Verzorgende IG - thuiszorg
Zorgfederatie Oldenzaal

Onze organisatie

Zorgfederatie Oldenzaal is een compacte organisatie en biedt een integraal aanbod van thuiszorg, wonen, zorg, behandeling, welzijn en plusdiensten voor ouderen, chronisch zieken en anderen die dit wensen en daarvoor in aanmerking komen. 

Onze cliënten weten dat ze ‘gezien’ worden en hebben zelf de regie over hun leven. Hebben onze cliënten leefplezier, dan is dat het grootste compliment dat we kunnen krijgen.

Onze belangrijkste drijfveer is de voldoening die wij halen uit leef- en werkplezier. We willen een warme, prettige woon- en werkomgeving bieden waarin iedereen zich thuis voelt en optimaal tot zijn of haar recht komt. We hebben oog voor de mens achter de cliënt, de vrijwilliger, de mantelzorger en de medewerker.

Binnen de thuiszorg/wijkverpleging werken we met 4 teams in Oldenzaal en in De Lutte.


Wat ga je doen?

Je wordt teamlid van een zelforganiserend team die persoonlijke en professionele verzorging en verpleging op maat verleent aan onze thuiswonende cliënten.

Als verzorgende IG in de thuiszorg weet jij als geen ander hoe je de mens centraal stelt. Samen met je collega’s, andere professionals én familie lukt het je om de beste zorg rondom jouw cliënten te organiseren. Je kijkt waar familie kan ondersteunen en stemt met huisarts, fysiotherapeut, ziekenhuis en/of andere hulpverleners af hoe alles zo zorgvuldig en plezierig mogelijk kan verlopen.

Zie jij het voor je? Je start je werkdag en gaat met een glimlach op weg naar je eerste cliënt, waar je haar wond verzorgt. Ondertussen vraag je hoe ze het gisteren vond, op haar eerste dag bij de dagbesteding. Jij was erbij, een vertrouwd gezicht om haar even over de drempel te helpen.

Je tweede cliënt is een oudere dame met rugklachten. Ze begint wat vergeetachtiger te worden. Mevrouw ligt in bed als je binnenkomt. Ze is blij om een bekend gezicht te zien. Je geeft haar aanwijzingen hoe zij het beste uit bed kan komen in verband met haar rugpijn. Met enkele aanwijzingen kan mevrouw nog best veel zelf in haar dagelijkse verzorging en dit stimuleer je dan ook. Terwijl je mevrouw helpt met douchen en aankleden, praat je veel over vroeger. Je ziet de twinkeling in haar ogen en daar geniet jij dan weer van.

Zo ontmoet je elke dag andere mensen en hoor je achter elke deur een ander verhaal. Je bouwt een band met je cliënten op en mag de tijd nemen om iedereen echt aandacht te geven. En heeft iemand meer tijd nodig? Dan bel je een collega om bij te springen.


Wat heb jij te bieden?

Allereerst heb je zin om bij ons te komen werken. Je hebt passie voor je vak, bent spontaan en oprecht geïnteresseerd in onze cliënten. Je helpt kwetsbare mensen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, waarbij je je richt op de zelfredzaamheid en het meedoen in de maatschappij. Je vindt het leuk om zelfstandig op pad te gaan en kunt hierbij goed prioriteiten stellen. Als je hulp nodig hebt dan kun je altijd een beroep doen op één van je bereikbare collega’s. Je werkt zelfstandig, maar niet alleen. Omdat je de beste zorg wilt leveren aan onze cliënten blijf je nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen in je vak en houd je je kennis bij.

Wat mag je van Zorgfederatie Oldenzaal verwachten?

Je werkt in een fijne werkomgeving met een vast team gedreven collega’s. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid in het uitvoeren van je werk en het invullen van je route. Door de kleinschaligheid kennen we elkaar en staan we dicht bij elkaar en de cliënt. Je wordt gevraagd om mee te denken op allerlei gebied. Zo blijven we de zorg verbeteren en krijg jij volop kansen om je kwaliteiten in te zetten. 

Je krijgt een iPad en een mobiele telefoon  om bij de cliënt makkelijk jouw werk te kunnen doen. 

Hierbij hoort natuurlijk ook een marktconform salaris conform de CAO voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (FWG 35).

Daarnaast bieden we een interessant pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals voordelige aanschaf van tablet, smartphone of fiets. Of een bijdrage ten behoeve van jouw gezondheid en bewegen.

Ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij diverse opleidingen aan om bevoegd en bekwaam te blijven via de ZFO academie. Daarnaast ondersteunen wij jouw registratie in het kwaliteitsregister V&VN. 

We hebben een actieve personeelsvereniging die met regelmaat leuke, gezellige en sportieve activiteiten organiseert.

Bijzonderheden

Spreekt dit je aan? En heb je het diploma Verzorgende IG? Solliciteer dan naar de functie van verzorgende IG! Maak samen met een team van betrokken collega’s echt het verschil voor mensen die dat nodig hebben en die blij met je zijn!

Solliciteren kan via deze LINK door je gegevens achter te laten.

Type Vacature
Organisatie Zorgfederatie Oldenzaal
Locatie Stichting Zorgfederatie Oldenzaal, Thuiszorg
Postcode 7573AA
Stad Oldenzaal
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Zorgfederatie Oldenzaal, Ingrid van Esch (HR Manager) of Hellen Hesselink, Leidinggevende Thuiszorg, via tel. 0541-513433
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 26-04-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-08-2023
Nummer 119655

Zorgfederatie Oldenzaal

Zorgfederatie Oldenzaal is een kleinschalige professionele organisatie waar de mens telt. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven naar goede zorg die vertrouwd voelt. Wij leveren thuiszorg en cliënten kunnen bij ons wonen in de woonzorgcentra Scholtenhof en Mariahof of in de diverse zorgwoningen. Daarnaast bieden we onder andere hulp in de huishouding, dagverzorging en welzijnsactiviteiten. De zorg aan cliënten wordt vorm gegeven vanuit het streven naar maximale zelfstandigheid en de zorgbehoefte van de cliënt. We vinden het belangrijk dat cliënten, medewerkers (circa 350) en vrijwilligers (circa 275) zich thuis voelen in onze organisatie en we zijn trots op onze keurmerken.

Meer over Zorgfederatie Oldenzaal