Woonbegeleider Omnizorg
Tactus Verslavingszorg

Over de functie:

Wil jij je expertise als woonbegeleider inzetten en je verbinden aan de ambitie van dé specialist in de verslavingszorg? Kom dan bij ons werken in Apeldoorn!

Soms lukt het cliënten niet om zelfstandig te wonen. Wij bieden ze dan de begeleiding en dat extra duwtje in de rug. Onze cliënten werken binnen beschermd wonen en aan de hand van hun persoonlijk begeleidingsplan aan hun persoonlijke doelen die gericht zijn op de volgende stap: zelfstandigheid.

 

Over de functie:

Als woonbegeleider:

 • Voer je (onderdelen van) van het behandel- begeleidingsprogramma uit.
 • Stel je samen met de cliënt een krachten inventarisatie (begeleidingsplan) op.
 • Verricht je werkzaamheden op het gebied van de dagelijkse begeleiding en verzorging voortvloeiend uit het per cliënt opgestelde begeleidingsplan.
 • Begeleid en verzorg je de dagbesteding.
 • Signaleer je verandering in gedrag en de gezondheidstoestand en rapporteert hierover mondeling en schriftelijk aan de betrokken disciplines en/of schriftelijk in het cliëntdossier.
 • Houd je toezicht op het naleven van het huishoudelijk reglement en de afdelingsregels en draagt bij aan een veilig (therapeutisch) leefklimaat op de afdeling.

 

Dit breng je mee:

Dit breng je mee:

 • Een afgeronde relevante opleiding op MBO niveau 4, bijvoorbeeld SAW, MMZ, SPW Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4.
 • Kennis van en affiniteit met de cultuur, zeden en gewoonten van de doelgroep.
 • Ervaring en affiniteit in de omgang met verslaafde cliënten.
 • Bekend met Krachtwerk en/of herstel gericht werken
 • Kennis van groepsdynamische processen.

En verder:

 • Weet je om te gaan met een crisis- of conflictsituatie en weet je hoe te handelen.
 • Beschik je over goede verbale en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Ben je integer en betrouwbaar in het onderhouden van de in- en externe contacten.

Als woonbegeleider ben jij degene die snel kan schakelen en flexibel kan zijn. Je durft de verantwoordelijkheid bij de cliënten neer te leggen en werkt vanuit hun persoonlijke hulpvraag. Creatief en oplossingsgericht werken horen bij jou. Geen dag is hetzelfde.

Dit bieden wij:

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 40. Het maximale, fulltime salaris is € 3.037,- bruto per maand. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een cao-salarisstijging tot en met 1 juni 2021, zoals omschreven in de CAO-GGZ.
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • De mogelijkheid op een eenvoudige manier te werken aan je eigen ontwikkeling door middel van onze digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Deelname aan de FiscFree-regeling van Tactus: schaf voordelig een nieuwe elektrische fiets, computer, telefoon of tablet aan of sport met korting.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Jet Jacobs, manager Omnizorg. Telnr. 06 -109 521 69. Zij vertelt je er graag meer over.

Ben jij onze nieuwe collega?

 

 

Type Vacature
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Omnizorg, locatie Apeldoorn
Postcode 7311NT
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Jet Jacobs, manager Omnizorg. Telefoonnummer 06 -109 521 69
Functie(s) begeleider ambulant
Sociotherapeutisch medewerker
Publicatiedatum 12-01-2021
Ingangsdatum 12 januari 2021
Reageer voor 26-01-2021
Nummer 57037
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever.

Net als andere verslavingszorginstellingen streven ook wij naar rookvrij worden. Diverse verslavingszorginstellingen kijken bij elkaar hoe ze dit het beste kunnen doen. Ook intern wordt per voorziening en in goed overleg met de locaties op een rij gezet hoe we kunnen streven naar rookvrij worden. Het rookvrij beleid geldt al voor medewerkers van Tactus.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg