Zorg en Welzijn assistent - Zutphen
Zozijn

Functieomschrijving

Voor de locaties de Lemmerië en de Lunette in Zutphen zijn wij op zoek naar 

Zorg en Welzijn assistenten 40-60% (14-21 uur/week)

Wat ga je doen?
Je werkt mee bij het bieden van basiszorg aan de cliënten en zorgt voor een huiselijke sfeer en een prettige en schone werk- en leefomgeving van de cliënt. Dit doe je door het helpen van cliënten bij ADL-activiteiten, het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden en het verrichten van ondersteunende werkzaamheden bij welzijnsactiviteiten zoals het helpen bij (bereiden van) maaltijden.

Wie zijn wij?
Lemmerië
is een splinternieuw complex aan de rand van Noorderhaven in Zutphen, een unieke plek waar stad, landschap en IJssel elkaar ontmoeten. Recht tegenover de haven. Op de begane grond vind je er de dagbesteding en de woningen op de verdiepingen erboven.  Er wonen 51 cliënten met een verstandelijke beperking in hun eigen appartement. Voor elke groep is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn drie zorggroepen variërend bewoond door EMB-cliënten tot cliënten met een matig verstandelijke beperking. Zij kunnen in de directe nabijheid (begane grond van dit pand) deelnemen aan een vorm van dagbesteding, zoals in de lunchroom of wasserette.

De Lunette is een woonvoorziening aan de Coehoornsingel te Zutphen. In deze woonvoorziening werken verschillende zorgaanbieders samen aan hoogwaardige zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen. Alle faciliteiten zijn in De Lunette aanwezig, zodat de bewoners er zonder tussenkomst van vervoer gebruik kunnen maken. Zeker voor ouder wordende mensen scheelt dit veel energie; leven in het tempo dat bij je past.
De begeleiding/methodiek wordt aangepast op de zorgvraag van de cliënten.
Zozijn heeft op de Lunette twee woonlocaties, te weten de Marschpoort en de Veerpoort waar cliënten wonen met een matige tot intensieve zorgvraag, hierbij is zowel verzorging/ verpleging als begeleiding aan de orde.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Alles draait om de cliënt met zijn netwerk en zijn eigenheid, zijn leven en zijn regie. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Herken jij je in het volgende?

Je hebt

 • Een opleiding op mbo-2 / zij-instromer
 • Kennis van en ervaring met de doelgroep
 • Affiniteit met de doelgroep
 • Talent om te organiseren

Je bent

 • Flexibel, sociaal, communicatief, enthousiast en stressbestendig
 • Dienstverlenend, klantgericht
 • Respect- en liefdevol, vindingrijk, duidelijk en betrouwbaar
 • In staat de interactie tussen cliënten te begeleiden

Je kunt

 • Goed samenwerken in een team
 • Zorgen voor een fijne woonsfeer

Dit bieden wij

 • Een betaalde baan die er toe doet
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, inschaling in FWG 20, verder kent de CAO een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Een leerrijke werkomgeving
 • Externe kandidaten krijgen een dienstverband voor 1 jaar, na dit jaar wordt bij gebleken geschiktheid het dienstverband omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Interne kandidaten behouden hun huidige aanstellingsduur 

Procedure

Onderdeel van de selectieprocedure zal zijn het opvragen van referenties bij de huidig leidinggevende. Dit gebeurt bij een positieve uitkomst direct na het eerste selectiegesprek. De verkregen informatie kan, mede, een rol spelen bij de besluitvorming over eventuele aanstelling. Het opvragen van een VOG verklaring maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Zutphen de Lemmerië
Postcode 7202 DD
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 14
Uren tot 21
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Martijn Wijnhoud, manager Wonen Zutphen, 06 11297238
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 26-04-2022
Ingangsdatum Startdatum in overleg
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 110409
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn