Zorg en Welzijn assistent - Zutphen
Zozijn

Voor de woonlocaties in Zutphen en Lochem zijn wij op zoek naar 

Zorg en Welzijn assistenten 40-60% (14-21 uur/week)

Wat ga je doen?
Je werkt mee bij het bieden van basiszorg aan de cliënten en zorgt voor een huiselijke sfeer en een prettige en schone werk- en leefomgeving van de cliënt. Dit doe je door het helpen van cliënten bij ADL-activiteiten, het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden en het verrichten van ondersteunende werkzaamheden bij welzijnsactiviteiten zoals het helpen bij (bereiden van) maaltijden.

Wie zijn wij?
Lemmerië is een splinternieuw complex aan de rand van Noorderhaven in Zutphen, een unieke plek waar stad, landschap en IJssel elkaar ontmoeten. Recht tegenover de haven. Op de begane grond vind je er de dagbesteding en de woningen op de verdiepingen erboven.  Er wonen 51 cliënten met een verstandelijke beperking in hun eigen appartement. Voor elke groep is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn drie zorggroepen variërend bewoond door EMB-cliënten tot cliënten met een matig verstandelijke beperking. Zij kunnen in de directe nabijheid (begane grond van dit pand) deelnemen aan een vorm van dagbesteding, zoals in de lunchroom of wasserette.

De Lunette is een woonvoorziening aan de Coehoornsingel te Zutphen. In deze woonvoorziening werken verschillende zorgaanbieders samen aan hoogwaardige zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen. Alle faciliteiten zijn in De Lunette aanwezig, zodat de bewoners er zonder tussenkomst van vervoer gebruik kunnen maken. Zeker voor ouder wordende mensen scheelt dit veel energie; leven in het tempo dat bij je past.
De begeleiding/methodiek wordt aangepast op de zorgvraag van de cliënten.
Zozijn heeft op de Lunette twee woonlocaties, te weten de Marschpoort en de Veerpoort waar cliënten wonen met een matige tot intensieve zorgvraag, hierbij is zowel verzorging/ verpleging als begeleiding aan de orde.

De Ballochilaan Lochem is een locatie in het centrum van Lochem en is sinds 2005 in gebruik. Er wonen 13 cliënten verdeeld over 2 verdiepingen. Iedere cliënt heeft de beschikking over een eigen appartement. Daarnaast is er ook nog een gezamenlijke ruimte. De meeste cliënten van de Ballochilaan staan midden in de maatschappij van Lochem, leven hun eigen leven met vaste contactmomenten, in de wetenschap dat ze altijd terug kunnen vallen op de ondersteuning. De leeftijd varieert tussen de 23 en 68 jaar.  Zowel zorgprogramma voor licht verstandelijk gehandicapten als voor de ouder wordende cliënt is van toepassing.

De Albert Hahnweg in Lochem is een in 2015 nieuw gebouwde locatie bevindt zich aan de rand van het centrum van Lochem, hier wonen 20 cliënten met uitéénlopende ondersteuningsvragen op het gebied van het ouder worden, NAH en autisme spectrum stoornis. Alle cliënten hebben een eigen studio, daarnaast is er ook een gezamenlijke leefruimte. De cliënten van de Albert Hahnweg hebben behoefte aan zorg, begeleiding en structuur. De leeftijd varieert tussen de 21 en 85 jaar. 

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Herken jij je in het volgende?
Je hebt

 • Een opleiding op mbo-2 / zij-instromer
 • Kennis van en ervaring met de doelgroep
 • Affiniteit met de doelgroep
 • Talent om te organiseren

Je bent

 • Flexibel, sociaal, communicatief, enthousiast en stressbestendig
 • Dienstverlenend, klantgericht
 • Respect- en liefdevol, vindingrijk, duidelijk en betrouwbaar
 • In staat de interactie tussen cliënten te begeleiden

Je kunt

 • Goed samenwerken in een team
 • Zorgen voor een fijne woonsfeer

Dit bieden wij

 • Een betaalde baan die er toe doet
 • Een salaris van maximaal € 2524,= bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 20
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden
 • Een leerrijke werkomgeving
 • Externe kandidaten krijgen een dienstverband voor 1 jaar, na dit jaar wordt bij gebleken geschiktheid het dienstverband omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Interne kandidaten behouden hun huidige aanstellingsduur 

Past dit helemaal bij jou?
Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatiebrief. Solliciteren kan via de knop “Solliciteer”. 

In je brief kun je aangeven naar welke locatie je voorkeur gaat.

Onderdeel van de selectieprocedure zal zijn het opvragen van referenties bij de huidig leidinggevende. Dit gebeurt bij een positieve uitkomst direct na het eerste selectiegesprek. De verkregen informatie kan, mede, een rol spelen bij de besluitvorming over eventuele aanstelling. Het opvragen van een VOG verklaring maakt onderdeel uit van de procedure.

Type Vacature
Intern nummer SG
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Zutphen de Lemmerië
Postcode 7202 DD
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Martijn Wijnhoud, manager Wonen Zutphen/Lochem, 06-11297238
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 24-04-2023
Reageer voor 30-06-2023
Ingangsdatum 27-02-2023
Nummer 119548
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn