Zorglijnmanager behandelzaken
Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Functieomschrijving

Door verandering van standplaats van de ene collega en pensionering van de andere collega

Zorglijnmanager behandelzaken

Zoeken wij voor regio Overijssel voor 2 zorglijnen een

Zorglijnmanager behandelzaken m/v

(een kinder- en jeugdpsychiater of een klinisch psycholoog)

minimaal 32 uur per week

Ben jij een kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog die het leuk vindt naast inhoudelijk te werken als behandelaar ook innovaties in het behandelaanbod te ontwikkelen en te implementeren, op motiverende wijze leiding aan je behandelteams, stevig in je schoenen staat, stuurt op resultaten en verbindingen legt binnen en buiten je teams en Karakter, loop je warm voor de transformatie in de jeugdzorg die binnen de regio aan de gang is en wil je je graag inzetten voor onze jeugd in Overijssel? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen als zorglijnmanager behandelzaken?

 • je geeft samen met de zorglijnmanager bedrijfsvoering integraal leiding aan 1: Intensief behandelcentrum jeugd (IBC Jeugd) en 2: de zorglijn Infants en ASS Twente. Daarbij ben je met name verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing en borging van kwaliteit, maar verlies je de bedrijfsmatige kant niet uit het oog.
 • je bent deskundig op en verantwoordelijk voor het behandelaanbod en de patiëntenzorg.
 • naast 8 uur zorglijnmanager behandelzaken ben je werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog in de patiëntenzorg.
 • samen met de andere leden van het regionale MT bepaal je het tactisch beleid en draag je eigen verantwoordelijkheid voor de realisatie daarvan.
 • je zet een duidelijke visie neer op de ontwikkeling van de afdeling die aansluit bij de strategie /visie van Karakter en de vraag vanuit de regio.
 • je hebt oog voor verbetermogelijkheden en onderneemt hier gerichte acties op in afstemming met je duaal collega en je collega zorglijnmanagers binnen Overijssel en participeert in het onderwijs aan de aios en andere opleidingen.
 • je legt verantwoording af aan de regio directie Overijssel.

Voor de vacature binnen het IBC Jeugd (High Intensive Care (HIC) en Intensive HomeTreatment (IHT) zijn we bij voorkeur op zoek naar een kinder- en jeugdpsychiater maar word je als klinisch psycholoog ook van harte uitgenodigd te reageren. 
Standplaats Almelo. Voor de zorglijn Infants en ASS Twente nodigen we je zowel als kinder- en jeugdpsychiater als als klinisch psycholoog uit te solliciteren.

Functie eisen

Wat breng je mee als zorglijnmanager behandelzaken?

 • je bent een nieuwsgierige kinder- en jeugdpsychiater of klinisch (neuro) psycholoog en staat ingeschreven in het BIG-register;
 • je beschikt (bij voorkeur) over enige leidinggevende ervaring in een complexe, professionele omgeving. 
 • begrippen als lef, het durven aangaan van veranderingen, inspirerend en coachend leiderschap, sturen op afstand, het bieden van holding, het durven geven van feed back aan collega’s, samenwerken, visie, ondernemerschap en goede communicatieve vaardigheden kenmerken jou;
 • je hebt tact en overtuigingskracht, weet mensen te stimuleren en motiveren en kunt tegenstellingen overbruggen.
 • je bent flexibel, creatief en daadkrachtig en kan jezelf profileren binnen een veranderende organisatie.
 • je bent stressbestendig en beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.
 • je bent in staat om zowel zelfstandig als in een multidisciplinair team te werken. 

Karakter biedt ruimte voor het ontmoeten van je collega kinder- en jeugdpsychiater en klinisch (neuro) psychologen middels 2 jaarlijkse seminars waar inhoudelijke thema’s aan bod komen. 
Voorst wordt er een management development traject geboden waarin je je collega zorglijnmanagers van andere regio’s leert kennen en elkaar kunt inspireren en kennis kunt delen.
Karakter groeit toe naar meer zelforganisatie waarbij er ruimte is dit met je eigen teams verder inhoud te geven. Voorst werken we met de Lean methodiek om continue inhoudelijke en logistieke processen te verbeteren. We bieden een interne opleiding daartoe.

Inschaling

Wat bieden wij jou
Je vindt bij ons een inspirerende en dynamische werkomgeving waar we op kwalitatief hoog niveau behandelingen bieden. Je kunt rekenen op een enthousiast team en goede arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ:

 • Een inschaling in de salarisschaal voor medisch specialisten kinder- en jeugdpsychiater) of FWG 70 (klinisch psycholoog), op basis van een 36-urige werkweek, daarnaast ontvang je een managementtoeslag van 5%.
 • Vakantiegeld 8%
 • Eindejaarsuitkering 8,33%
 • Vakantiedagen 166 uur (op fulltime basis)
 • LFB (levensfasebudget) uren 35 uur (op fulltime basis)
 • Pensioenfonds PFWZ met premieverdeling 50-50 werkgever-werknemer
 • Reiskostenvergoeding woon- werkverkeer conform cao
 • Kilometervergoeding zakelijke kilometers € 0,36 bruto per kilometer
 • Vitaliteitsregeling waarbij je een bijdrage kan ontvangen voor bijvoorbeeld de aanschaffing van een fiets of contributie van een sportclub
 • Opleidingsbudget, GoodHabitz
 • Collectieve verzekeringen

Bijzonderheden

Geïnteresseerd?
We gaan graag met je in gesprek! Je kunt tot en met 15 mei a.s. solliciteren via onderstaande link ‘solliciteren’.

Meer informatie of vragen? 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Els van den Ban, regiodirecteur behandelzaken en kinder- en jeugdpsychiater, bereikbaar op telefoonnummer 06-46944966. Mocht zij niet meteen de telefoon kunnen opnemen, dan vriendelijk verzoek je naam en telefoonnummer achter te laten zodat zij je zo spoedig mogelijk terug kan bellen.

Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag van je.

Type Vacature
Intern nummer 19OV086
Organisatie Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Locatie Karakter, locatie Almelo en Enschede
Postcode 7600 AP
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Manager => FWG 65
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 12-04-2019
Ingangsdatum 12-04-2019
Reageer voor 16-05-2019
Nummer 45141
Doorsturen Bekijk PDF

Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Karakter is gespecialiseerd ziekenhuis voor kinder- en jeugdpsychiatrie, met 12 twaalf locaties verspreid over Gelderland en Overijssel georganiseerd in 4 clusters. Karakter biedt kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met ernstige, vaak meervoudige psychiatrische problemen. Vanuit onze competentiegerichte benadering kijken we vooral naar de ontwikkeling van het kind binnen het gezin.

Meer over Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie