Woonondersteuner
Baalderborg Groep

De bewoners van woonvoorziening Vlasakkerkamp 21 A/B te Hardenberg zijn z.s.m. op zoek naar een:

Woonondersteuner (m/v)
Voor 15 uur per week

Vlasakkerkamp 21 a/b bestaat uit 2 woongroepen, groep A en groep B, en is gelegen op de begane grond. Hier wonen in totaal 11 cliënten. Als woonondersteuner ben je werkzaam op beide woongroepen.
De doelgroep binnen Vlasakkerkamp 21 a/b is gevarieerd, zowel in leeftijd als in hulpvraag. Leeftijd varieert van 30 tot 70 jaar en cliënten zijn zowel mobiel als rolstoel gebonden.
De hulpvraag van onze cliënten is met name gericht op het bieden van een veilig leefklimaat door middel van structuur, nabijheid en duidelijkheid. De problematiek van cliënten komt namelijk voort uit een ernstige verstandelijke en/ of meervoudige beperking, veelal in combinatie met gedragsproblematiek. De gedragsproblematiek is in de meeste gevallen ontstaan door hun ernstige verstandelijke beperking in combinatie met een verstoorde prikkelverwerking.
Wij begeleiden onze cliënten vanuit de LACCS visie, hierin staat de cliënt centraal. Er wordt gekeken naar elke cliënt zijn individuele wensen en behoeftes. Door op deze manier te werken, proberen wij aan te sluiten bij cliënten en hun leefwereld om op deze wijze hun kwaliteit van leven te vergroten.

Vlasakkerkamp 21 a/b is een woonlocatie  op een klein terrein met meerdere zorglocaties van de Baalderborg Groep. Het ligt in het gebied Baalderveld, dichtbij voorzieningen als een supermarkt, ziekenhuis en huisarts.  Naast diverse woonlocaties beschikt het terrein over twee dagbestedingslocaties, een gymzaal en een zwembad. Tevens is op het terrein de centrale nachtzorgpost aanwezig.

Wat ga jij doen?
Als woonondersteuner help  je cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijk taken, zoals het schoonhouden van slaapkamers, bijhouden van de was, bijhouden van de huisvoorraad en het doen van deze bestellingen. Daarnaast zouden onze cliënten erg geholpen zijn als jij hen kunt ondersteunen bij eet- en drinkmomenten,  samen een activiteit kunt doen en in de huiskamer een gezellige en veilige sfeer kunt creëren. Dit alles doe je samen en ondersteunend aan een team van enthousiaste en bevlogen begeleiders.

Uitgebreide functieomschrijving

Wat breng je mee?
Een goede dosis enthousiasme voor het werken met deze doelgroep. De mogelijkheid tot het genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een glimlach op het gezicht van onze cliënten. Enige kennis in het werken met deze doelgroep is een meerwaarde, maar het werken met onze doelgroep zien als een uitdaging en verrijking op je eigen leven is een must.

Benieuwd wat er verder van je verwacht wordt in deze functie? Check dan de bijgevoegde functieomschrijving.

Het salaris is ingedeeld in FWG 15 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.153,- op basis van 36 uur.

Bijzonderheden

Wat je verder nog moet weten
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van 7 maanden. 

Je wordt via de mail op de hoogte gehouden, maar reserveer alvast  16 december a.s. in je agenda voor een sollicitatiegesprek!

VOG
De Baalderborg Groep is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Vacature
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, locatie Vlasakkkerkamp in Hardenberg
Postcode 7772 MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 1
Arbeidstijd Part time
Uren van 15
Uren tot 15
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Wendy Möller (teamleider) op 06-10091797.
Functie(s) Woonbegeleider
Publicatiedatum 29-11-2019
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 12-12-2019
Nummer 49899
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep