Zorgcoördinator
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een functie als spin in het web, een functie waar geen dag hetzelfde is en waar je samen met jouw collega's de zorg zo inricht dat onze clienten de zorg krijgen die zij verdienen? Dan is de functie van zorgcoördinator iets voor jou! 

De functie
De functie van Zorgcoördinator heeft  een operationeel karakter wat betekent dat jij, samen met jouw collega coördinatoren verantwoordelijk bent voor de dagelijkse gang van zaken binnen onze zorg. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze sociaal pedagogisch medewerkers, geeft leiding aan hen en zorgt ervoor door vragen te stellen, te luisteren en acties uit te zetten dat zij hun werk optimaal kunnen doen. Zo heb je contact met onze zorgconsulenten zodra er een nieuwe client in zorg komt en koppel jij de juiste sociaal pedagogisch medewerker aan deze cliënt en draag je deze cliënt over aan de sociaal pedagogisch medewerker, rekening houdend met de roosters, contracturen, expertise en de caseload. Hierbij begeleid, instrueer, coach en motiveer je de medewerkers. Ook controleer jij de zorgplannen dat zij op orde zijn, dat er juist geregistreerd wordt en dat de administratie op orde is. Als Zorgcoördinator ondersteun je tevens de Zorgmanager in zijn taken en fungeer je als verbindende factor tussen de Zorgmanager en de sociaal pedagogisch medewerkers. Hierbij coördineer en draag je zorg voor de realisatie van de werkzaamheden binnen het team op basis van werkplannen.  Je zorgt voor de juiste kwantitatieve en kwalitatieve bezetting binnen het team, maakt hiertoe indien nodig roosters, overlegt trainingsbehoeften met de Zorgmanager en/of Personeelsadviseur en voert (mede) wervings- en selectiegesprekken. Daarnaast signaleer en observeer je relevante zaken die spelen op de werkvloer, bespreek je dit en zet hierop acties uit . Ook houd je functionerings- en beoordelingsgesprekken en zit je (team)vergaderingen voor. 

We zijn ambitieus en wat jouw werk onderscheidend maakt is dat je je invloed kunt uitoefenen en een bijdrage kan leveren bij de voortdurende ontwikkeling van onze zorg. Je neemt actief deel aan multidisciplinaire overleggen, hebt contact met externe partijen en hebt veelvuldig overleg met de afdeling personeelszaken, financiën, kwaliteit en communicatie. Maar ook met de cliëntadministratie en de zorgconsulenten. Al deze werkzaamheden maken dat wij op zoek zijn naar iemand die graag een afwisselende functie vervult.

Over het team
Je gaat onderdeel uit maken van een enthousiast, divers en innoverend team die kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft staan.  Er wordt op een laagdrempelige en persoonlijke manier met elkaar samengewerkt. De korte lijnen en platte organisatie structuur dragen hier aan bij. Deze warme samenwerking rijkt verder dan de organisatie, doordat Zorggroep Achterhoek gezien wordt als een benaderbare zorgpartner in de regio Achterhoek en Midden Gelderland. Wij zijn een groeiende organisatie, zijn dynamisch en innoverend met een degelijke basis. Kwaliteit van zorg staat bij ons voorop. Vind jij het, net als ons, belangrijk het verschil te maken in het leven van mensen? Wacht dan niet langer en kom ons team versterken!

Wat wij jou bieden
Wij bieden een moderne, persoonlijke en een laagdrempelige eigen werkplek binnen ons hoofdkantoor in het Hanzepand in Doetinchem. Ons kantoor is volledig ingericht op ons sociale, sportieve en flexibele karakter. Naast onze eigen sportruimte, bieden wij een sociale patio en gezonde voedingsmogelijkheden. Wij hebben een vooruitstrevend vitaliteitsbeleid, waarin een breed beweegprogramma wordt aangeboden en waartoe ook ontspanning en fysiotherapie behoren. Flexibele werktijden, werken op verschillende locaties en ook thuiswerken behoren tot de mogelijkheden. 
Aanpakken en nieuwe kansen grijpen, daar geloven wij in. Jij maakt als Zorgcoördinator het verschil in onze organisatie, daar staat natuurlijk wat tegenover! Wij bieden een marktconform salaris met bijbehorende voorwaarden (vakantiedagen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioenregeling). Je wordt gestimuleerd om binnen de zorg te innoveren en jezelf te ontwikkelen. Wij groeien mee met jouw carrière en begeleiden je hier persoonlijk in. Door middel van bijscholing, cursussen en workshops kun je je blijven ontwikkelen, maar misschien heb je hier zelf een idee over? Bespreek het dan in een persoonlijk gesprek!

Onze zorg
Zorggroep Achterhoek biedt zorg aan mensen met een complexe zorgvraag in Oost-Nederland. Cliënten hebben een verstandelijke beperking en/of psychische stoornissen of gedragsproblematiek wat een belemmering vormt in hun dagelijks leven. Onze zorg is vraag gestuurd, en cliëntgericht. Wij zijn van mening dat met de juiste persoonlijke begeleiding iedereen een eigen plekje heeft in de maatschappij en streven naar een zo zelfredzaam mogelijk bestaan. Deze zorg bieden wij op één van onze 24 uurslocaties, onze dagbesteding maar ook op ambulante basis. Daarnaast bieden we behandeling in de vorm van Psychomotorische Therapie.

Functie eisen

Wat je kan

 • Je bent analytisch sterk en kan op basis van verkregen informatie of signalen een plan maken en aandragen bij de Zorgmanager;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt aantoonbaar leidinggevende ervaring;
 • Je kan goed plannen en organiseren;
 • Je kan goed prioriteiten stellen;
 • Je bent empathisch, hebt oog voor jouw medewerkers, en bent niet bang om beslissingen te nemen; 
 • Je bent in staat op basis van feiten besluiten te nemen en acties uit te zetten waarbij verschillende belangen zijn afgewogen;
 • Je bent communicatief sterk op verschillende niveaus;
 • Je hebt een enthousiaste en ondernemende houding;
 • Je bent gewend om met weinig kaders te werken en ziet hierin mogelijkheden;
 • Je bent goed in het stellen van prioriteiten en kan snel schakelen.

Wat je nodig hebt

 • Afgeronde HBO Social Work, SPH of een soortgelijke studie;
 • Affiniteit met de doelgroep verstandelijke beperking en ggz;
 • Ervaring met het programma Nedap ONS is een pré
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht;
 • In het kader van de Wet WKKGZ kan een arbeidsverleden check tot de procedure horen.

Inschaling

Voor deze functie word je ingeschaald conform CAO Sociaal Werk en afhankelijk van opleiding en werkervaring in schaal 8.

Bijzonderheden

Ben je enthousiast geworden en voldoe jij aan de gestelde eisen? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek
Postcode 7006RH
Stad Doetinchem
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Overig
Zorgmanager
Publicatiedatum 09-09-2021
Ingangsdatum Zo snel mogelijk
Reageer voor 30-09-2021
Nummer 71044
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wij bewegen mee.

De wereld verandert in een snel tempo en wij bewegen mee. Daardoor halen we iedere dag het beste uit onszelf. We zijn op  dagelijkse basis bezig met het verbeteren van onze zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. 

De zorg die wij bieden is op maat en persoonlijk, deze zorg sluit aan bij de zorgvraag van cliënt. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt regie over zijn eigen leven houdt. Deze manier van zorg valt op. Onze zorg reikt daarom verder dan de Achterhoekse grenzen, van de Liemers naar de Veluwezoom tot aan Twente.

Werken bij Zorggroep Achterhoek betekent werken bij een organisatie die nooit stil staat. Onze organisatie heeft een open karakter. Dat merk je door de platte organisatiestructuur. Er is ruimte voor inspraak, innovatie en jouw ambitie. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundige medewerkers die zorg anno nu bieden, waarbij we de cliënt centraal stellen.  En nee, innovatie is bij ons geen loze kreet. We bieden eigentijdse zorg door middel van bijvoorbeeld E-health en dagbesteding op locatie.

Ons brede zorgaanbod binnen onze organisatie maken een werkdag divers en uitdagend. Wij vinden vitaliteit, flexibiliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor onze medewerkers. Je vind op onze locaties diverse mogelijkheden voor gezond eten en drinken, opties voor ontspanning en onze in-house gym. Medewerkers belonen ons niet voor niets met een 8,5!

Maak jij ook graag het verschil? Kom dan bij ons werken!

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.