Woonbegeleider De Nieuwe Loine
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDER M/V 
DE NIEUWE LOINE

Voor het team De Nieuwe Loine zijn wij per direct, op zoek naar een begeleider intensieve zorg. Over het aantal uren gaan we graag met je in overleg.

BBL-ers zijn van harte welkom om te solliciteren.

Waar
Op De Nieuwe Loine wordt, in een agrarische setting, wonen en werk- en dagbesteding geboden aan cliënten. De cliënten op De Nieuwe Loine hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, met moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende problematiek zoals ASS, hechtingsproblematiek e.d. Dit vraagt zeer intensieve begeleiding zoals bijvoorbeeld 1 op 1 begeleiding, waarbij onvoorwaardelijke ondersteuning en betekenisvolle daginvulling centraal staan. De begeleidingsstijl op De Nieuwe Loine is volgens de methodiek Triple C. Er wordt binnen De Nieuwe Loine nauw samengewerkt tussen wonen en werk- en dagbesteding.

Wat ga je doen
Als begeleider intensieve zorg ondersteun en begeleid je cliënten binnen zijn/haar mogelijkheden bij activiteiten volgens het persoonlijk plan. Je biedt structuur, veiligheid en een duidelijke dagindeling. Je organiseert, begeleidt en verricht activiteiten in samenwerking/afstemming met collega’s. Je verricht daarnaast activiteiten vanuit het groepsprogramma en samen met de cliënt draag je zorg voor een goed klimaat. Daarbij zul je soms ook ingezet worden op de dagbesteding.

Je observeert en waar nodig stimuleer je cliënten bij diverse activiteiten. Volgens het dagprogramma en signaleringsplan handel je om probleemgedrag te voorkomen of te reduceren, waarbij je ondersteuning kan vragen van de teamcoach, persoonlijk begeleider of gedragskundige. Je rapporteert en je neemt deel aan interne besprekingen. Daarnaast verricht je teamwerkzaamheden in het kader van het zelfregulerende team.

Functie eisen

We zoeken iemand die

 • beschikt over een relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3 en meerdere jaren relevante werkervaring heeft, of deze opleiding gaat starten of al gestart is;
 • werkt op basis van eigen kracht van de cliënt en ondersteunt hem/haar bij het maken van eigen keuzes;
 • veerkrachtig en flexibel kan handelen;
 • een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen heeft;
 • prima in staat is te reflecteren op het eigen handelen en dat van collega’s en kan omgaan met het geven en krijgen van feedback;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken en in staat is de verbinding aan te gaan;
 • proactief is en samen met het team verder wil ontwikkelen;
 • affiniteit heeft met de doelgroep en met het werken op een boerderij;
 • ervaring heeft met de methodiek ‘Triple C’;
 • een flexibele werkinstelling heeft en bereid is om volgens rooster te werken in wisselende diensten, onregelmatige werktijden, slaapdiensten en in het weekend. 

Inschaling

Jouw team
Je werkt in een zelfregulerend team met enthousiaste collega’s. Je functioneert optimaal met deze vorm van vrijheid binnen kaders. Je werkt nauw samen met je collega’s en neemt vanzelfsprekend je eigen verantwoordelijkheid. Als team maak je optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten.

Wat bieden wij
Zorgboerderij De Nieuwe Loine ligt aan de rand van Wilp (gemeente Voorst). Een unieke locatie waar in een agrarische setting afwisselende werkzaamheden worden verricht.
De cliënten verzorgen de dieren, verschonen de hokken, maaien het gras en doen alle voorkomende werkzaamheden die op een boerderij gedaan moeten worden.

Uiteraard krijg je een inwerkprogramma en de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. In ons zelfregulerend team werk je nauw samen met enthousiaste collega’s en kun je gebruik maken van elkaars kwaliteiten. 

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg.

Dienstverband is in eerste instantie voor bepaalde tijd voor 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

 

Bijzonderheden

Goed om te weten
Voor vragen kun je contact opnemen met Manuela van der Veen (manager zorg) op 06-21101328 of Elmar Hesselink (manager zorg) op 06-46156119.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure. (Voor interne kandidaten is het mogelijk om voor minder uren in aanmerking te komen als aanvulling op je huidige arbeidsovereenkomst binnen De Passerel).

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Bekijk onze facebookpagina voor actualiteiten, weetjes, foto’s en informatie. Hier vind je alles over onze unieke locatie: https://www.facebook.com/De-Nieuwe-Loine-238589086543930/

Solliciteren
Kun jij niet wachten om deze cliënten te begeleiden en wil jij onderdeel worden van dit team? Stuur dan je brief met motivatie en CV onder vermelding van vacaturenummer 021-33 naar: personeelenopleidingen@de-passerel.nl

De vacature wordt gesloten zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 021-33
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Voorst
Postcode 7336 BC
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst.
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 23-04-2021
Reageer voor 23-05-2021
Ingangsdatum 23-04-2021
Nummer 66830
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel