Zorginhoudelijk Coördinerend Begeleider EC Coevorden
Cosis

Introductie en uren

Het team van locatie KJG Coevorden is op zoek naar een ervaren Zorginhoudelijk Coördinerend Begeleider voor 24 tot 32 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Door een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking kan een kind niet altijd aan reguliere kinderopvang of onderwijs deelnemen. In onze expertisecentra bieden we kinderen van 0 tot 18 jaar orthopedagogische dagbehandeling. Dit bieden we als voorbereiding op school maar ook als alternatief voor school. De term 'expertisecentrum' is een overkoepelend begrip voor de diensten die we bieden. Bekijk ook deze pagina voor meer informatie over het expertisecentrum.

We werken hulpvraaggericht, de hulpvraag van het kind/gezin staan voorop en de methode volgt. Daarnaast werken we binnen het expertisecentrum gezinsgericht, dit houdt in dat ouders/verzorgers een belangrijke rol hebben binnen het begeleiding- en behandeltraject. Wanneer het kind bij ons in zorg komt vindt in de eerste drie maanden een observatieperiode plaats. De behandelaren en begeleiders zullen het kind leren kennen en observeren. Aan de hand van de observatieperiode wordt er in een multidisciplinair overleg met alle betrokken behandelaren, begeleiders en ouders een eerste begeleiding- en behandelplan met daarin de behandelnoodzaak en het behandelperspectief voor de komende periode. Het begeleiding- en behandelplan wordt cyclisch geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. De basismethodiek waar we mee werken is oplossingsgericht werken (OWG).

Jouw collega's: 
Je bent het aanspreekpunt voor ouders, behandelaren en samenwerkingspartners. Jij bent de spin in het web en voert samen met ouders regie. Samen met de betrokkenen stel je een op maat gemaakt zorgplan op, zorgt voor de uitvoering van dit plan en stelt deze bij indien nodig. We verwacht dat je een proactieve houding hebt, ontwikkelingsgericht bent als het gaat om je eigen ontwikkeling als de ontwikkelingen binnen het werk. Verder vinden we het belangrijk dat je methodisch werken kan toepassen in de praktijk. Met jouw ervaring en kennis kan jij de juiste ondersteuning bieden aan het gezin waardoor de structuur gewaarborgd blijft. Binnen het team heb je een coachende rol naar begeleiders. Je bent niet bang om feedback te krijgen en te geven. Positief, stimulerend en motiverend zijn de kernwoorden en deze weet je ook over te brengen. Goede samenwerking en een fijne sfeer vind jij belangrijk in het team en hier werk je graag aan mee.

Hoe ziet jouw dag er uit: 
Om half 9 is er een dagstart met alle collega's die aan het werk zijn, eventuele bijzonderheden neem je met elkaar door. Wanneer de kinderen er allemaal zijn start je de dag in de kring, besproken wordt welke dag het is, welke kinderen er zijn en het dagprogramma voor de dag wordt doorgenomen. Afhankelijk van de groep worden er gedurende de dag ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden, geknutseld, school-tv kijken, of er komt een behandelaar langs om behandeling op de groep of individueel te geven. Deze middag heb je als zorginhoudelijk coördinator kantoortijd staan, hier, je gebruikt deze om een nieuwe collega te coachen op de groep, en helpt een andere collega even bij de inhoud van een zorgplan. Hierna heb je even contact met de gedragswetenschapper over de inzet en borging van een methodiek op de groep, hier zet je een aantal acties op uit. Rond 16.00 zit je dag er weer op en sluit je nog even kort af met collega's.

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau en enkele jaren werkervaring in een soort gelijke functie.
 • Ervaring met of kennis van de meldcode is een pre.
 • SKJ-registratie of bereid om deze te halen is een vereiste.
 • Dat je jouw kennis en ervaringen wilt delen binnen onze locatie.
 • Een rijbewijs/auto.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's zorginhoudelijk coördineerde begeleider minimaal € 2.381,- en maximaal € 3.452,- volgens FWG 45 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is. Voel je gewaardeerd.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer voor donderdag 29 december 2022. De gesprekken vinden doorlopend plaats.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Malou Wolf-Kalter, teamcoördinator op telefoonnummer 06 579 251 46. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2022-2586
Organisatie Cosis
Locatie EC KJG Coevorden/Emmen
Postcode 7741 CG
Stad Coevorden
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 04-11-2022
Reageer voor 29-12-2022
Nummer 115279

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis