woonbegeleider NAH
InteraktContour

Informatie

Ben jij iemand met ervaring in het verlenen van ADL-zorg? Stroop jij graag de mouwen op en pak je door zonder de wensen van de cliënt uit het oog te verliezen? Ben je variabel inzetbaar qua uren en dagen? En ben je daarnaast ook initiatiefrijk? Dan is deze vacature echt iets voor jou.

InteraktContour is voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeval of hersentumor. Hersenletsel verandert het leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. Wij ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Jouw werkplek

De eenheid Zorg en Wonen biedt 24-uurszorg en begeleiding op woonlocaties verspreid over Midden- en Oost-Nederland. Jij gaat aan de slag op woonlocatie Rütli, gevestigd in het centrum van Epe. Wij bieden hier begeleid wonen met 24-uurszorg aan 19 cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Zij beschikken over een eigen appartement en krijgen van ons zorg en begeleiding, zodat zij het maximale uit hun leven halen.

Je wordt variabel ingezet in het zorgteam op woonlocatie Rütli. Je hebt een contract voor vaste uren. Je maakt deel uit van een enthousiast team van 10 collega's. Een fijn en creatief team om in te werken en op terug te vallen.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel ) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Soms kan een cliënt niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit dit op een verbale of non-verbale manier. Jij laat je hier niet door afschrikken, maar blijft de verbinding zoeken. Jij gaat samen met de cliënt op zoek naar de betekenis van het gedrag. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per cliënt, maar bij iedere cliënt is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Je biedt zorg en begeleiding aan cliënten, volgens het zorgplan. Je ondersteunt bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals eten en wassen en aankleden. Samen met de senior woonbegeleider wordt een persoonlijk zorgplan opgesteld en worden doelen geformuleerd. Welke handelingen wil een cliënt weer zelf kunnen uitvoeren? Waar wil hij aan werken? Als woonbegeleider biedt je de cliënt structuur en kijk je samen met de cliënt welke mogelijkheden er zijn, met haalbare doelen.
Als team houd je samen de ontwikkelingen van de cliënt goed in de gaten en trekt, indien nodig, tijdig aan de bel.

Wat wij bieden

 • jaarcontract voor 24 of 32 uur per week (met uitzicht op een vast contract na 6 maanden bij goed functioneren)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.920,- tot maximaal €2.853,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • op onze kosten een vervolgopleiding volgen (zoals HBO-verpleegkunde of Social Work)
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen

 • je hebt minimaal een diploma Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) of een opleiding MBO-niveau 4 (Medewerker Maatschappelijke Zorg, Sociaal Pedagogisch Werk of Verpleegkundige)
 • je hebt ervaring met het uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
 • je bent in staat te reflecteren en bent continu bewust van wat je doet en het effect daarvan op bewoners
 • je bent bereid variabele uren en onregelmatige diensten te werken (vroege en late diensten), en weekenddiensten
 • bij voorkeur kennis over - en affiniteit met de doelgroep NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
Word jij onze nieuwe woonbegeleider?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met dinsdag 28 september aanstaande. De gesprekken vinden plaats op 29 of 30 september.
Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Annemieke Deighton, teamleider, op 06-51307728.

Meer informatie over woonlocatie Rütli bekijk je hier

Bekijk ook onze overige vacatures


'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie Rütli in Epe
Postcode 8162 ET
Stad Epe
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Begeleider niveau 3
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 14-09-2021
Reageer voor 29-09-2021
Nummer 71084

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour