Woonbegeleider Trevin Wijhe
Coöperatie Boer en Zorg

Functieomschrijving

Als woonbegeleider heb je een groot aandeel in het stimuleren en begeleiden van (jong)volwassenen met een (licht tot ernstige) verstandelijke beperking om op een zinvolle wijze invulling te geven aan hun eigen leven. Je hebt er oog voor om binnen hun mogelijkheden de (jong)volwassenen regie over hun eigen leven te geven bijvoorbeeld door keuzes aan te bieden. Je verdiept je in hun persoonlijke situatie en je denkt mee over het bouwen aan een sociaal netwerk. Je bent actief bezig met deze jonge mensen om invulling te geven aan hun vrije tijd.

Bij Trevin zijn de dingen van alle dag en een gewone gezinsstructuur leidend in het programma. Als woonbegeleider verzorg je de begeleiding van een groep van maximaal negen (jong)volwassen, veelal samen met een collega. Omdat wij een gezinssituatie na streven, zullen er ook enkele huishoudelijke taken uitgevoerd moeten worden tijdens een dienst.

Functie eisen

 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het werken met deze doelgroep.
 • Je kan je vinden in de visie ‘alle gedrag is communicatie’.
 • Je bent in staat om op een constructieve wijze samen te werken en beschikt over een probleemoplossend vermogen.
 • Geduld, tact en doorzettingsvermogen voor het met respect opmerkzaam maken van cliënten op hun eigen houding en gedrag en de consequenties hiervan.
 • Ordelijk en systematisch werken aan het organiseren en uitvoeren van het begeleidingsplan en het realiseren van verbeteringen in kennis, vaardigheid en gedrag van cliënten en hun sociale netwerk.
 • Contact kan opbouwen en onderhouden met ouder(s)/verzorger(s) en derden.
 • Integriteit en betrouwbaarheid voor het omgaan met vertrouwelijke cliëntinformatie.
 • Op een intercollegiale wijze bevorderen van eigen deskundigheid en die van collega’s.
 • Naleven van protocollen en voorstellen doen ter verbetering van de protocollen wanneer daar aanleiding voor is.
 • Begeleiden van een stagiaire en/of vrijwilliger.
 • Verbaal en fysiek ondersteunen bij de uitvoering van ADL-taken bij bewoners.
 • Pedagogiek of SPH (of een vergelijkbare opleiding), 4e jaars of afgerond relevante MBO niveau 4 opleiding afgerond
 • Rijbewijs is pré
 • Reistijd bij voorkeur niet meer dan een half uur.

Inschaling

Een salaris van min. € 1.829,- / max. € 2701,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van opleiding en ervaring. Recht op onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Een laatstejaarsstudent wordt bij gebleken geschiktheid ingeschaald op FWG 35.

Bijzonderheden

 • Een unieke werkplek in een team van gemotiveerde en deskundige medewerkers.
 • Een contract van 8-10 uur per week. Met uitzicht op een contract van 20-30 uur per week vanaf september/oktober voor de periode van tenminste 1 jaar.
 • Onregelmatig dienstenpatroon inclusief slaapdiensten. Binnen dit dienstverband ligt in eerste instantie het zwaartepunt in de weekenden. Bij uitbreiding van dienstverband kan het zwaartepunt ook verschuiven naar de doordeweekse dagen.

We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze vacature van woonbegeleider door je motivatie en CV te sturen naar Lilian Nijland info@trevin.nl. Heb je nog vragen over de functie, mail naar info@trevin.nl. Solliciteren kan tot uiterlijk 18 januari 2021. Gesprekken vinden plaats op maandagochtend 25 januari 2021 en vrijdagochtend 29 januari 2021.

Type Vacature
Organisatie Coöperatie Boer en Zorg
Locatie Trevin
Postcode 8131 RV
Stad Wijhe
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Informatie verkrijgen bij Lilian Nijland, info@trevin.nl
Functie(s) Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 23-12-2020
Reageer voor 18-01-2021
Ingangsdatum 01-04-2021
Nummer 56746
Doorsturen Bekijk PDF

Coöperatie Boer en Zorg

Coöperatie Boer en Zorg b.a. is een coöperatie van gekwalificeerde zorgboerderijen. Deze bieden kleinschalige zorg in het groen en worden erkend als aanbieders van kwalitatieve zorg. Ze hebben het keurmerk Kwaliteit laat je zien van de Federatie Landbouw en Zorg of het HKZ-certificaat. Het zijn stuk voor stuk professionele zorgboeren met passie voor hun boerderij.

Meer over Coöperatie Boer en Zorg