Vacatures thuiszorg

Ben je je aan het oriënteren op een baan in de thuiszorg? Werk je al in de zorg en wil je een carrièreswitch maken? Dan ben je bij ZorgSelect.nl op de juiste plek. Bij ons vind je namelijk alle thuiszorgvacatures in Oost-Nederland. Bekijk de vacatures van grote en kleinere organisaties als Carintreggeland, Thuisgenoten, Manna, Hanzeheerd en Kleingeluk. Alle actuele thuiszorgvacatures vind je onderaan deze pagina. 

Op deze pagina vind je bovendien informatie over hoe het is om in de thuiszorg te werken, waar je rekening mee moet houden en welke opleidingen er zijn.

Werken in de thuiszorg: wat kun je verwachten? 

Wat kun je verwachten als je gaat werken in de thuiszorg? Net als andere sectoren in de zorg is de thuiszorg erg afwisselend, veelzijdig en vooral dankbaar werk. In de thuiszorg kom je veel bij mensen over de vloer. Van jong tot oud en van alleenstaand tot mensen met een gezin. Je hebt veel persoonlijk contact met mensen, veel vrijheid en je kunt bijna volledig zelfstandig werken. Je zult veel verschillende werkzaamheden verrichten. Van helpen met douchen tot medicijnen indienen, mensen rekenen hiervoor op jou. Werken in de thuiszorg is dus erg divers. Goed om te weten is dat sommige instellingen werken met onregelmatige diensten, andere niet.

Opleidingen voor werken in de thuiszorg

Wat je moet kunnen of welke opleiding je gevolgd moet hebben, is dan ook sterk afhankelijk van de functie. Veel gekozen opleidingen zijn Zorghulp, Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende en Verpleegkunde. Veel van deze opleidingen kunnen als BOL-opleiding of BBL-opleiding worden gevolgd. Meer over de randvoorwaarden voor een BBL-opleiding vind je hier. Ook zijn er thuiszorginstellingen die interne opleidingen aanbieden. Meer over de scholen en hun opleidingsmogelijkheden vind je hier.

Werken in de thuiszorg zonder diploma

Ben je op zoek naar een baan in de thuiszorg, maar heb je hiervoor geen diploma? Geen probleem! Op dit moment zijn er steeds meer mogelijkheden voor werken in de thuiszorg zonder diploma en is er zelfs een sterke toename in het aantal zij-instromers in de zorgsector. Als je geen diploma hebt kun je vooral helpen met ondersteunende werkzaamheden, zoals het doen van het huishouden en het bieden van een stuk gezelligheid. 

Het grote voordeel van werken in de thuiszorg zonder diploma is dat je al relevante ervaring opdoet. Dit maakt het makkelijker om door te groeien en stappen te maken.

Actuele vacatures voor de thuiszorg in Oost-Nederland

Hieronder vind je een actueel overzicht van thuiszorgvacatures in Oost-Nederland.

Bekijk vacatures