Zorginhoudelijk coachen? Gravenallee zoekt een senior begeleider
Aveleijn

Functieomschrijving

Zoek je waardevol en uitdagend werk in een plezierige werkomgeving waar aandacht is voor jou? Wij zijn op zoek naar een gedreven en ambitieuze senior begeleider. Als senior begeleider krijg jij een belangrijke een coachende rol met als doel het zorgproces rondom de client verder te optimaliseren. Je levert een essentiële bijdrage aan een betekenisvol leven van cliënten en waardevol werk voor collega's. Kortom, een dynamische en uitdagende rol, waarin je al je capaciteiten kan benutten!

Aveleijn zoekt een

senior begeleider
(28-32 uur per week, in overleg) 

De prachtige, in het groen gelegen Gravenallee is een unieke locatie waarbij wonen en werken gecombineerd wordt aangeboden. Er zijn ongeveer 30 appartementen en 35 werk plekken. Beleving en werken staan centraal op de boerderij, creatief en hout/tuin- en huishoudelijk team. De bewoners van de Gravenallee hebben een bijzondere hulpvraag waarbij onderlinge teamsamenwerking en afstemming is van groot belang om de woon- en werkomgeving een zo gewoon mogelijk thuis te laten zijn.

Als senior begeleider ben jij de coach van een vakbekwaam team van professionals en stimuleer je het team om samen goede zorg te verlenen en successen te behalen. Jij weet hoe je collega's kunt ondersteunen in hun werkzaamheden, competentieontwikkeling en probleemoplossend vermogen. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en kunt je goed afstemmen op de ontwikkeling van individuele collega's en het team. Als Senior begeleider werk je in nauwe afstemming samen met het team de gedragswetenschapper en de manager en zijn we samen constant op zoek naar vernieuwing en verbetering. Met elkaar kunnen wij de specialistische zorg bieden die de bewoners van de Gravenallee nodig zijn en weten we altijd het beste uit onszelf en uit de ander te halen. Dit doen wij vanuit Twentse nuchterheid, waarbij humor, reflectie en collegialiteit voor ons erg belangrijk zijn.

 

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 4 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Ervaring in het coachen en stimuleren van collega’s
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met specifieke vakkennis op het gebied van trauma, verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek, somatische problematiek, omgaan met agressie, begeleiding van gedragscomplexe cliënten en vrijheidsbeperkende maatregelen. 
 • Inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Inschaling

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Mogen werken in een prachtige omgeving in Twente!
 • Veel ontwikkelmogelijkheden door interne en externe scholing, en doorontwikkeling (specialisatie, hbo-opleidingen, leerwerktrajecten)
 • Ruimte en regie om samen met jouw team de werktijden af te stemmen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie senior begeleider is ingedeeld in functiegroep 45.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Procedure

De procedure
Zie jij jezelf terug in deze vacature en ben je geïnteresseerd in de functie van senior begeleider bij Aveleijn?

Solliciteer dan met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marlies Deijk, manager i.o., via mail: [email protected] of 06-51659721.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Gravenallee in Denekamp
Postcode 7591 PE
Stad Denekamp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Marlies Deijk, manager i.o., via mail: [email protected] of 06-51659721.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 17-09-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 08-10-2022
Nummer 114048
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn