Woonbegeleider Geode B
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDER M/V - GEODE B 

Wat als je niet zelf kunt vertellen wat je voelt, denkt, wilt of ziet? Dan heb ik begeleiding nodig.

Voor het Team Geode B zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor gemiddeld maximaal 32 uur per week. 

Woonvorm De Geode
Op loopafstand van winkelcentrum De Anklaar in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn ligt de woonvorm De Geode. De woonvorm bestaat uit twee etages en biedt woonruimte aan 22 cliënten in 3 woongroepen: Geode Boven, Geode A en Geode B. Op de bovenverdieping zijn 10 ruime appartementen voor volwassenen. Deze cliënten zijn redelijk zelfstandig en kunnen met ondersteuning het huishouden runnen en de afgesproken dagstructuur vasthouden. Op de benedenverdieping zijn 12 woningen/ruimtes in 2 woongroepen (A en B) voor ernstig meervoudig beperkte jongeren (EMG).

Geode B
Op woonvorm Geode B bieden we een veilig thuis voor een groep jongvolwassenen tussen de 20 en 35 jaar met een ernstig meervoudige beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wat ga jij doen
Je geeft ondersteuning en begeleiding bij activiteiten in het dagelijks leven van deze jongeren en bij de uitvoering van recreatieve/ontspannende activiteiten. Ook bied je ondersteuning/begeleiding bij het behalen van persoonlijke doelen en met de ADL. Om de voorspelbare en veilige omgeving te kunnen bieden, werk je samen met je collega’s. Ondersteuningsbehoeften kunnen per moment veranderen, onze begeleiding is maatwerk. We werken nauw samen met de ouders/verwanten. Je draagt samen met collega’s en de jongeren zorg voor een veilige en stabiele leefomgeving, waarbij we gebruik maken van de Triple-C. Binnen het team heb je een signalerende rol en beantwoord je vragen van ouders over de dagelijkse gang van zaken en rapporteer je. Je levert een bijdrage aan de uitvoering van de persoonlijke plannen en je bent in staat om de uitgezette lijnen praktisch uit te voeren. Tevens verricht je teamwerkzaamheden in een zelfregulerend team.

Het gewone leven ervaren
Binnen dit team werken we met Triple C zodat de cliënt het gewone leven ervaart. We zijn in ontwikkeling om anders te denken, anders te kijken en anders te doen. Cliënten ervaren het gewone leven, doordat je uitgaat van hun menselijke behoeften, een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aangaat, samen werkt aan een betekenisvolle daginvulling en anders kijkt naar probleemgedrag en de onderliggende oorzaken aanpakt.

Functie eisen

Hiervoor is het belangrijk dat je:

 • gevoelig bent voor gedragsuitingen en signalen van de ander;
 • weerbaar bent om vanuit bewuste keuzes aan te sluiten bij de behoefte van de cliënten en straalt hierbij rust uit;
 • je eigen begeleidingsstijl laat aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft;
 • vertrouwen hebt in de behandelvisie, jezelf en de ander;
 • altijd de dialoog blijft voeren.

We zoeken iemand die

 • een opleiding maatschappelijke zorg op minimaal MBO-3 of een diploma verzorgende IG heeft;
 • ervaring heeft met de doelgroep;
 • stevig in de schoenen staat.
 • een positieve houding en relativeringsvermogen heeft en in staat is te reflecteren op eigen handelen;
 • goed kan observeren.

Inschaling

Wat bieden wij
Uiteraard krijg je een inwerkprogramma en de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. In ons zelfregulerend team werk je nauw samen met enthousiaste collega’s en kun je gebruik maken van elkaars kwaliteiten. De Passerel biedt diverse vormen van zorg en dagbesteding aan mensen met een beperking op diverse locaties in Apeldoorn en omgeving. We heten je graag welkom op de Geode.   

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg FWG 35 met een 13e maand en een vakantietoeslag. Verder kun je gebruik maken van het MeerKeuzeSysteem. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Goed om te weten
Voor vragen kun je contact opnemen met Elke Bosch (teamcoördinator) op 06-11951368. Tijdens de looptijd van deze vacature gaan we alvast in gesprek met geschikte kandidaten.

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Niemand werkt toevallig bij De Passerel, dat is een bewuste keuze, dat zie en voel je meteen als je een van onze locaties bezoekt. Bekijk het filmpje van Jasmijn, zij vertelt jou wat het werken bij De Passerel voor haar betekent: https://www.youtube.com/watch?v=YM87TnXJigo#action=share

Solliciteren
Kun jij niet wachten om deze cliënten te begeleiden en wil jij onderdeel worden van dit team? Stuur dan je brief met motivatie en CV uiterlijk op 14 februari 2021, onder vermelding van vacaturenummer 021-04 naar: personeelenopleidingen@de-passerel.nl 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 021-04
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 03-05-2021
Reageer voor 30-06-2021
Ingangsdatum 03-05-2021
Nummer 57388
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel