Zonneschijn 2 / Begeleider Wonen / Intensieve Begeleiding / Arnhem / 70-90% per week (uren in overleg) / Per direct (m/v)
Elver

Functieomschrijving

Binnen wat voor team ga je aan de slag?

Zonneschijn 2 is een woongroep in Arnhem, op een klein beschermd terrein met 3 andere afdelingen en een dagbestedingsgroep. Op Zonneschijn 2 wonen 10 bewoners, 3 vrouwen en 7 mannen in de leeftijd van 28 tot 62 jaar, met een matige tot licht verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben naast hun verstandelijke beperking ook een psychiatrisch ziektebeeld, autisme of daaraan verwante contactstoornis en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van bewoners. Wij werken vanuit het Triple-C behandelmodel. Als Begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Op Zonneschijn 2 werken we als zelfstandig werkend team en staan we open voor feedback en frisse ideeën en is er ruimte voor zelfontplooiingen.

 Wat ga je doen?

Als Begeleider Wonen werk je aan het opbouwen van vertrouwen en veiligheid in het contact met de bewoners. Het streven is een zo prettig mogelijke leefomgeving voor hen te creëren. Dit door het bieden van met name: structuur, duidelijkheid en veiligheid. Als begeleiders zijn we vooral gericht op de relatie en de verbinding met de bewoners. Daarnaast is de communicatie met ouders, stichtingen en ondersteunde diensten ook een belangrijk aspect. Naast het wisselende dienstenpatroon, draai je ook mee in de slaapdienst. Er is één slaapdienst voor meerdere woningen. In de weekenden wordt in overleg met de bewoners de dag ingevuld. Ze vinden het leuk om te wandelen, boodschappen doen, samen te koken, voetballen/basketballen, tuinieren en nog vele andere activiteiten.

Je zorgt samen voor een goede leefsfeer, veiligheid en welbevinden van de bewoners. Het ‘gewoon leven’ staat hierbij centraal. In alles wat we doen bij Elver stellen we de bewoner centraal. We vinden het belangrijk dat de bewoner zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. Je bent verantwoordelijk voor het observeren van de bewoners, waarbij je veranderingen in hun situatie signaleert en meteen hierop inspeelt. Daarnaast neem je deel aan cliëntbesprekingen.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Je bent een persoon die zelfstandig kan werken sterk in zijn of haar schoenen staat. Je kan omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en de bijkomende problematieken (fysieke en verbale agressie). Je bouwt een professionele relatie op met ouders/wettelijk vertegenwoordigers. Je bent samen verantwoordelijk voor de verdeling van de teamtaken en indeling van het dienstenpatroon; denk hierbij aan: ochtend-, dag-, avond-, slaap- en weekenddiensten. Je bent in staat om verschillende begeleidingsstijlen in te zetten (waardoor je kan inspelen op de behoefte van de bewoners). Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages.

Inschaling

Wat bieden wij?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Fysieke en Mentale weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie bieden we jou een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, bij gebleken geschiktheid uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%) Daarnaast biedt Elver diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met o.a. een fietsplan, pc-plan en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring. Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Solliciteren

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215. Wil je direct contact met Zonneschijn 2? Neem dan contact op via 026 75 02 400.

 Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

*Meelopen op de woning is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

 Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. 

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Zonneschijn 2
Postcode 6816 PD
Stad Arnhem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Afdeling HR, via 0314-696215. Wil je direct contact met Zonneschijn 2? Neem dan contact op via 026 75 02 400
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 19-03-2019
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 44482
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver