woonbegeleider
InteraktContour

Informatie

Heb jij een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde? Stroop jij graag de mouwen op en pak je door zonder de wensen van de bewoner uit het oog te verliezen? En vind jij het geen probleem om ook nachtdiensten te draaien? Dan is deze vacature als woonbegeleider iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel. Dit kan aangeboren zijn of niet-aangeboren, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Met gespecialiseerde zorg en ondersteuning richten wij ons op wat nog mogelijk is. De eenheid Zorg en Wonen biedt 24-uurszorg en begeleiding op onze woonlocaties verspreid over Midden- en Oost-Nederland.

Jouw werkplek

Woonlocatie Kalkuur ligt aan de rand van het centrum van Nunspeet. Winkels en voorzieningen zijn vlakbij, maar ook de prachtige Veluwse bossen. We bieden hier begeleid wonen met 24-uurszorg aan 18 bewoners. Bijna alle bewoners op deze locatie hebben aangeboren hersenletsel. Zij beschikken over een eigen appartement en krijgen van ons zorg en begeleiding, zodat zij het maximale uit hun leven halen. Het team bestaat uit 30 collega's.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor bewoners met hersenletsel is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze bewoners behoefte aan hebben. Soms kan een bewoner niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit dit op een verbale of non-verbale manier. Jij laat je hier niet door afschrikken, maar blijft de verbinding zoeken. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de bewoner. Misschien ontdek jij net dé manier om een bewoner te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per bewoner, maar bij iedere bewoner is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Als verpleegkundige in de rol van woonbegeleider bied je zorg en begeleiding aan bewoners, aan de hand van het zorgplan. Deze stel je op samen met de senior woonbegeleider. Hierin staan doelen geformuleerd. Wat wil een bewoner zelf kunnen doen? Waar wil hij aan werken?
Verder ondersteun je bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals eten, wassen en aankleden. Er is op de locatie sprake van intensieve ADL-zorg. Daarnaast ben je veelvuldig bezig met het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Het draaien van nachtdiensten is ook onderdeel van je werk.

Als team houd je samen de ontwikkelingen van de bewoner goed in de gaten. Wanneer het nodig is, trek je op tijd aan de bel.

Wat wij bieden

 • jaarcontract voor 24 uur per week (met uitzicht op een vast contract na 6 maanden bij goed functioneren)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.861,- tot maximaal €2.766,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • volgend jaar juni een loonsverhoging van ruim 3%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met hersenletsel
 • op onze kosten een vervolgopleiding volgen (zoals hbo-verpleegkunde of Social Work)
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen

 • je hebt een diploma verpleegkunde op mbo-niveau 4
 • je hebt ervaring met het uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en verpleegtechnische handelingen
 • je bent in staat te reflecteren en je continu bewust van wat je doet en het effect daarvan op bewoners
 • je bent bereid flexibele uren en onregelmatige diensten te werken (vroege en late diensten), waaronder ook nachtdiensten en weekenddiensten
 • bij voorkeur kennis over en affiniteit met de doelgroep, mensen met hersenletsel
 • Verklaring Omtrent Gedrag
Word jij onze nieuwe woonbegeleider?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met 4 december a.s. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Hanneke Maljaars, teamleider, op 06-83989993.

Meer informatie over woonlocatie Kalkuur bekijk je hier

Bekijk ook onze overige vacatures

We voeren onze sollicitatiegesprekken face-to-face op de locatie. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie Kalkuur in Nunspeet
Postcode 8071 BD
Stad Nunspeet
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 19-11-2020
Reageer voor 05-12-2020
Nummer 56081

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour