woonbegeleider
InteraktContour

Informatie

Ben jij iemand met ervaring in het verlenen van ADL-zorg? Stroop jij graag de mouwen op en pak je door zonder de wensen van de bewoner uit het oog te verliezen? Dan is deze vacature als woonbegeleider iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Met gespecialiseerde zorg en ondersteuning richten wij ons op wat nog mogelijk is. De eenheid Zorg en Wonen biedt 24-uurszorg en begeleiding op onze woonlocaties verspreid over Midden- en Oost-Nederland.

Jouw werkplek

Woonlocatie de Bramer is gevestigd in het centrum van Hardenberg. Allerlei voorzieningen liggen op loopafstand. We bieden hier begeleid wonen met 24-uurszorg aan 21 cliënten. Zij beschikken over een eigen appartement en krijgen van ons zorg en begeleiding zodat zij het maximale uit hun leven halen. Het team bestaat uit 22 collega's.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor bewoners met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze bewoners behoefte aan hebben. Soms kan een bewoner niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit hij dit op een verbale of non-verbale manier. Jij laat je hier niet door afschrikken, maar blijft de verbinding zoeken.
Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de bewoner. Misschien ontdek jij net dé manier om een bewoner te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per bewoner, maar bij iedere bewoner is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Je biedt zorg en begeleiding aan bewoners, volgens zorgplan. Je ondersteunt bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals eten, wassen en aankleden.
Samen met de senior begeleider wordt een persoonlijk zorgplan opgesteld en worden doelen geformuleerd. Welke handelingen wil een bewoner weer zelf kunnen uitvoeren? Waar wil hij aan werken? Als team houd je samen de ontwikkelingen van de bewoner goed in de gaten en trekt, indien nodig, tijdig aan de bel.

Wat wij bieden

 • jaarcontract voor 15 uur per week (met uitzicht op een vast contract na 6 maanden bij goed functioneren)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.861,- tot maximaal €2.766,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • volgend jaar juni een loonsverhoging van ruim 3%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • op onze kosten de mogelijkheid om een vervolgopleiding te volgen
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen

 • je hebt minimaal een diploma op mbo-niveau 4 (Medewerker Maatschappelijke Zorg, Sociaal Pedagogisch Werk of Verpleegkundige) of Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg)
 • je hebt ervaring met het uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
 • je bent in staat te reflecteren en je continu bewust van wat je doet en het effect daarvan op bewoners
 • je bent bereid flexibele uren en onregelmatige diensten te werken (vroege en late diensten) en weekenddiensten
 • bij voorkeur kennis over en affiniteit met de doelgroep NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 november aanstaande
Word jij onze nieuwe woonbegeleider?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met 21 september a.s. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 23 september. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Bert Brokelman, teamleider, op 06-41669107.

Meer informatie over woonlocatie de Bramer bekijk je hier

Bekijk ook onze overige vacatures

We voeren onze sollicitatiegesprekken face-to-face op de locatie. Uiteraard nemen we daarbij de richtlijnen van het RIVM in acht.'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie de Bramer in Hardenberg
Postcode 7772 CE
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 15
Uren tot 15
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Verpleegkundige
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige niveau 4
Verzorgende niveau 3
Verzorgende IG
Publicatiedatum 10-09-2020
Reageer voor 21-09-2020
Nummer 54678

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour