Woonbegeleider Beschermd Ugchelen
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Je kunt niet de hele wereld veranderen, maar je kunt wel de wereld voor één persoon veranderen. Daar gaan we voor op onze locatie Beschermd Wonen.
Wil jij meehelpen elke bewoner persoonlijke aandacht te geven en zo goed mogelijke zorg te bieden? Doordat onze collega een volgende stap heeft gemaakt naar Persoonlijk begeleider is er nu ruimte voor een nieuwe enthousiaste Woonbegeleider om prettig mee samen te werken. We kijken uit naar jouw reactie!
De vacature staat uit voor 24 uur per week; heb jij een andere wens dan bespreken we dit graag tijdens het sollicitatiegesprek.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie:

 • Beschik je over een afgeronde MBO4 diploma in het sociale domein, zoals MMZ/SPW/SAW of diploma HBO Social Work
 • Heb je affiniteit voor en werkervaring met deelnemers die te kampen hebben met psychiatrische problematiek, middelengebruik, licht verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Weet je goed onderscheid te maken tussen professioneel handelen en persoonlijke betrokkenheid en weet je om te gaan met onverwachte situaties
 • Heb je goede sociale vaardigheden en een empathisch vermogen
 • Ben je in het bezit van een B rijbewijs
 • Onregelmatig werken is voor jou geen punt
   

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren.
Daarnaast bieden wij je:
 

 • Een afwisselende functie voor min. 24 uur per week (uren in overleg, we bespreken jouw wensen tijdens het sollicitatiegesprek)
 • Een team van enthousiaste collega’s die zich inzetten voor een kwetsbare doelgroep
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 6 (min. € 2.375,- tot max. € 3.399,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Contract voor een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 Verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied.

Bijzonderheden

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.
 
Afdelingsinformatie
Op de afdeling Beschermd Wonen werken we samen met een deskundig en enthousiast team van 15 collega’s die zich samen inzetten voor het welzijn van 32 bewoners.
De afdeling Beschermd Wonen is gelegen op landgoed Caesarea te Ugchelen en is een middelenvrije woonvorm. Bewoners van onze afdeling zijn veelal doorgestroomd vanuit een verslavingskliniek en krijgen binnen Beschermd Wonen de mogelijkheid om te blijven werken aan een middelenvrij bestaan. Naast de verslavings- en psychische problematiek kan het ook zijn dat onze bewoners kampen met problematiek op andere leefgebieden.
De locatie biedt de bewoners een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit en we bieden ondersteuning in diverse leefgebieden. Afhankelijk van het traject van de bewoners is het voor hen mogelijk om zowel langdurig bij ons te blijven wonen, als ook uit te stromen naar zelfstandig wonen.
 
Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost
 

Interesse en contact

Wil jij een wereld van verschil maken voor onze deelnemers? Reageer dan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.legerdesheils.nl/vacatures
De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden.
Heb je nog vragen? Hans Grasman (afdelingsmanager) vertelt je graag meer, tel. 06-1092 7906 (bereikbaar di t/m vrijdag). Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-1240 7703 (bereikbaar op di/do/vr.morgen)

 
Ter info:
 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 58-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Beschermd Wonen Caesarea Ugchelen (bij Apeldoorn)
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Hans Grasman (afdelingsmanager 06-10927906)
Functie(s) Groepsbegeleider
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 26-08-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 10-10-2022
Nummer 113502

Leger des Heils regio Oost

De afdeling Beschermd Wonen is een veilig thuis als middelenvrije tussenstap naar zelfstandig wonen. Er is aandacht Er is aandacht voor verslaving, psychiatrische problematiek, en een eventuele relatie met justitie. Daarnaast wordt er samen met de deelnemer gewerkt aan het opbouwen van een netwerk, worden er sociale vaardigheden aangeleerd en vindt er arbeidsre-integratie plaats via ons 50|50 Workcenter. Daarnaast begeleiden we een aantal deelnemers op locatie Vita Nuova in Beekbergen, die in losse appartementen in één huis wonen (Groepswonen). Zij ontvangen doordeweeks dagelijkse begeleiding en kunnen buiten deze tijden een beroep doen op Beschermd Wonen.

Meer over Leger des Heils regio Oost