Persoonlijk begeleider worden op kind en jeugdlocatie Molenwiek?
Aveleijn

Functieomschrijving

Wil jij graag binnen Aveleijn werken op een kind en jeugdlocatie?
Durf je te vertrouwen op je eigen vakmanschap en je reflectie te delen met collega’s?
Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

persoonlijk begeleider
(28 - 32 uur per week)

die het team op KJG locatie De Molenwiek in Almelo komt ondersteunen.

Waar ga je werken?
De Molenwiek is een voorziening voor verblijf met behandeling voor twaalf kinderen van 10 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking en veelal hoge indicatie. Verschillende cliënten hebben specifieke gedragsproblematiek, zoals PDD-NOS, hechtingsproblematiek en psychiatrische stoornissen. Het dubbele woonhuis biedt plaats aan twee woongroepen, samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Ieder kind krijgt begeleiding op basis van het individuele ondersteuningsplan.

Voor verder informatie over locatie de Molenwiek verwijzen we je graag naar onze website: https://www.aveleijn.nl/locaties/molenwiek/

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Je bent gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Affiniteit en enkele jaren aantoonbare werkervaring met de doelgroep kinderen/jeugdigen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, flexibel, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Ondersteunen bij de dagelijkse opvoeding van de kinderen en jeugdigen met alle bijkomende taken (huishoudelijk, vrije tijdsbesteding, ontwikkelingsstimulering, behandeling)

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 2.993,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Bijzonderheden

De procedure
Ben jij geïnteresseerd in deze uitdagende functie bij Aveleijn?
Stuur ons dan jouw CV en motivatie vóór 22 september. 

De sollicitatiegesprekken volgen op donderdag 23 september. 

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Heb je vragen over de functie of locatie?
Bel of mail met manager Jeroen ter Beke op 06-53540323 of j.terbeke@aveleijn.nl

 

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Molenwiek in Almelo
Postcode 7609HH
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij manager Jeroen ter Beke op 06-53540323 of j.terbeke@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 13-09-2021
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 22-09-2021
Nummer 71074
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn