Woonbegeleider Zonnesteen
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE WOONBEGELEIDER M/V
ZONNESTEEN

Wat als je niet zelf kunt vertellen wat je voelt, denkt, wilt of ziet en tijd nodig hebt om te ervaren, te proeven en te beleven? Wil jij mijn woonbegeleider zijn en je op mij afstemmen om, samen met mijn ouders, te zorgen dat het mij lukt?

Voor woonvorm Zonnesteen zijn wij per 1 augustus 2021 op zoek naar een woonbegeleider voor ongeveer 20 uur per week. Over het exacte aantal uur gaan we graag met je in overleg. BBL-ers zijn van harte welkom om te solliciteren.

Waar
Binnen Woonvorm Homerus, de Zonnesteen, geven wij, samen met ouders en familie, vorm aan een veilig thuis voor een groep jongeren. Onze jongeren hebben ernstig meervoudige beperkingen en zijn rolstoelafhankelijk. De dagelijkse zelfzorg zoals eten, drinken en lichamelijke hygiëne verrichten wij als hun begeleiders. Hierin werken we zeer nauw samen met hun ouders. Wij zien deze samenwerking als een partnerschap. We delen hun ervaringen waar wij, als professionals, een passende vorm aan geven.

Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat ouders hun kind(eren) door en door kennen, wij mogen een tijd met ze meelopen. Als begeleider kijk je altijd naar de mogelijkheden, naar de signalen, hoe klein ook. Een glimlach, een uitroep of een beweging in het lijf. Het draagt allemaal een boodschap in zich. Om dit te blijven zien en om onze jongere in zijn of haar tempo te kunnen volgen vraagt bepaalde kwaliteiten. Doorzettingsvermogen, geduld, het moment kunnen beleven door je eigen zorgen los te laten. Soms is het moeilijk, met vallen en opstaan. Fouten maken hoort erbij. Je verricht veel verzorgende handelingen, dat brengen de verschillende beperkingen van onze jongeren met zich mee. Je wordt bevoegd en bekwaam gemaakt door het in de praktijk toe te passen, vaak te herhalen en door scholing. In de praktijk zal een integrale samenwerking ontstaan tussen de woning en dagbesteding. Zo bieden we de jongeren een fijn thuis. Ook wordt er integraal samengewerkt binnen de gehele woonvorm Homerus, zoals de Maansteen of met de dagbestedingslocatie De Baskuul.

Deskundig met humor
Ondersteuningsbehoeften kunnen per moment veranderen, onze begeleiding is maatwerk. We hebben korte communicatielijnen zodat we snel kunnen organiseren. Als teamlid heb je ambitie en ben je daadkrachtig aan de ene kant, kun je relativeren en de humor zien aan de andere kant. Je hebt altijd je eigen deskundigheid en gezond verstand bij je. Hierdoor geef je jezelf en je collega's de ruimte en het vertrouwen. We vragen je om op een open manier te communiceren. We schuwen de wrijving niet als dat ons doel dient. Je staat niet alleen, we gaan het samen aan. Jij, de ouders, je collega's, het zelfregulerende team waar je lid van bent en de organisatie. We vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig om onze jongeren een veilig thuis te kunnen bieden. 

Functie eisen

Wat ga je doen
Als woonbegeleider lever je een bijdrage aan de uitvoering van de individuele persoonlijke plannen. Dit doe je door ondersteuning en begeleiding te geven bij ADL-activiteiten en bij de uitvoering van recreatieve/ontspannende activiteiten. Samen met je collega’s en onze jongeren draag je zorg voor een veilige en stabiele leefomgeving en binnen het team heb je een signalerende rol. Daarbij beantwoord je vragen van ouders over de dagelijkse gang van zaken en rapporteer je bijzonderheden. Je bent bekend met het geven van sondevoeding en epilepsie. Ook verricht je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden. Je bent daarnaast bereid om volgens rooster te werken in wisselende diensten en onregelmatige werktijden, ook in het weekend en in de nacht.

Inschaling

Wat bieden wij
Je komt te werken in een bevlogen, zelfregulerend team met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg.

De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Goed om te weten
Voor vragen kun je contact opnemen met Maaike Bugter (teamcoördinator de Zonnesteen) op 06-82473095 of met Lisanne Dolman (teamcoördinator de Maansteen) op 06-83142909.

De gesprekken vinden plaats in week 25.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

Niemand werkt toevallig bij De Passerel, dat is een bewuste keuze, dat zie en voel je meteen als je een van onze locaties bezoekt. Bekijk het filmpje van Jasmijn, zij vertelt jou wat het werken bij De Passerel voor haar betekent: https://www.youtube.com/watch?v=YM87TnXJigo#action=share

 

Solliciteren
Heb jij een mbo-opleiding op minimaal niveau 3 afgerond, of ga je deze opleiding starten, of ben je al gestart? Wil jij jouw kwaliteiten inzetten binnen De Passerel voor onze jongeren en wil je onderdeel worden van dit team? Motiveer dan waarom en stuur je brief met motivatie en CV uiterlijk op 13 juni 2021, onder vermelding van vacaturenummer 021-40 naar: personeelenopleidingen@de-passerel.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 021-40
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst.
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 28-05-2021
Reageer voor 14-06-2021
Ingangsdatum 28-05-2021
Nummer 68531
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

  • Vroeghulp voor jonge kinderen
  • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
  • Wonen en ambulante begeleiding
  • (Arbeidsmatige) dagbesteding
  • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel