Woonbegeleider
Zorgspectrum Het Zand

Functieomschrijving

Goed voor elkaar

Werk en privé goed in balans krijgen kan best een uitdaging zijn. Zeker wanneer je een gezin hebt of wanneer je net van school komt en aan het werkende leven moet wennen. Bij Het Zand begrijpen we dit goed. Daarom vinden wij flexibiliteit erg belangrijk en is er bij ons altijd wel een manier om aan het werk te kunnen. Samen met je collega’s maak je het rooster, waarin zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met elkaars wensen.

Lees hieronder de uitgebreide vacaturetekst en wat dit betekent voor jou.

Het team

Je komt te werken binnen de teams van de afdeling watermolen. Binnen onze teams geven jullie de zorg aan onze psychogeriatrische cliënten. Waar het om gaat is liefde en oprechte aandacht voor de bewoners. Door samen tijd door te brengen en met veel geduld, leer je de bewoners echt kennen. Hierdoor kun je meegaan in de belevingswereld van onze cliënten en zo geven wij onze passende zorg.

Binnen de afdeling is de diversiteit van de cliënten groot. Hierdoor voel jij feilloos aan wat de cliënt nodig heeft. Jij zet net dat stapje extra voor de cliënt of voor je collega, als dit nodig is. Dit kan zijn als er iets veranderd in zijn of haar dagelijkse structuur en daardoor zijn of haar dag niet heeft of dat je juist iemand motiveert om de stap vooruit te zetten.

Wat wij je graag willen bieden

 • Een vaste baan!
 • Een werkweek met bespreekbare uren (met alleen een maximum van 28 uur)
 • Een salaris van maximaal € 3.159,64 (FWG 40).
 • Een mooie eindejaarsuitkering van 8.33% en je krijgt je reiskosten vergoed conform de VVT cao richtlijn.
 • Wil jij je door ontwikkelen en bepaalde verpleegtechnische handelingen, zoals medicatie delen, behalen, dan heb je de mogelijkheid deze module(s) via Het Zand te behalen.
 • Een afwisselende baan waarin je heel veel kan betekenen voor onze cliënten.

Hoe gaat jouw werk er uitzien?                          

Als Woonbegeleider draag jij bij aan een mooi en goed leven van onze cliënten. Gedurende je werkdag regel je de zaken op de afdeling in samenspraak met de cliënten. In de ochtend of de avond ondersteun jij de cliënt tijdens zijn of haar lichamelijke verzorging en, indien nodig, met zijn of haar huishoudelijke activiteiten. Daarnaast heb jij een grote rol in de intensieve psychosociale begeleiding van de cliënt en diens naasten. Omdat elke cliënt een andere benadering vraagt, schakel je snel tussen de verschillende begeleidingsstijlen en kun je je verbaal goed redden. Hierdoor stimuleer jij zijn of haar zelfredzaamheid en zorg je voor de juiste aandacht passend bij de situatie van de cliënt. Een dankbare lach op het gezicht van een bewoner maakt ook jouw dag!

Tevens heb jij een belangrijke taak als eerste aanspreekpunt van de cliënt. Jij voert het opnamegesprek, bepaalt de zorgbehoefte en stelt, op basis van die behoeften, een zorgleefplan op. Die behoeften stem je af met de cliënt, zijn of haar netwerk en alle betrokken disciplines. Daarnaast voer jij de regie over de dagelijkse verzorging en begeleiding en zorg je ervoor dat iedereen op de hoogte is van de actuele situatie en zorgbehoefte van de cliënt.

Functie eisen

 • Een afgeronde mbo niveau 3 opleiding of hoger op het gebied van zorg en/of welzijn, zoals maatschappelijke zorg niveau 3 of niveau 4, sociaal pedagogisch werker, begeleider maatschappelijke zorg, begeleider specifieke doelgroepen of sociaal werk.
 • Kennis van en ervaring met werken met PG, psychiatrie of gedragsproblematiek is een grote pre.
 • Oprechte en warme belangstelling in onze bewoners.
 • Een flexibele beschikbaarheid; je werkt namelijk dag-/avond- en weekenddiensten.
 • Sta open voor de opbouwende feedback van collega’s en durf je collega’s ook aan te spreken, zo leren we van elkaar.
 • Inspirerende woorden en nieuwe initiatieven breng je binnen het team.
 • We hebben in de zorg best een zware baan, maar als je in jouw team goed samenwerkt ook de mooiste.

Inschaling

 • Een salaris van maximaal € 3.159,64 (FWG 40).
Type Vacature
Organisatie Zorgspectrum Het Zand
Locatie Zorgspectrum Het Zand, locatie Zandhove in Zwolle
Postcode 8014BE
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 21-06-2022
Reageer voor 22-07-2022
Ingangsdatum 01-08-2022
Nummer 111889
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand is een stichting die bestaat uit de verzorgingshuizen De Berghorst te Staphorst, De Hulstkampen te Nieuwleusen, Het Weijtendaal te Wijhe, Het Wooldhuis te Heino en verpleeg- en reactiveringscentrum Zandhove te Zwolle. Aan ruim 750 cliënten wordt zorg geboden door ongeveer 1200 medewerkers. Onze medewerkers dragen zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Als werkgever zijn wij bereid te investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elke medewerker. Centraal in onze organisatie staan de kernwaarden aandacht, respect en betrouwbaar.

Meer over Zorgspectrum Het Zand