Woonbegeleider De Vuursteen
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDER M/V
DE VUURSTEEN 

Voor De Vuursteen zijn wij voor de periode van 1 mei tot 1 september 2021 op zoek naar een woonbegeleider voor gemiddeld 20-24 uur per week.

Waar
Op De Vuursteen wonen 10 jong volwassenen met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de leeftijd van 24 tot 31 jaar. De jong volwassenen hebben een eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer, keukenblok en badkamer. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van een gezamenlijke ruimte. Het doel is dat ze zo zelfstandig mogelijk hun leven inrichten en binnen hun mogelijkheden voor zichzelf en hun woning zorgen. Naast het individu is er dus ook een groepsdynamiek. Er wordt veel samengewerkt met hun ouders, we zien deze samenwerking als een partnerschap.

Wat ga je doen
Als woonbegeleider lever je een bijdrage aan de uitvoering van de individuele zorgplannen. Dit doe je door ondersteuning en begeleiding te geven bij ADL-activiteiten en bij de uitvoering van recreatieve/ontspannende activiteiten. Je staat naast de bewoner en geeft advies en hulp om zijn of haar leven binnen de eigen mogelijkheden en wensen in te richten. Samen met je collega’s en de bewoners draag je zorg voor een fijne en veilige leefomgeving. Daarbij heb je een signalerende rol en rapporteer je bijzonderheden. Ook verricht je ondersteunende en huishoudelijke werkzaamheden.

Functie eisen

Wij zoeken iemand die

 • beschikt over een relevante opleiding op minimaal MBO-niveau 3 en meerdere jaren relevante werkervaring heeft met de doelgroep;
 • in staat is tot het versterken van de eigen kracht van de bewoner;
 • kan reflecteren op eigen handelen, waarbij hij/zij zich bewust is van eigen rol, houding en gedrag;
 • kan omgaan met het geven en krijgen van feedback en zichzelf steeds wil blijven ontwikkelen;
 • rust en duidelijkheid biedt naar bewoners;
 • zich makkelijk kan aanpassen en kan schakelen in contact met bewoners en collega’s;
 • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen heeft;
 • ervaring heeft met ADL;
 • een flexibele werkinstelling heeft en bent bereid is om volgens rooster te werken in wisselende diensten, onregelmatige werktijden, ook in het weekend.

Inschaling

Wat bieden wij
Uiteraard krijg je een inwerkprogramma en de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. In ons zelfregulerend team werk je nauw samen met enthousiaste collega’s en kun je gebruik maken van elkaars kwaliteiten. 

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Bijzonderheden

Goed om te weten
Meer informatie over deze vacature kun je inwinnen bij Clazien Groeneveld (persoonlijk begeleider) op telefoonnummer 06-11928990.

Tijdens de looptijd van deze vacature gaan we alvast in gesprek met geschikte kandidaten. De vacature kan daarom eerder gesloten worden.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Niemand werkt toevallig bij De Passerel, dat is een bewuste keuze, dat zie en voel je meteen als je een van onze locaties bezoekt. Bekijk het filmpje van Jasmijn, zij vertelt jou wat het werken bij De Passerel voor haar betekent: https://www.youtube.com/watch?v=YM87TnXJigo#action=share

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden na het zien van het filmpje van Jasmijn? En wil jij ook jouw kwaliteiten binnen De Passerel inzetten en wil jij onderdeel worden van dit team? Stuur dan zo spoedig mogelijk je brief met motivatie en CV onder vermelding van vacaturenummer 021-34 naar personeelenopleidingen@de-passerel.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 021-34
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 28-04-2021
Reageer voor 31-05-2021
Ingangsdatum 28-04-2021
Nummer 67659
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel