Woonbegeleider de Maansteen
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDER MAANSTEEN                      

Voor woonvorm Maansteen zijn wij per 1 maart 2022 op zoek naar een woonbegeleider voor gemiddeld 20-24 uur per week.

Aandacht voor de cliënt
Binnen woonvorm Maansteen geven we samen met ouders, vorm aan een veilig thuis voor een groep volwassen cliënten met een lichamelijke en verstandelijke beperking in de leeftijd tussen de 25 en 50 jaar. Op de woning wordt 24-uurs ondersteuning geboden. We werken zeer nauw samen met ouders. We zien deze samenwerking als een partnerschap. We delen hun ervaringen waar wij, als professionals, een passende vorm aan geven. Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat ouders hun kind(eren) door en door kennen, wij mogen een tijd met ze meelopen. Als begeleider kijk je altijd naar de mogelijkheden.

Deskundig met humor
Rondom onze cliënten vormen wij een zelfregulerend en zelflerend team. We hebben korte communicatielijnen zodat we snel kunnen organiseren. Ondersteuningsbehoeften kunnen immers per moment veranderen, onze begeleiding is maatwerk. Als teamlid heb je ambitie en ben je daadkrachtig aan de ene kant, kun je relativeren en de humor zien aan de andere kant. Je hebt altijd je eigen deskundigheid en gezond verstand bij je. Hierdoor geef je jezelf en je collega's de ruimte en het vertrouwen. We vragen je om altijd op een open manier te communiceren. We schuwen de wrijving niet als dat ons doel dient. Je staat niet alleen, we gaan het samen aan. Jij, de ouders, het zelfregulerende team waar je lid van bent en de organisatie. We vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig om onze cliënten een veilig thuis te kunnen bieden. 

Functie eisen

Aandacht voor jouw talent
Als woonbegeleider lever je een bijdrage aan de uitvoering van individuele zorgplannen. Dit doe je door ondersteuning en begeleiding te geven bij activiteiten in het dagelijks leven, bij vraagstukken die onze cliënten in hun dagelijks leven tegenkomen en bij de uitvoering van ontspannende activiteiten. Daarnaast organiseer en verricht je lichte huishoudelijke en/of recreatieve activiteiten.

Samen met je collega’s en cliënten draag je zorg voor een veilige en stabiele leefomgeving en binnen het team heb je een signalerende rol. Daarbij beantwoord je vragen van ouders over de dagelijkse gang van zaken en rapporteer je bijzonderheden. Ook biedt je ondersteuning bij het uitbreiden en onderhouden van het persoonlijk netwerk van de cliënten. Daarnaast verricht je teamwerkzaamheden in het kader van een zelfregulerend team. In de praktijk wordt er integraal samengewerkt binnen de gehele woonvorm Homerus en is er een nauwe samenwerking met de Zonnesteen, een woonvorm voor EMB cliënten. 

Vanzelfsprekend bezit je goede communicatieve vaardigheden. Wat jij daar nog aan toevoegt, is jouw zelfverzekerde houding. Je werkt graag samen, kan goed observeren en inspireert collega’s met jouw positieve mindset. Daarnaast heb je:

 • een relevante opleiding op minimaal MBO-niveau 3;
 • ervaring met de doelgroep en met verzorgende handelingen (ADL);
 • ervaring met het geven van sondevoeding of staat open voor scholing hierin;
 • geen moeite met werken volgens rooster (onregelmatige werktijden, dag, avond, nachtdiensten en in het weekend en inzetbaar op de Zonnesteen wanneer nodig).

Inschaling

Aandacht voor jou
Vanzelfsprekend zorgen we goed voor onze cliënten. En natuurlijk ook voor jou! Daarom krijg je als woonbegeleider bij De Passerel:

 • direct een vast contract;
 • een salaris passend bij je ervaring, binnen functieschaal 30;
 • veel ontwikkelingsmogelijkheden. Van scholing tot het meedraaien in projecten;
 • een dertiende maand;
 • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag;
 • pensioenopbouw;
 • de mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool.

Bijzonderheden

Aandacht voor jouw sollicitatie
Je snapt het: zo’n kans mag je gewoon niet laten liggen. Solliciteer uiterlijk op 23 januari 2022, daarna is deze vacature gesloten.

Stuur je motivatiebrief en cv  naar [email protected], onder vermelding van vacaturenummer 022-10.

Tijdens de looptijd van deze vacature gaan we alvast in gesprek met geschikte kandidaten. De vacature kan daarom eerder gesloten worden.
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Lisanne Dolman op 06-83142909 of op 055-5275881.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt.
In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 022-10
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 07-01-2022
Reageer voor 24-01-2022
Ingangsdatum 07-01-2022
Nummer 107012
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel