Zonneschijn 2: Begeleider Wonen 24 tot 32 uur per week in Arnhem binnen intensieve begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?
Zonneschijn 2 is een woongroep in Arnhem, op een klein beschermd terrein met 3 andere afdelingen en een dagbestedingsgroep. Op Zonneschijn 2 wonen 10 bewoners, 3 vrouwen en 7 mannen in de leeftijd van 28 tot 62 jaar, met een matige tot licht verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking ook een psychiatrisch ziektebeeld, autisme of daaraan verwante contactstoornis en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Bij ons ben je verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van bewoners. Wij werken vanuit het Triple-C behandelmodel. Als Begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat.

Waarom bij Zonneschijn 2 werken?
Wij werken als zelfstandig werkend team en staan open voor feedback en frisse ideeën. Daarnaast is er ruimte voor zelfontplooiing.

Wat ga je doen?
Als Begeleider Wonen werk je aan het opbouwen van vertrouwen en veiligheid in het contact met de bewoners. Het streven is een zo prettig mogelijke leefomgeving voor hen te creëren. Dit door het bieden van met name: structuur, duidelijkheid en veiligheid. Als begeleiders zijn wij vooral gericht op de relatie en de verbinding met de bewoners. Daarnaast is de communicatie met ouders, stichtingen en ondersteunde diensten ook een belangrijk aspect. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt eigenlijk in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, slaap en weekenddiensten. Er is één slaapdienst voor meerdere woningen. In de weekenden wordt in overleg met de bewoners de dag ingevuld. Ze vinden het leuk om te wandelen, boodschappen te doen, samen te koken, voetballen of basketballen, tuinieren en nog vele andere activiteiten.

Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Zonneschijn 2 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s.

Lees deze blog van Melissa om erachter te komen wat een begeleider binnen Zonneschijn 2 doet op een dag.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

 Wat vragen wij van jou?

 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je bent een persoon die zelfstandig kan werken en sterk in zijn of haar schoenen staat.
 • Je kan omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en de bijkomende problematieken (fysieke en verbale agressie).
 • Je bent in staat om verschillende begeleidingsstijlen in te zetten (waardoor je kan inspelen op de behoefte van de bewoners).
 • Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je werkt 24 tot 32 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining, medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, maar als het van beiden kant goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

  Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 06-23988967. Wil je direct contact met Zonneschijn 2? Neem dan contact op via 026 75 02 400.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

*Meelopen op de woning is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Zonneschijn 2
Postcode 6816 PD
Stad Arnhem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Afdeling HR, via 06-23988967. Wil je direct contact met Zonneschijn 2? Neem dan contact op via 026 75 02 400
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 08-08-2019
Reageer voor 01-01-2021
Nummer 44482
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver