Wijkcoaches B / C
SMD

Functieomschrijving

VACATURE

 

Enschede werkt aan een inclusieve samenleving waarin inwoners veilig kunnen opgroeien, leren, werken, recreëren en waar zij actief kunnen zijn in hun buurt, dorp of stad.

 

De Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) werkt in Enschede en ondersteunt dit proces middels het inzetten van professionals. Dit doet de SMD in de Wijkteams Enschede, een samenwerkingsverband met de gemeente Enschede. In de wijkteams worden inwoners (tijdelijk) ondersteund bij belemmeringen die zij ondervinden in het dagelijks leven. Zij kunnen daardoor op basis van hun interesses en talenten hun leven inrichten, midden in de samenleving en onder eigen regie. Er wordt laagdrempelige ondersteuning geboden of georganiseerd met inwoners, netwerk of partners.

 

De SMD en de gemeente Enschede zoeken op korte termijn voor meerdere wijkteams in Enschede, wijkcoaches die werken vanuit deze visie.

 

WIJKCOACHES B / C

28 - 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als eerstelijnshulp- en dienstverlener is de wijkcoach de aannemer van vragen van inwoners en van signalen uit de samenleving. De wijkcoach voert gesprekken, maakt ondersteuningsplannen en versterkt het zelfsturend vermogen van de inwoner en zijn netwerk. De wijkcoach kan onder andere de rollen aannemen van regisseur, hulpverlener en indicatiesteller. De wijkcoach krijgt een breed scala aan vragen van inwoners en heeft het vermogen contact op te bouwen met/hulp te verlenen aan inwoners met allerlei achtergronden. Het betreft eerstelijns- en complexe/meervoudige gezinsproblematiek, problemen met (arbeids)participatie, psychiatrische problematiek, schuldenproblematiek, schoolgerelateerde maatschappelijke ondersteuning, ondersteuning van mensen met een beperking en jeugdzorg. Vanuit de transformatie is het voornamelijk onze opdracht om te doen wat nodig is. Op onze website https://www.smd.nu/werken-bij-smd/ vind je een uitgebreide functiebeschrijving van wijkcoach B en C.

Functie eisen

Wie zoeken wij?

Een hbo-professional met een afgeronde sociaal-agogische opleiding, bij voorkeur SKJ-geregistreerd en met aantoonbare relevante werkervaring met jeugd. Vanuit de Wijkteams streven we naar meer diversiteit onder onze medewerkers om zo een goede afspiegeling van de samenleving te zijn. De wijkcoach die wij zoeken is zichtbaar in het werkgebied, stapt op mensen af en versterkt de samenwerking, zodat de eigen kracht van inwoners toeneemt. We zoeken iemand die constructief bijdraagt aan de professionalisering van het wijkteam en openstaat voor verandering. Dat houdt onder andere in dat je bereid bent om je door te ontwikkelen op het brede domein van de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inschaling

Arbeidsvoorwaarden

De wijkcoach B of C komt in dienst bij de SMD. Inschaling is conform de CAO Sociaal Werk in schaal 8 of 9, afhankelijk van relevante werkervaringsjaren binnen de bandbreedte van € 2592,= en € 3988,= (bruto, o.b.v. van een fulltime dienstverband).

Bijzonderheden

Informatie en sollicitatieprocedure

Op onze website https://www.smd.nu/werken-bij-smd/ vind je een uitgebreide functiebeschrijving van wijkcoach B en C. Voor inhoudelijke informatie met betrekking tot de vacature kun je contact opnemen met één van de wijkteammanagers te bereiken via de frontoffice 053-4817900.

Je schriftelijke sollicitatie, die voorzien is van een motivatiebrief en cv, richt je per e-mail aan de afdeling P&O van de SMD (Vacature.Wijkcoach@smd.nu). Graag in het onderwerp vermelden of je reageert op een vacature voor wijkcoach B of wijkcoach C.

Na ontvangst van je sollicitatie hoor je z.s.m. of je geselecteerd bent voor een sollicitatiegesprek. Ontvang je een uitnodiging dan verwachten wij van jou dat je het gesprek middels een pitch voorbereidt.

 

 

Type Vacature
Organisatie SMD
Locatie SMD
Postcode 7541EL
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) begeleider ambulant
Casemanager
Gezinshulpverlener
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Opleidingsinstituten HBO
Publicatiedatum 19-03-2019
Reageer voor 27-05-2019
Ingangsdatum 19-03-2019
Nummer 44493
Doorsturen Bekijk PDF

SMD

Wie zijn we: Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD, ook wel Samen Meer Doen) is dé non-profitorganisatie in Enschede die werkt aan een inclusieve samenleving waarin inwoners veilig kunnen opgroeien, leren, werken, recreëren en waar zij actief kunnen zijn in hun buurt, dorp of stad. Historie: SMD is begin jaren '80 ontstaan uit een thuiszorgorganisatie die in de loop der jaren diverse samenwerkingsverbanden is aangegaan. Van thuiszorg naar maatschappelijk werk en sociaal-juridische hulpverlening. Naast maatschappelijk werk bieden we ook een aantal innovatieve projecten en diverse diensten voor derden. Sinds 2015 is SMD de organisatie achter de Wijkteams Enschede (een samenwerking met de gemeente Enschede). SMD heeft altijd gewerkt vanuit de wens om mensen, buurten en wijken in hun eigen kracht te zetten zodat zij zelfstandig verder kunnen in de samenleving. Wat doen we: De Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) werkt in Enschede en ondersteunt dit proces middels het inzetten van professionals. Dit doet de SMD in de Wijkteams Enschede, een samenwerkingsverband met de gemeente Enschede. In de wijkteams worden inwoners (tijdelijk) ondersteund bij belemmeringen die zij ondervinden in het dagelijks leven. Zij kunnen daardoor op basis van hun interesses en talenten hun leven inrichten, midden in de samenleving en onder eigen regie. Er wordt laagdrempelige ondersteuning geboden of georganiseerd met inwoners, netwerk of partners. Diensten: SMD maakt deel uit van diverse samenwerkingsverbanden en is te vinden op scholen, bedrijven, instellingenwerkingsverbanden, voor onderwerpen als opvoedingsondersteuning, budgetbegeleiding, begeleiding aan dak- en thuislozen. Onze diensten zijn voortdurend in ontwikkeling. We denken graag mee in het ontwikkelen van nieuwe projecten. Trainingen en groepen: Daarnaast biedt SMD ondersteuning in de vorm van trainingen en groepen. Denk hierbij aan assertiviteitstraining en een groep voor mensen die met rouw en verlies te maken hebben gehad. Momenteel werken bij de SMD ruim 160 mensen.

Meer over SMD