Zorgprofessional - flexpool Wonen Twente (8-16 uur)
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

De woonlocaties van Tactus in Almelo en Enschede werken met een flexpool. Voor deze flexpool zoekt Tactus een zorgprofessional / sociotherapeutisch medewerker (8-16 uur) die het leuk vindt om te werken binnen de 5 verschillende locaties.

Als medewerker van de flexpool krijg je een flexibele arbeidsovereenkomst met een gemiddeld aantal uren per week. Je hebt dus een vast maandsalaris, maar werkt de ene week meer dan de andere. Je krijgt op deze manier de kans om de 5 woonvoorzieningen (met hun doelgroepen) in Almelo en Enschede te leren kennen. Volg je bijvoorbeeld een opleiding en wil je graag wat bijverdienen? Of heb je een druk (gezins)leven en ben je hierdoor wisselend beschikbaar? Dan is deze vacature wellicht interessant voor jou! Wil je werken op alle locaties of op een aantal? Daarover gaan we graag met je in gesprek.

In die locaties worden bewoners begeleid in het structureren van het dagelijkse leven voor zowel de verslavingsproblematiek als het wonen. Dit gebeurt met behulp van de methodiek krachtgericht werken. Op alle woonvoorziening is er sprake toezicht en intensieve begeleiding, 24/7. De intensiteit van de begeleiding wordt aangepast per individu. De focus in de woonondersteuning ligt niet op de verslaving, maar op het wonen en leven. Het doel is bewoners te helpen hun dagen structuur te geven en een vertrouwde omgeving te bieden. Op 4 locaties is gebruik van middelen toegestaan. Op 1 locatie niet, deze bewoners kiezen bewust voor een abstinent leven.

Adastraat

Locatie Adastraat is een beschermde woonvorm in Almelo. De woonvoorziening biedt ruimte voor 13 bewoners. Gebruik van middelen is toegestaan.

Molenstraat
Locatie Molenstaat is een beschermde woonvorm in Enschede. Gebruik van middelen is toegestaan.

De voorziening heeft 12 kamers.  Naast de kamers heeft de Molenstraat ook 4 MO-plekken, hier mogen toegewezen bewoners alleen ’s nachts verblijven.

Hengelosestraat
Locatie Hengelosestraat is een beschermde woonvorm in Enschede. De woonvoorziening heeft 24 appartementen. Gebruik van middelen is toegestaan.

Vlierstraat
Locatie Vlierstraat is een beschermde woonvorm in Enschede. De woonvoorziening heeft 24 appartementen en  2 studio’s. Gebruik van middelen is toegestaan.

Oostburgweg
Locatie Oosterkerk is een beschermde woonvorm in Enschede. De woonvoorziening is voorzien van 17 appartementen. Gebruik van middelen is niet toegestaan. Bewoners kiezen bewust voor een middelenvrij bestaan. Soms is er sprake van doorstroom naar zelfstandig wonen met eventueel ambulante begeleiding.

Functie eisen

Voor onze flexpool zijn we op zoek naar een flexibele sociotherapeutisch medewerker. Ben je in het bezit van een diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 4) of soortgelijk en heb je interesse in een afwisselende functie binnen de verslavingszorg? Reageer dan op deze vacature of neem contact op met Ingrid Riethorst, manager Wonen en contactpersoon van de flexpool.

Het is handig als je woont in of nabij de plaatsen waar onze woonlocaties gevestigd zijn.

Ook wanneer je geen ervaring hebt in de verslavingszorg, vragen we je contact op te nemen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden binnen de flexpool. 

Inschaling

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 40, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Bijzonderheden

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Werken bij Tactus Verslavingszorg
Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Kortom, kom werken bij Tactus!

Type Vacature
Intern nummer 2018-252
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Divisie Oost
Postcode 7418 ET
Stad Deventer
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 8
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Ingrid Riethorst, manager, telefoonnummer: 06-51006620.
Functie(s) Sociotherapeutisch medewerker
Publicatiedatum 07-03-2019
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 24-03-2019
Nummer 42059
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg