Woonbegeleider - Korsakov en woonbegeleider - Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg
Atlant

Functieomschrijving

Stel jij het verhaal van ieder mens centraal in jouw werk van alledag? En begeleid je graag met je handen op de rug? Atlant heeft ruimte op onze locatie Markenhof en Markenhave voor een creatieve

Woonbegeleider – Korsakov en Woonbegeleider - Chronisch Psychiatrisch Verpleeghuiszorg

 28 – 32 uur

Kom jij ons team versterken
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet meer voor zichzelf zorgen. Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Atlant heeft jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan Korsakov-bewoners; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen.

De term ‘Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg’ (CPV) staat bij Atlant voor een combinatie van psychiatrische ziektebeelden/persoonlijkheidsstoornis en de noodzaak tot 24-uurs verpleeghuiszorg. Wij begeleiden bewoners met een complexe zorgvraag, dit omdat er bijvoorbeeld sprake is van angst- een persoonlijkheidsstoornis of stemmingswisselingen. De psychiatrische aandoening wordt gecombineerd met een somatische en/of cognitieve zorgvraag. Dit maakt elke bewoner uniek en zorg op maat noodzakelijk. Het zijn kleurrijke mensen met elk een bijzonder verhaal. Dit vraagt van jou een onbevooroordeelde kijk. Bij deze doelgroep tref je regelmatig onvoorspelbaar en vooral geen alledaags gedrag. Je moet hierdoor goed kunnen omgaan met weerstand en juist de uitdaging ervan inzien. Maar sta jij stevig in je schoenen, ben je geduldig en optimistisch? Dan is deze baan iets voor jou!
Ons team bestaat uit verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en verpleegkundigen. Het zijn allemaal vaste krachten en dit betekent dat onze bewoners vaste gezichten zien. Dat werkt plezierig want zo kun je een relatie opbouwen met elkaar. We hebben een fijne werksfeer en er is veel saamhorigheid. Als woonbegeleider Korsakov vraagt het werken met de bewoners ook een belangrijk stuk op het sociaal emotionele vlak.  Mensenkennis is erg belangrijk, het aanvoelen van bepaalde situaties. Wat is de beste benadering voor een bewoner? De een wil een schouderklopje en de ander wordt liever met u of meneer aangesproken.
Als woonbegeleider is het een uitdaging om te begeleiden met je handen op de rug. Je doet dit vaak alleen verbaal en ondersteunt alleen wanneer de bewoner het echt niet zelf kan. Regelmatig is er de motivatie alleen niet.

Wij willen je als Atlant bij de doelgroep Korsakov de ruimte geven om je te ontplooien en te ontwikkelen, een plek om jezelf te kunnen en mogen zijn. Precies wat bij jou past.


Bij Atlant krijg je ruimte om met de bewoners te ondernemen wat zij willen en wat goed voor ze is. Dat heeft meerwaarde. Zo gaan wij ieder jaar op vakantie met bewoners en bowlen we iedere maand met een groepje.”Barry Reverda (EVB’er en woonbegeleider).

Wat ga je doen
Als woonbegeleider bied je zorg, begeleiding, en heb je oog voor het welzijn van onze bewoners. Ook werk je mee aan de Specifiek Arbeidsmatige Dagbesteding (SAD), zodat de bewoner op een bepaalde manier zijn talent kan inzetten zoals hij voorheen ook heeft gedaan. Verder:

 • Begeleid je de bewoners bij de ADL en de dagelijkse activiteiten;
 • Maak je afspraken met de bewoner en zijn naasten over de ondersteuning en zorg en legt dit vast;
 • Coördineer en plan je de zorg in op een efficiënte en effectieve manier;
  •Lever je zorg aan bewoners op basis van het zorgplan.

Functie eisen

Wat neem jij mee
Allereerst een diploma MMZ niveau 4 of vergelijkbaar; heb je ervaring met de doelgroep? Nog beter, al is dit geen harde eis.Verder:

 • Ben je bereid om onregelmatige diensten te draaien en om in het weekeinde te werken;
 • Ben je gewend om in mogelijkheden te denken en wil je je graag verder ontwikkelen;
 • Heb je een onbevooroordeelde blik en affiniteit met de doelgroep;
 • Sta je stevig in je schoenen, en denk je graag mee in ontwikkelingen.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten
We bieden jou een kans bij een werkgever die voor Topcare gaat.Verder:

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 2.762,34 (CAO VVT FWG 35) o.b.v. een 36-urige werkweek;
 • Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Enthousiaste en betrokken collega’s;
 • Werken bij een vitale werkgever die bewust inzet op kwalitatief goed personeel en een werkgever die jaarlijks een volleybaltoernooi organiseert en deelname bied aan het Drakenbootfestival.

Bijzonderheden

Wil jij verder?
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie via de https://www.atlant.nl/vacature/woonbegeleider-korsakov-en-chronisch-psychiatrische-verpleeghuiszorg-in-beekbergen/ toe. Passende kandidaten worden binnen een week beantwoord en worden uitgenodigd voor een gesprek in Beekbergen.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier: https://www.atlant.nl/werkenbij/atlant-als-werkgever/

Weten hoe solliciteren bij Atlant gaat? Kijk mee en volg de sollicitatie van Sander!

Heb je nog vragen?
Bel of app dan naar Wendela de Visser, recruiter, op telefoonnummer 06 22 06 25 08.

Type Vacature
Intern nummer 9-20
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant Zorggroep)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 08-12-2020
Reageer voor 07-02-2021
Ingangsdatum 08-12-2020
Nummer 56437
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant