Woonbegeleider NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
InteraktContour

Informatie

InteraktContour zoekt een woonbegeleider voor woonlocatie Zuiderval

Ben jij iemand met ervaring in het verlenen van ADL zorg? Stroop jij graag de mouwen omhoog en pak je door zonder de wensen van de cliënt uit het oog te verliezen? Dan is deze vacature als woonbegeleider iets voor jou!

Jouw werkplek

Hersenletsel zet het leven van mensen op z'n kop. Na bijvoorbeeld een hersenbloeding, beroerte of ongeluk is er veel dat niet meer lukt. Bij InteraktContour, dé specialist op het gebied van hersenletsel, richten we ons op wat nog wél lukt. Op onze 38 woonlocaties helpen we mensen met hersenletsel om zo gezond, gelukkig en zelfstandig mogelijk te leven. Onze woonlocatie Zuiderval is gevestigd in Enschede. We bieden hier begeleid wonen met 24-uurs zorg aan 25 cliënten. Zij beschikken over een eigen appartement en krijgen van ons zorg en begeleiding zodat zij het maximale uit hun leven halen. Het team bestaat uit 27 gewaardeerde collega's die op zoek zijn naar versterking.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Soms kan een cliënt niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit dit op een verbale of non-verbale manier. Jij laat je hier niet door afschrikken maar blijft de verbinding zoeken. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per cliënt, maar bij iedere cliënt is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Als woonbegeleider binnen de Zuiderval help je cliënten met hun dagelijkse activiteiten. Ook ondersteun je waar nodig bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zoals eten en wassen. Samen met de senior woonbegeleider stel je een persoonlijk zorgplan op en formuleer je doelen. Welke handelingen wil een cliënt weer zelf kunnen uitvoeren? Waar wil hij aan werken? Jij houdt de ontwikkelingen van de cliënt goed in de gaten en trekt, indien nodig, tijdig aan de bel. Met jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat de cliënt weer vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn omgeving. Je wordt gestimuleerd om mee te denken en geprikkeld om jezelf te ontwikkelen.

Wat wij bieden
 • jaarcontract voor 24 uur per week (met uitzicht op een vast contract na 6 maanden bij goed functioneren)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.800,- tot maximaal €2.675,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • komende twee jaar een loonsverhoging van ruim 6,5%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • op onze kosten een vervolgopleiding volgen (zoals MBO/HBO Verpleegkunde/ MMZ of Social Work)
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen
 • je hebt minimaal een diploma Verzorgende IG of een opleiding MBO 4 (MMZ, SPW of VP)
 • je hebt ervaring met het uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
 • je bent in staat te reflecteren en continu bewust van wat je doet en het effect daarvan op cliënten
 • je bent bereid flexibele uren, onregelmatige diensten (vroege en late diensten) en weekenddiensten te werken
 • bij voorkeur kennis over en affiniteit met de doelgroep NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
 • Verklaring Omtrent Gedrag
Word jij onze nieuwe woonbegeleider?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt reageren tot en met 29 januari. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Ellen Woesthuis, teamleider, op 06-21991548 .

Meer informatie over locatie Zuiderval bekijk je hier (https://www.interaktcontour.nl/waar-vind-je-ons/woonlocatie-de-zuiderval).

Bekijk ook onze overige vacatures (link invoegen: https://www.interaktcontour.nl/werken-bij/vacatures).

'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie de Zuiderval in Ensch
Postcode 7512HJ
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 14-01-2020
Reageer voor 29-01-2020
Nummer 50690

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour