WOONBEGELEIDERS en PEDAGOGISCH MEDEWERKERS
Ambiq

Functieomschrijving

 

Word jij onze nieuwe collega?  

Bij Ambiq leveren ruim 900 collega’s een unieke bijdrage aan het begeleiden en behandelen van kinderen en (jong)volwassenen met licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Dit voor een zo zelfstandig mogelijk leven van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je hebt. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor deze gezamenlijke missie!

Voor Ambiq binnen de regio Twente/Achterhoek zijn we op zoek naar

MEERDERE WOONBEGELEIDERS en PEDAGOGISCH MEDEWERKERS

voor minimaal 20 en maximaal 32 uur per week

  1. Ten behoeve van meerdere locaties in Enschede, Almelo en Hengelo
  2. Ten behoeve van de flexpool.  

In eerste instantie zoeken we medewerkers t.b.v. flexpool, vervanging zwangerschapsverloven, specifieke 1 op 1 begeleidingen en overige vervangingen.

Ben jij een professional, die teamwork leuk vindt en ervaring heeft met cliënten met LVB en gedragsproblemen? Is het jouw passie om het pedagogisch handelen af te stemmen op de cliënt die centraal staat? Ben jij iemand die kansen kan zien en aan durft te grijpen? Ben jij iemand die voortdurend kan meebewegen en die zelfsturend kan zijn? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou in een dynamische omgeving! Ben jij op zoek naar een veelzijdige functie met volop kansen en mogelijkheden? Lees dan meer!

Wie zijn wij?

Ambiq is specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening aan volwassenen en jeugd. De regio Twente-Achterhoek bestaat uit ongeveer 35 locaties in met name Hengelo, Almelo en Enschede. In deze steden wordt een heel compleet pakket aan zorgvormen aangeboden waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's: 

  1. Voor de flexpool in Twente/Achterhoek
  2. Als woonbegeleider ten behoeve van de volwassenzorg.
  3. Als pedagogisch medewerker ten behoeve van de ZIB (Zeer Intensieve Behandelgroep), de IB (intensieve behandelgroep), de OKB (Ouder Kind Behandelgroep), trainingshuis en de DB (Dagbehandeling). 

Voor in eerste instantie voor de duur van maximaal 7 maanden. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden kan deze tijdelijke aanstelling verlengd worden.

1 In de flexpool ben je werkzaam op meerdere locaties van Ambiq, vaak ter vervanging van ziekte of zwangerschapsverlof.

2 Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk om het begeleidingsplan mede uit te voeren, zodanig dat de cliënt optimaal regie heeft over het eigen ontwikkelproces. Tevens voor je praktisch ondersteunende en/of organisatorische taken (samen met de cliënten) uit in en om de locatie.

3 Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de directe uitvoer van de behandeling, begeleiding, verzorging en opvoeding van jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met opvoed- en gedragsproblematiek. Je werkt in een team voor een groep van 7 tot 11 jongeren.  Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de directe behandeling, opvoeding en begeleiding van de cliënten. Tevens lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van het individuele behandelplan. Je rapporteert tijdig en correct volgens de vastgestelde richtlijnen en onderhoudt contacten met ouders, behandelaars, voogdij instellingen en onderwijs. Coördineren en organiseren van dagbesteding en vrijetijdsbesteding is tevens onderdeel van de functie.

De procedure voor de vacatures is als volgt: iedere woensdag is er om 9:00 uur een speeddate op ons dienstencentrum, Sabina Klinkhamerweg 21, 7555 SK te Hengelo.

In eerste instantie zal informatie over Ambiq worden gegeven. Daarna zal de speeddate plaats gaan vinden.

Reageren op deze vacature (middels brief en CV), betekent dat je automatisch bent uitgenodigd voor de speeddate. Om deel te kunnen nemen aan de speeddate is een afgeronde beroepsgerichte opleiding op minimaal MBO-niveau 4 of HBO-niveau vereist.

Na de speeddate zullen we met een aantal kandidaten verder gaan in de sollicitatierondes.

 

Wat je doet

√ Je levert een bijdrage in het  opstellen en bijstellen van  behandelplannen dan wel begeleidingsplannen.

√ Je bent in contact met behandelaars en extern betrokkenen

√ Je stemt je handelen af op de cliënt die centraal staat

√ Je rapporteert regelmatig doelgericht in onze systemen op voortgang van de behandeling/begeleiding.

 √ Je bent persoonlijk begeleider van een aantal cliënten.

 

√ Je werkt in een team voor een groep cliënten waarbij iedere cliënt een individueel zorgpad heeft.

 

 

                                                             

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je een ervaren professional bent die met hart voor onze cliënten werkt en multidisciplinaire samenwerking leuk vindt. Je hebt minimaal een beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4 en hebt kennis van onze doelgroep of je kunt je dit snel eigen maken. Je staat stevig in je schoenen en bent gericht op kwaliteit en resultaat en kunt problemen oplossen. Je bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen en het dialoog aan te gaan met collega’s. Als je kennis hebt van oplossingsgericht, systeemgericht en competentiegericht werken kun je deze goed gebruiken in het werken bij ons. Voor de Ouder Kind Trainingshuis ben je bij voorkeur SKJ-geregistreerd (in geval van een HBO opleiding).

 

Wat je krijgt

Aandacht voor jou. We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma met trainingen op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening.                                              

Een warm welkom. Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat.

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket.CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 40, als SKJ-geregistreerde professional schaal 45. Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen.           

Arbeidsovereenkomst. In eerste instantie voor maximaal 7 maanden, met daarna mogelijkheid voor verlenging. Er zijn mogelijkheden voor oproepovereenkomsten en voor uren. Dit in afstemming met jou.

 

Wil je meer weten?

Om een beeld te krijgen van Ambiq kun je het volgende filmpje bekijken.

 

De link voor het filmpje is https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/videos

 

 

Functie eisen

Je hebt minimaal een afgeronde beroepsgerichte mbo-opleiding niveau 4 of HBO-niveau.

Inschaling

Inschaling in FWG 40 (woonbegeleiders en pedagogisch medewerker B) of 45 (pedagogisch medewerker A) o.b.v. ervaring, SKJ registratie

Bijzonderheden

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck.

 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij mevrouw K. Braun, (clustermanager) per mail k.braun@ambiq.nl of de heer P. Sonder, (clustermanager), per mail p.sonder@ambiq.nl . Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 08-11-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 49443
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq