( Persoonlijk ) Begeleider volwassenen met complex gedrag Hietveld Beekbergen
Pluryn

Hietveld: ondersteunt (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking met complexe gedrags- en/of psychiatrische problematiek. In verband met de spanningsopbouw van de cliënten is er binnen de woning voortdurend aandacht voor structuur en regelmaat. De begeleiding is gericht op het vergroten van de participatie. Daarnaast het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid, omgang met anderen en psychosociaal functioneren.

We hebben op verschillende woningen mogelijkheden. Graag kijken we samen wat het beste bij je past.

Huis?6 is verdeeld in 2 woongroepen in een beneden- en een bovenwoning en 4 appartementen; met ieder een eigen entree en voordeur. Binnen de besloten groepen wonen 12 mannelijke cliënten met een VG7 indicatie in de leeftijd van 40 jaar en ouder. Het gaat om hele diverse groep ouder wordende cliënten met uiteenlopende problematieken, zoals ASS en Borderline, die soms ook een stukje (mondelinge) begeleiding bij de ADL nodig hebben.  De 4 appartementen, worden bewoond door 3 mannelijke cliënten die vanuit hun appartement worden ondersteund en begeleid en 1 vrouwelijke cliënt die 1 op 1 begeleiding krijgt. Wat alle 16 cliënten binnen Huis?6 kenmerkt, is behoefte aan begeleiding vanuit rust en structuur en een vaste groep vertrouwde begeleiders, die hen herkenbaarheid bieden. 

‘De Loenenseweg’ is een zorglocatie met 16 appartementen voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblematiek (M/V), die langdurige intensieve zorg behoeven en waarbij de zorgvraag het beste beantwoord kan worden binnen een individuele woonsetting. Het accent ligt op het individueel begeleiden van de cliënt vanuit ieders eigen appartement, waarbij een algemene ontmoetingsruimte beschikbaar is voor hulpvragen waarbij tijdelijk extra nabijheid van begeleiding nodig is. Het accent van de behandeling en begeleiding ligt vooral op het in stand houden van geleerde vaardigheden en het uitbreiden daar waar mogelijk op een individueel tempo. Het bevorderen van de kwaliteit van leven en autonomiebeleving (‘zelfregie’) staat centraal. 

Dit is jouw werkdag

Je hebt een vroege of een late dienst. De vroege dienst begint rond kwart over 7. Je kan je dan inlezen in de rapportage hoe de voorgaande dagen zijn verlopen. Langzaamaan worden de cliënten wakker of moet je ze motiveren om de dag te starten. Waar nodig begeleidt je de cliënt mondeling bij de ADL. Daarna ga je in groepsverband of individueel ontbijten. Om 09:00 uur gaan de cliënten naar dagbesteding. De ene wordt gebracht door de begeleiding van wonen, de ander gaat op de fiets of wordt opgehaald met de taxi. De cliënten die niet naar dagbesteding gaan hebben een passend programma op de woning. Met hen lunch je, heb je koffiemomenten en andere gezamenlijke activiteiten. Naast alles wat je onderneemt met de cliënten zijn er ook nog genoeg randzaken te regelen binnen de woning. Wanneer om drie uur alle cliënten terugkomen van dagbesteding neemt de late dienst het over. Zij starten de dag, middels individuele gesprekken, met het voor bespreken van de middag en avond. Ook kookt de begeleiding, in sommige gevallen samen met een cliënt, een heerlijke maaltijd voor een ieder. Gedurende de dienst volg je de individuele dagprogramma’s van de cliënten, waarin contactmomenten en activiteiten staan beschreven. Dit is de leidraad van je dienst. Om 22.45 uur neemt de nachtdienst het stokje over.

Dit ben jij

Jij hebt oog voor het grotere plaatje. Zelfkennis en een sterk karakter tekenen jou als mens. Jij weet van jezelf hoe je reageert bij confrontaties, hoe je emoties reguleert en welke situaties je uitdagen. Ook weet je hoe je afstand bewaart in een professionele omgeving. Jouw grenzen zijn ijzersterk: jij laat niet met je sollen. Ook bij complexe gedrags- en persoonlijkheidsproblematiek, wisselende groepsdynamiek en wisselende werktijden weet jij jezelf staande te houden.

Bij het Hietveld  zoeken we begeleiders en persoonlijk begeleiders.

Dit ben jij als begeleider: Denken vanuit oplossingen is jouw manier van werken. Jij zet je het liefst in voor volwassen met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblematiek, omdat je het beste naar boven wilt halen bij onze cliënten. Je vind het mooi om (kleine) stapjes in hun ontwikkeling te zien en daaraan een bijdrage te leveren. Samenwerken in een gezellig dynamisch team lijkt jou een mooie uitdaging.

Dit ben jij als Persoonlijk begeleider: Als persoonlijk begeleider heb jij een belangrijke en verantwoordelijke rol voor onze cliënten. Jij zorgt er mede voor dat de cliënten stapjes voorwaarts maken. Hoe mooi is het dat jij van toegevoegde waarde kunt zijn en dit ook voelt! Je vervult voor enkele cliënten de rol van persoonlijk begeleider en voert de regie in de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van behandelplannen. Je voert begeleidingsgesprekken en onderhoudt, samen met de jongeren, hun sociale netwerk door bijvoorbeeld contact te hebben met ouders/verzorgers. De behandeldoelen zet je, samen met de cliënten, om in concrete werkdoelen. 

Dit heb jij

 • Heb je een zorginhoudelijke opleiding op minimaal niveau 3, dan kun je ook reageren op deze vacature voor de functie van begeleider. Dan willen we je graag de mogelijkheid bieden om een mbo niveau 4 opleiding te gaan volgen;
 • Je hebt de nodige inhoudelijke kennis vanuit minimaal een afgeronde pedagogische opleiding MBO-niveau 4 met ruime werkervaring of een afgeronde relevante HBO opleiding (zoals SPH, SPW of Social Work etc);
 • Je hebt al de nodige werkervaring met deze doelgroep en daarnaast beschik je over levenservaring;
 • Door jouw analytische blik zie je wat er op de groep gebeurt en lees je het complexe gedrag van de (jong) volwassenen;
 • Je houdt jezelf staande in een omgeving waar veel interacties plaatsvinden;
 • Je bent daarbij in staat feedback te geven maar ook te ontvangen en kunt je grenzen adequaat aangeven;
 • Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf bent én jezelf durft te laten zien en dat je jezelf wil blijven ontwikkelen.

Dit biedt Pluryn

 • Wij bieden je uitdagende functies in een dynamische werkomgeving;
 • Trainingen en opleidingen tijdens je hele Pluryn-carrière;
 • Een salaris volgens CAO gehandicaptenzorg voor de functie van begeleider tussen de € 2236 en € 3154 bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Een salaris volgens de CAO gehandicaptenzorg voor de functie van persoonlijk begeleider tussen de € 2381 en € 3452 bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Daarbij komt een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris en PBL uren (extra vrije tijd);
 • Op de fiets naar het werk? Lekker sporten om fit te blijven? We komen je tegemoet met fiscale voordelen.

Meer weten? 

Neem gerust contact met ons op!

Stuur een Whatsapp of bel naar Sanne Burgers-de Lange, recruiter, via 06-23734865 of [email protected]

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/persoonlijk--begeleider-volwassenen-met-complex-gedrag-hietveld-beekbergen

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld - Nobelstraat
Postcode 7316 GK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Persoonlijk Begeleider
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 21-07-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 21-07-2022
Nummer 112761
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

In Apeldoorn ligt het wooncomplex Nobelstraat. Hier bieden we een breed, specialistisch zorgaanbod voor zo’n 55 volwassenen/ouder wordende cliënten. De cliënten wonen in woongroepen en krijgen op de locatie ook dagbesteding en vrijetijdsactiviteiten aangeboden. Alles is erop gericht om cliënten, zo veel mogelijk, op een volwaardige manier mee te laten doen in de samenleving. 

Meer over Pluryn