de nieuwe collega de kunst verstaat om ook het netwerk van deze nieuwe NAH cliënt een grote rol te laten spelen in zijn leven.

Dit zijn wij

Binnen Kemphaan 15 staan we klaar voor elkaar en zien we elkaar. We zijn een groep enthousiaste, ontwikkelingsgerichte collega’s met veel ervaring. Het accent van onze ondersteuning ligt op de intensieve begeleidingsvraag, maar er zijn ook bewoners die de nodige ondersteuning bij de ADL nodig hebben. Naast de verstandelijke beperking van onze cliënten kan er ook sprake zijn van hechtings- of psychiatrische problematiek. Er  is sprake van Prader Willy, autisme of een combinatie hiervan. Vaak is men  verbaal vaardig, sommige cliënten maken gebruik van een communicatie paspoort, picto’s of een iPad. Al met al een zeer leuke, afwisselende en soms ook complexe groep cliënten waarbij er soms sprake kan zijn van onvoorspelbare situaties.
De bewoners wonen in drie verschillende huiskamers, zelfstandig kunnen werken is een must. 

Je mag ook van ons verwachten dat jij als nieuwe collega de nodige ondersteuning krijgt. Dat doen we gewoon! 

Herken je je in het volgende?

Je hebt een relevante opleiding in de gezondheidszorg op minimaal kwalificatieniveau 4 en minimaal twee jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg. Aanvullend heb je scholing gevolgd op het gebied van NAH en heb je hier werkervaring in opgedaan.
Je hebt kennis van vrijheidsbeperkende maatregelen en de WZD en kent de procedures.

We zoeken iemand die ons team wil versterken, die stevig genoeg is om te handelen in onvoorziene situaties en goed kan schakelen tussen de verschillende ontwikkelingsniveaus van de cliënten. Levenservaring en zelfvertrouwen zijn de belangrijke eigenschappen. We hebben ook veel lol met elkaar, dus een gezonde dosis humor is onmisbaar.  

Je geeft betekenis aan handelen van de client. Je hebt grip op je eigen onrust en je bent creatief in het vinden van oplossingen. Het krijgen en het geven van feedback gaat je gemakkelijk af. Je bent flexibel, klantgericht, sociaal-  en communicatief vaardig. Je kunt zelfstandig uitvoering geven aan de activiteiten voorkomend uit het zorgplan, methodisch werken en je grenzen bewaken.

Dit bieden wij

De Specialistisch Ondersteuner verdient een salaris die past binnen FWG 40 van de cao gehandicaptenzorg. Dit is maximaal € 2.902,00 bij een fulltime dienstverband, een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden. Op het gebied van werktijden vragen we enige flexibiliteit, hier tegenover staan diverse toeslagen voor onregelmatigheid (conform CAO gehandicaptenzorg).

Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Zo kunnen er ook verdiepende opleidingen op het gebied van NAH worden gevolgd. 

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Een dagdeel meelopen is onderdeel van de procedure.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet waarbij bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit zal gaan naar een interne kandidaat.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Raalte Kemphaan 15
Postcode 8103GG
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Astrid Beumer, telefoonnummer 06-10012662
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 01-11-2020
Reageer voor 15-12-2020
Nummer 55692
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn