Zorgconsulent
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Wil je jouw kennis van zorg inzetten zodat mensen de juiste zorg krijgen die bij ze past? Ben je sociaal, een teamplayer, weet je van aanpakken en denk je niet in hokjes? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! We zoeken namelijk een zorgconsulent.

De functie
Ons team van Zorgconsulenten zoekt een collega. Als zorgconsulent  ben je verantwoordelijk voor het gehele intakeproces van cliënten. Je draagt zorg voor intake gesprekken met potentiële en nieuwe cliënten en kijkt of onze zorg- en dienstverlening aansluit bij de zorgvraag. Hiervoor werk je samen met meerdere disciplines binnen onze organisatie. In de functie van Zorgconsulent houd je je ook bezig met backoffice werkzaamheden en de inkoopdocumenten voor jeugdwet, WMO en WLZ en kun je de vertaalslag maken naar de praktijk.

Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor andere zorginstanties omtrent de samenwerking en/of overdrachten van cliënten. Je onderhoudt goed contact met externe contractpartners en instanties, zowel telefonisch als in persoonlijke gesprekken. Hiervoor bezoek je regelmatig netwerk- of informatiebijeenkomsten. Je bent verantwoordelijk voor het op adequate wijze afhandelen van (her)indicaties en kent de mogelijkheden en regels betreffende WMO en WLZ en overige wet- en regelgeving. Je behandelt complexe aanvragen in het kader van de intra- en extramurale zorg. Je bent bekend met het berichtenverkeer Vecozo en kun je werken met het ONS systeem. Kortom, je bent van vele markten thuis in deze functie!

Functie eisen

Wat je kan

 • Je kan goed luisteren en je bent cliëntgericht;
 • Je  bent communicatief sterk;
 • Je bent sterk in het overbrengen van jouw boodschap;
 • Je kunt verantwoordelijkheid dragen en bent stressbestendig;
 • Je bent assertief en kan snel schakelen;
 • Je hebt een enthousiaste en ondernemende houding;
 • Je bent nauwkeurig en ordelijk;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met weerstand en kritiek;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Je kan zelfstandig werken maar ook in teamverband;
 • Je bent beschikbaar op vrijdag. 

Wat je nodig hebt

 • Je beschikt over een relevant diploma op HBO niveau;
 • Je hebt ervaring in relatiebeheer;
 • Je hebt kennis van en inzicht in WMO, WLZ en overige relevante wet- en regelgeving;
 • Je hebt kennis van de sociale systemen;
 • Je hebt kennis van recente ontwikkelingen binnen het vakgebied, in de maatschappij en betreffende verschillende problematieken;
 • Je hebt kennis van de van toepassing zijnde applicaties en automatiseringspakketten, zoals MS Office, ONS en Vecozo;
 • Je beschikt over goede communicatie en sociale vaardigheden, bent klantgericht, nauwkeurig en stressbestendig en hebt een analytisch en probleemoplossend vermogen;
 • Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Arbeidsvoorwaarden

Jij hebt als zorgconsulent een belangrijke bijdrage aan onze organisatie, daar staat natuurlijk wat tegenover! Wij bieden een marktconform salaris (schaal 7 CAO Sociaal Werk) met bijbehorende voorwaarden (vakantiedagen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioenregeling). Je wordt gestimuleerd om binnen de zorg te innoveren en jezelf te ontwikkelen.

Ons hoofdkantoor zit in Doetinchem en is volledig ingericht op ons sociale, sportieve en flexibele karakter. Wij hebben een vooruitstrevend vitaliteitsbeleid, waarin een breed beweegprogramma wordt aangeboden en waartoe ook ontspanning en fysiotherapie behoren. Naast onze eigen sportruimte, bieden wij een sociale patio en gezonde voedingsmogelijkheden. Flexibele werktijden, werken op verschillende locaties en ook thuiswerken behoren tot de mogelijkheden. 

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst? Reageer dan snel! Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek
Postcode 7006RH
Stad Doetinchem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink en Kim Bollen
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 21-11-2022
Reageer voor 11-12-2022
Nummer 115646
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wij bewegen mee.

De wereld verandert in een snel tempo en wij bewegen mee. Daardoor halen we iedere dag het beste uit onszelf. We zijn op  dagelijkse basis bezig met het verbeteren van onze zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. 

De zorg die wij bieden is op maat en persoonlijk, deze zorg sluit aan bij de zorgvraag van cliënt. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt regie over zijn eigen leven houdt. Deze manier van zorg valt op. Onze zorg reikt daarom verder dan de Achterhoekse grenzen, van de Liemers naar de Veluwezoom tot aan Twente.

Werken bij Zorggroep Achterhoek betekent werken bij een organisatie die nooit stil staat. Onze organisatie heeft een open karakter. Dat merk je door de platte organisatiestructuur. Er is ruimte voor inspraak, innovatie en jouw ambitie. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundige medewerkers die zorg anno nu bieden, waarbij we de cliënt centraal stellen.  En nee, innovatie is bij ons geen loze kreet. We bieden eigentijdse zorg door middel van bijvoorbeeld E-health en dagbesteding op locatie.

Ons brede zorgaanbod binnen onze organisatie maken een werkdag divers en uitdagend. Wij vinden vitaliteit, flexibiliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor onze medewerkers. Je vind op onze locaties diverse mogelijkheden voor gezond eten en drinken, opties voor ontspanning en onze in-house gym. Medewerkers belonen ons niet voor niets met een 8,5!

Maak jij ook graag het verschil? Kom dan bij ons werken!

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.