Vacatures doktersassistent(e)

Ben je je aan het oriënteren op een baan als doktersassistent(e)? Werk je al in de zorg en wil je een carrièreswitch maken? Dan ben je bij ZorgSelect.nl op de juiste plek. Bij ons vind je namelijk alle doktersassistent(e) vacatures in Oost-Nederland. Alle actuele doktersassistent(e) vacatures vind je onderaan deze pagina. 

Op deze pagina vind je ook informatie over hoe het is om als doktersassistent(e) te werken, waar je rekening mee moet houden en welke opleidingen er zijn.

Werken als doktersassistent(e): wat kun je verwachten? 

Wat kun je verwachten als je gaat werken als doktersassistent(e)? Als doktersassistent(e) kun je aan de slag in verschillende zorginstellingen. Werken bij een huisartsenpraktijk ligt misschien het meest voor de hand, maar je kunt ook aan de slag bij een polikliniek van een ziekenhuis, een gezondheidscentrum of een arbodienst.

Als doktersassistent(e) ben je de rechterhand van een huisarts of dokter. Je ontvangt patiënten, geeft (in overleg met de arts) advies, voert kleine onderzoeken uit (opmeten van bloeddruk, vingerprikken), plant afspraken in en helpt bij de administratie. Kortom, je bent vaak de stem en het gezicht van een praktijk.

Opleidingen voor doktersassistent(e)

Doktersassistent(e) is een veelvoorkomende opleiding aan MBO-instellingen. Het is een niveau vier opleiding die vaak te volgen is als beroepsopleidende leerweg (BOL) opleiding en als beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De opleiding duurt gemiddeld drie jaar. Meer over de randvoorwaarden voor een BBL-opleiding vind je hier. Meer over de scholen en hun opleidingsmogelijkheden vind je hier.

Werken in de zorg zonder diploma

Voor doktersassistent(e) heb je een diploma nodig. Heb je die nog niet? Geen probleem! Er zijn steeds meer mogelijkheden om te werken zonder diploma, bijvoorbeeld door het combineren van werken en leren. Een BBL-opleiding is hiervan een goed voorbeeld.

Actuele vacatures voor doktersassistent(e) in Oost-Nederland

Hieronder vind je een actueel overzicht van vacatures voor doktersassistent(e) in Oost-Nederland.

Bekijk vacatures