Woonbegeleider MBO (Leger des Heils Ede en Arnhem)
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Kan je goed luisteren en aansluiten bij het tempo van de deelnemers in hun ontwikkeling naar meer zelfstandigheid? Durf je regie te nemen en met enthousiasme je in te zetten voor een ander? Vanwege de uitbreiding van onze dienstverlening in de regio hebben we plek voor twee Woonbegeleiders (te Ede en te Arnhem). Wil jij jouw deskundigheid inzetten, lees dan verder.

Wat ga je doen

Je begeleidt onze deelnemers die te maken hebben met complexe problematieken. Je biedt praktische ondersteuning bij het realiseren van de persoonlijke doelen die per deelnemer zijn gemaakt in het begeleidingsplan. Bijvoorbeeld door de financiën op orde te brengen of door mee te gaan met een bezoek aan de huisarts. Je motiveert de deelnemers tot activiteiten. Dat kan variëren in het vinden van dagbesteding, het kunnen voeren van een huishouding en allerhande praktische zaken. Je bent in staat zelfstandig te analyseren en te komen tot het oplossen van probleemsituaties. Je signaleert directe en indirecte hulpvragen en herkent problemen die deze hulpvraag kunnen bemoeilijken. Je werkt nauw samen met ambulant begeleiders en andere betrokken collega’s. Je neemt deel aan diverse overleggen.

 

Bij Next Level te Ede zoeken we een woonbegeleider voor 28 uur per week, verdeeld over 7 dagen à 4 uur. De werktijden zijn van 16.00 – 20.00 uur.

Voor Maatschappelijke Opvang Arnhem is ruimte voor een woonbegeleider voor 24 uur per week. De werktijden zijn verdeeld over 5 dagen, waaronder ook weekenddiensten.

Functie eisen

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde MBO4-opleiding in het sociale domein
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de doelgroep en bijkomende problematieken
 • Je durft regie te nemen en kan goed luisteren
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team
 • Je hebt vaardigheden voor het stimuleren en motiveren van de deelnemers
 • Je weet om te gaan met onverwachte situaties
 • Je hebt een christelijke geloofsovertuiging en kan vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

Dit bieden wij

 • Een betekenisvolle baan die voldoening geeft en mogelijkheden tot ontwikkeling
 • Een contract voor 24 of 28 uur per week
 • Een goed salaris in schaal 6 conform CAO Social Work (min. € 2.291,= en max. € 3.279= bruto per maand obv 36 uur per week)
 • 170 Verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opname in het pensioenfonds (PFZW), een loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid) en keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%)
 • Een passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie gericht op jouw werkgebied

Bijzonderheden

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg. Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

De afdeling Next Level in Ede biedt ambulant wonen voor mensen die toe zijn aan een volgende stap in zelfstandig wonen. Zij stromen binnen een jaar door naar een volledig zelfstandige woonplek of alternatieve woonruimte. De groep van 18 bewoners is divers en wordt begeleidt door een team van 6 enthousiaste ambulant begeleiders.

De afdeling Maatschappelijke Opvang in Arnhem biedt kortdurende verblijf, waarbij deelnemers binnen een half jaar doorstromen naar zelfstandigheid. De groep van 10 bewoners is zeer divers en wordt begeleidt vanuit het ambulante team in Arnhem door 4 enthousiaste begeleiders.

De begeleiding van beide afdelingen richt zich op aspecten van het dagelijks leven, zoals de huishouding, de zelfverzorging, algemene ontwikkeling, budgetbeheer, dag invulling, met aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.

 Interesse en contact

Enthousiast geworden? Laat het ons weten en reageer op deze vacature via de button “Solliciteer direct” op onze website: www.legerdesheils.nl/vacatures

De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Heb je nog vragen? Teamleider Christiana Bolks kan je alles vertellen wat je weten wilt over de afdeling en functie (christiana.bolks@legerdesheils.nl of tel. 06-257 61901).

 

 

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Acquisitie nav deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Type Vacature
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Next Level Ede
Postcode 6711 AG
Stad Ede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Cristiana Bolks, o6 257 61901
Functie(s) Begeleider niveau 4
Pedagogisch medewerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 25-11-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 13-12-2021
Nummer 73213

Leger des Heils regio Oost

De afdeling Next Level in Ede biedt ambulant wonen voor mensen die toe zijn aan een volgende stap in zelfstandig wonen. Zij stromen binnen een jaar door naar een volledig zelfstandige woonplek of alternatieve woonruimte. De groep van 18 bewoners is divers en wordt begeleidt door een team van 6 enthousiaste ambulant begeleiders. De begeleiding richt zich op aspecten van het dagelijks leven, zoals de huishouding, de zelfverzorging, algemene ontwikkeling, budgetbeheer, dag invulling, met aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.

Meer over Leger des Heils regio Oost