(zij-instroom) Opleidingsplekken mbo Verzorgende IG niveau 3 en mbo Verpleegkunde niveau 4
Verian

Vérian heeft betaalde (zij-instroom) opleidingsplekken beschikbaar!
voor de opleiding mbo Verzorgende IG niveau 3 en mbo Verpleegkunde niveau 4

Bij Vérian leveren we dagelijks met 1500 collega’s een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar leveren we de beste zorg bij onze cliënten thuis. Met als uitgangspunt dat onze cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden en de zorg en ondersteuning krijgen die bij hen past.

Vérian is een van de grootste thuiszorgorganisaties in de regio en biedt alle vormen van thuiszorg, van huishoudelijke ondersteuning tot thuisbegeleiding tot (specialistische) verpleging en verzorging. Werken in de thuiszorg betekent flexibel werken in wisselende diensten.

Iedereen komt in aanmerking voor deze vacature, of je nu wel of geen zorgachtergrond hebt. Passie voor zorg en onze cliënten vinden wij veel belangrijker. Wij bieden opleidingsplekken aan voor mbo Verzorgende IG en mbo Verpleegkunde voor nieuw talent!

Wij zoeken kandidaten voor het hele werkgebied. Het opleidingstraject start begin februari 2023.

De opleidingsplek
De opleiding duurt (afhankelijk van de opleiding) 2 tot 3 jaar en leidt op tot een erkend mbo 3-diploma Verzorgende-IG of mbo-4 diploma Verpleegkunde. Je krijgt een leer-werkovereenkomst van 20 tot 24 uur per week. Onze Adviseurs Leren en Ontwikkelen, praktijkopleiders in de teams, werkbegeleiders en trainers & toetsers staan graag voor je klaar om jou te ondersteunen tijdens je studie.

Gelijktijdig met de start van de opleiding volg je bij Vérian de cursus Basiszorg. Dit traject richt zich vooral op het ondersteunen van onze cliënten bij het wassen, douchen en aankleden, mobiliseren en risicosignalering bij kwetsbare ouderen. Daarnaast volg je een medicatiecursus via ROC Aventus. De medicatiecursus bestaat uit 2 dagdelen, opdrachten uitvoeren in de praktijk en wordt afgesloten met een toets. Je mag dan zelfstandig medicatie delen en toedienen.

Je combineert het leren met werken in de praktijk in een van onze wijkteams. Het werken in de praktijk maakt een groot deel uit van je opleidingstraject.

Wat zijn onze ‘harde’ eisen?

 • Je beschikt over minimaal mbo werk- en denkniveau, daarom maakt een assessment altijd onderdeel uit van de sollicitatieprocedure;
 • Je bent gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Je wilt je committeren aan de opleiding.

Wat vinden wij naast de ‘harde’ eisen ook belangrijk?

 • Je hebt een aanpakkersmentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken;
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: flexibel, ondernemend, passie voor de zorg, professioneel en verbindend en bent in staat dit uit te dragen;
 • Je kunt goed communiceren, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij jou?
Naast een leuke uitdaging met alle ruimte om je vleugels uit te slaan bieden wij jou ook:

 • Een door Vérian volledig betaalde opleiding. Daarnaast wordt er 4 uur per week beschikbaar gesteld voor je lesdag, om mee te lopen of om opdrachten uit te voeren;
 • Een salaris conform de cao VVT. Je wordt ingeschaald in de zij-instroomperiodiek van FWG 40 (Verzorgende IG) of FWG 45 (Verpleegkundige niv 4) vanaf de start van jouw opleiding. Bij een voldoende tussenbeoordeling ontvang je na 8 maanden de eerste periodieke verhoging en vervolgens ontvang je deze jaarlijks;
 • Goede begeleiding door praktijkopleiders in de teams;
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk in één van de wijkteams van Vérian;
 • Na het behalen van je diploma kom je in vaste dienst bij Vérian!

De sollicitatieprocedure

 • De procedure start met het versturen van je sollicitatiebrief.
 • Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst op één van de hieronder genoemde data. Het bijwonen van één voorlichtingsbijeenkomst is een verplicht onderdeel. In deze bijeenkomst vertellen wij meer over Vérian en het opleidingstraject en heb jij ruimte om vragen te stellen. Met elkaar verkennen wij of het opleidingstraject bij je past.
 • Voor de start van de opleiding in september 2023 zijn er 3 voorlichtingsbijeenkomsten gepland:
  • Dinsdagavond 28 maart a.s.
  • Donderdagavond 20 april a.s.
  • Dinsdagavond 9 mei a.s.
 • Past het opleidingstraject bij je? Dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met de (coördinerend)wijkverpleegkundige van jouw evt. toekomstige team.
 • Als het sollicitatiegesprek voor beide partijen positief is, word je uitgenodigd voor een assessment. Het assessment wordt afgenomen via ROC Aventus in Apeldoorn en bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidsvragenlijst. Er dient een positief advies te worden afgegeven om te mogen deelnemen aan de opleiding. Het advies ontvang je z.s.m. na het assessment.
 • Is er een positief advies gegeven n.a.v. je assessment, dan vind er een arbeidsvoorwaarden gesprek plaats en start je in september 2023 met je opleiding!

Enthousiast geworden?
Reageer dan via de knop 'solliciteren'. Stuur je cv en motivatiebrief met daarin:

 • Wat je motivatie is om deze opleiding te volgen;
 • Welk niveau je wilt volgen;
 • In welke regio je wilt werken en
 • Welke competenties jij hebt die maken dat je deze opleiding met goed gevolg zou kunnen afronden.

Als je hebt gesolliciteerd verwachten wij ook dat je naar de voorlichtingsbijeenkomst komt waar je persoonlijk voor wordt uitgenodigd.

Voor vragen en informatie over deze vacature kun je per e-mail contact opnemen met de Adviseurs Leren & Ontwikkelen via [email protected] Via dit e-mailadres kun je ook een informatiebrochure aanvragen.

Type Vacature
Organisatie Verian
Locatie Apeldoorn
Postcode 7336 BA
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 14-03-2023
Reageer voor 30-04-2023
Ingangsdatum 28-03-2023
Nummer 118546
Doorsturen Bekijk PDF

Verian

Bij Vérian leveren we dagelijks met 1500 collega’s een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar leveren we de beste zorg bij onze cliënten thuis. Met als uitgangspunt dat onze cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden en de zorg en ondersteuning krijgen die bij hen past.

Vérian is een van de grootste thuiszorgorganisaties in de regio en biedt alle vormen van thuiszorg, van huishoudelijke ondersteuning tot thuisbegeleiding tot (specialistische) verpleging en verzorging. Werken in de thuiszorg betekent solistisch en flexibel werken in wisselende diensten.

Meer over Verian