Woonbegeleiders voor het flexteam
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Het cluster GGZ van Riwis Zorg & Welzijn richt zich op maximaal herstel van mensen met een complexe psychische of sociaal maatschappelijke hulpvraag. Wij begeleiden onze cliënten - jongeren, volwassenen en ouderen - zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een zo zelfstandig mogelijk en maatschappelijk leven kunnen leiden. Hierbij bieden wij zowel beschermd/beschut wonen als ambulante begeleiding. Ons werkgebied ligt in de regio’s Apeldoorn, Twello, Vaassen, Brummen, Eerbeek en Doetinchem.

De functie
Als flexibel inzetbare woonbegeleider bied je begeleiding bij wonen, leren, werken en het onderhouden van sociale contacten in een veilig leerleefklimaat. Je doel is om cliënten bij hun eigen kracht te brengen en hun geloof in eigen kunnen te versterken. Dit doe je door cliënten groepsgericht en/of individueel te ondersteunen in het uitvoeren van de activiteiten die je gezamenlijk in een persoonlijk zorgleefplan hebt vastgelegd. Je werkt herstelgericht en doet dit vaak samen met de naastbetrokkene(n) en (externe) collega’s. De zorginhoudelijke coaching ontvang je van de coördinerend begeleiders.

Flexteam
Je krijgt een geweldige kans om in verschillende teams te werken. Je wordt, vaak voor een bepaalde periode, ingezet daar waar je echt nodig bent. Dit kan zijn vanwege je specifieke kennis, maar ook vanwege een tijdelijke vraag naar meer menskracht. Je werkt alle voorkomende diensten, waaronder slaapdiensten op onze 24-uurs locaties. Je bent dus flexibel maar ook onderdeel van een team.
Je kunt je beschikbaarheid bij ons digitaal kenbaar maken en wij plannen je 6 weken van tevoren in. Hoe flexibeler je bent, hoe meer uren je kunt werken. Daarnaast word je, op basis van je beschikbaarheid, voor ad hoc diensten benaderd.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Ben jij de flexibel inzetbare woonbegeleider die we zoeken? Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen! Bij ons kun je ingezet worden op een doelgroep, zoals bijvoorbeeld jeugd. Maar wil je je breed oriënteren, dan is dat ook mogelijk.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevante mbo-opleiding (bijvoorbeeld MMZ, SPW of vergelijkbaar), dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren. Het hebben van een rijbewijs B is een pré.

Inschaling

Wij bieden

 • Een uitdagende, zelfstandige functie met ruimte om deze zelf vorm en inhoud te geven.
 • Je werkt met zekerheid op een min-max contract. Alle contracturen zijn voor ons bespreekbaar.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 35 (min. € 1.748,- / max. € 2.599,- bruto per maand bij fulltime dienstverband.
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden, zoals e-learning en intervisie.
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen en collega’s aanspreken als dat nodig is.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Overig

 • Dit is een doorlopende vacature voor zowel in- als externe belangstellenden.
 • Is er op het moment dat je solliciteert geen passende vacatureruimte beschikbaar, dan kun je deelnemen aan een selecte pool van potentiële medewerkers. Op het moment dat er een vacature is, en deze intern niet vervuld kan worden, wordt een kandidaat uit deze pool benaderd en vindt aanstelling plaats.
 • Het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Riwis waardeert diversiteit. Wij hechten niet aan leeftijd, sekse, kleur of geaardheid. Bij ons tellen alleen kwaliteiten.

Enthousiast? Reageer dan via de button 'Solliciteren' via de vacature op onze website https://werkenbij.riwis.nl/vacature-algemeen-2/woonbegeleiders-voor-ons-flexteam

Als je specifieke affiniteit met een doelgroep en/of voorkeur voor een werkgebied hebt, wil je dit dan aangeven in je motivatie?

Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij team HRM 055-5394630 of www.riwis.nl
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Woonbegeleider
Publicatiedatum 06-09-2018
Ingangsdatum 1 september 2018
Reageer voor 15-06-2019
Nummer 40607
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn