Werken in de zorg

Ben je je aan het oriënteren op een baan in de zorg? Werk je al in de zorg en ben je op zoek naar een andere baan? ZorgSelect.nl is het begin van jouw zoektocht naar werk in de  sector Zorg en Welzijn. Op deze pagina vind je informatie over hoe het is om in de zorg te werken, waar je rekening mee moet houden en welke opleidingen er zijn. Ook vind je actuele vacatures in de zorg. 

Werk in de zorg: wat kun je verwachten?

Werken in de sector Zorg en Welzijn is ontzettend veelzijdig en betekenisvol. In de zorg krijg je te maken met verschillende mensen, allemaal met hun eigen achtergrond, verhaal en behandeling. In je werk draag je je steentje bij aan de maatschappij en zorg je voor een betere kwaliteit van leven voor veel mensen. Dat maakt werken in de zorg veelzijdig, afwisselend en mooi. Ten opzichte van andere sectoren moet je in de zorg behoorlijk flexibel zijn. Het kan voorkomen dat je een ochtend-, avond- of nachtdienst draait. Dit is uiteraard afhankelijk van de specifieke sector waarin je werkzaam bent en wat je functie is. Waar je ook gaat werken in de zorg en wat je functie ook gaat zijn: je bent belangrijk.

Wat moet je kunnen om te werken in de zorg?

De banen in de zorg veranderen continu, net als de voorwaarden om te kunnen werken in de zorg. Wat je moet kunnen of welke opleiding je gevolgd moet hebben is sterk afhankelijk van de functie. Goed nieuws is dat je leren en werken in de zorg steeds vaker kunt combineren. Dit maakt het makkelijker voor mensen zonder diploma en zij-instromers om te starten in de zorg.

Wanneer kun je werken in de zorg?

Al heel snel! Door de aanhoudende vraag naar zorgprofessionals wordt het steeds laagdrempeliger om in te stromen. Zo is het de laatste jaren steeds vaker mogelijk om werken en leren te combineren. Je leert dan de kneepjes van het vak op de werkvloer, terwijl je dus al geld verdient. Ook worden de mogelijkheden om te werken in de zorg zonder diploma steeds groter. Heb je geen diploma, maar ben je benieuwd wat jij kunt doen in de zorg? Kijk dan hier.

Werken in de zorg: actuele vacatures in Oost-Nederland

In onze vacaturebank vind je een overzicht van actuele zorgvacatures in Oost-Nederland. Als je klikt op de vacature zie je meer informatie over de functie, de organisatie, wat er van je gevraagd wordt en wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Je kunt ook gericht zoeken op bepaalde functies, organisaties of steden.

In de vacaturebank heb je de mogelijkheid om direct te solliciteren. Dit kan rechtstreeks of met je e-portfolio. Je e-portfolio is een persoonlijk profiel waarin je je ontwikkelingen kunt bijhouden (zoals cursussen en opleidingen). Ook vind je naar aanleiding van jouw profiel banen die goed bij je zouden passen. Meer over e-portfolio vind je hier.