Begeleiders volwassenenzorg flexpool (0-32 uur p.w.)
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) met complexe zorgvragen?
Bekijk dan onze vacature en kom werken bij Ambiq!

De zorg en begeleiding van Ambiq Volwassenenzorg richt zich op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in de buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein. De dagbesteding is specifiek arbeidsmatig van opzet. Deze zorg en begeleiding hebben als doel om stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand te brengen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. De uitgangspunten daarbij zijn dat: de bewoner prettig woont; een zinvolle dagbesteding heeft; zich gestimuleerd weet om eigen en adequate keuzes te maken.

Het betreft een vacature voor de locaties volwassenenzorg in de regio Twente/Achterhoek.
De leeftijd van de bewoners is gevarieerd, vanaf 18 jaar. 

Wij vinden het belangrijk om naast de bewoner te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de bewoner.

Functie eisen

Wat vragen wij? 

 • U beschikt over een beroepsgericht Hbo-diploma (Sph, Hbo-V, Hbo Pedagogiek), danwel een afgeronde Mbo Spw/Saw-4 opleiding met enige jaren ervaring;
 • Ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) in combinatie met psychiatrische- en verslavingsproblematiek;
 • Ervaring met het schrijven van en werken met beleidsprocessen voor de bewoners;
 • Creatief;
 • Past U uw begeleidingsstijl aan aan de individuele behoeften van de bewoners;
 • Reflecteren op eigen handelen;
 • Overleggen en communiceren met collega’s;
 • Positief.

Inschaling

Deze functie is ingeschaald in FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Uren in overleg.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • Aanvullende apparatuur bij functie en gebruik van elektrische auto.
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Competentiegericht

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.

Sollicitatieprocedure
Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor maandag 3 juli 2023. 

Wil je meer weten?
Bel gerust met Manon Noordink clustermanager) voor extra informatie via 0887776000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Om een beeld te krijgen over werken binnen Volwassenenzorg kun je het volgende filmpje bekijken: 

 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locaties volwassenenzorg
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Oproepkracht
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Manon Noordink, clustermanager tel.: 088 - 777 60 00
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 20-02-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 03-07-2023
Nummer 109535
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq