Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een e-portfolio aanmaken?

Je maakt een e-portfolio aan om te kunnen solliciteren op vacatures. Het e-portfoliol heeft veel voordelen voor jezelf:

 • Je vult eenmalig jouw e-portfolio in. Binnen jouw e-portfolio geef je zelf aan welke gegevens (cv) je bij je sollicitatie(s) mee stuurd. 
 • Sollicitaties gaan simpel en snel, want je cv staat al klaar. 
 • Je kan zien op welke vacatures je hebt gesolliciteerd.
 • Je ziet op jouw persoonlijke homepage welke vacatures er voor jou passend zijn.
 • Je kan passende vacatures ook per e-mail ontvangen.
 • Werkgevers kunnen vacatures matchen op jouw e-portfolio mits je heb aangegeven dat jouw gegevens openbaar zijn. Dit kun je zelf aangeven.
 • Je cv blijft actueel, ook wijzigingen die je na je sollicitatie doorvoert zijn voor de werkgever inzichtelijk.
 • De werkgever heeft je gegevens bij sollicitatie direct inzichtelijk en altijd digitaal voorhanden.

Kan ik solliciteren zonder een profiel aan te maken?

Ja dat kan, je kiest dan voor direct solliciteren.

Kan ik een cv uploaden bij het solliciteren?

Je kan een  cv uploaden. Heb je een e-portfolio, dan kun je Jouw cv samenstellen binnen je profiel. Deze vul je eenmalig in, daarna kun je het cv bij elke sollicitatie aanpassen en opnieuw meesturen. Je kun took meerdere cv's aanmaken en bewaren. Wijzigingen die je maakt in je cv zijn direct zichtbaar, ook bij de sollicitaties waar je de betreffende cv hebt meegesturd.

Hoe gaat het solliciteren in zijn werk?

Als je een vacature bekijkt, kun je klikken op ‘solliciteren’. Als je nog geen e-portfolio hebt aangemaakt, kun je deze aanmaken. Je kunt ook kiezen voor 'direct solliciteren. Als je al wel een profiel hebt, moet je eerst inloggen. En als je al bent ingelogd, dan kom je op een scherm waarin je persoonlijke gegevens zijn ingevuld en je cv staat. Je hoeft dan alleen nog maar een begeleidende brief en evtueel een eigen gemaakte cv toe te voegen om te solliciteren.

Moet ik altijd een begeleidende brief meesturen?

Een begeleidende brief is niet verplicht, maar we raden je aan om deze toe te voegen als motivatie bij je sollicitatie.

Als welk bestand moet ik mijn brief uploaden?

Wij raden je  aan om jouw begeleidende brief en/of cv als pdf te uploaden, dit is namelijk door elke werkgever te openen. In Word kan uiteraard ook.

Waarom zou ik een e-portfolio aanmaken?

De gegevens die je daar invult, matchen op vacatures. Als je bent ingelogd, zie je op jouw profiel geschikte vacatures. Deze vacatures kun je ook in je mailbox ontvangen. Wij bepalen dat deze gegevens bij jou passen aan de hand van de gegevens die jij hebt ingevuld. Daarnaast kunnen werkgevers met jouw toestemming, jouw e-portfolio inzien en je benaderen als zij een geschikte vacature hebben.
Binnen jouw e-portfolio blijven jouw sollicitaties inzichtelijk en kun je bestanden uploaden en bewaren als diploma's, VOG's en andere belangrijke documenten. Het e-portfolio is jouw digitale loopbaankluis.

Hoe bepalen jullie welke vacatures er voor mij geschikt zijn?

Dat bepalen wij aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld en vragen die je hebt beantwoord via de pop up schermpjes. Wij matchen de vacatures met:

 • De functie die je zoekt
 • Het aantal uren dat je wilt werken
 • De afstand die je wilt reizen

Hoe meer gegevens er overeenkomen, hoe geschikter de vacature. De meest geschikte vacature staat altijd bovenin de lijst die je ziet als je bent ingelogd.

Hoe kunnen werkgevers mij vinden?

Als je een e-portfolio aanmaakt en jouw gegevens 'openbaar' beschikbaarstelt, je kunt zelf aangeven welke gegevens, dan kunnen werkgevers jouw gegevens zien en contact met je opnemen.

Wat doe ik als ik mijn inloggegevens niet meer weet?

Op het inlogscherm staat een button ‘wachtwoord vergeten’. Als je hierop klikt, kun je je e-mailadres invullen. Wij sturen dan en nieuw wachtwoord naar je toe.

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?

Log in op jouw e-portfoio.
Klik op bewerken in het bovenst blauwe vlak.
Wijzig daar je mailadres.

Is het mailadres ook jouw inlognaam voor je profiel? Log dan vanaf nu in met je nieuwe e-mailadres.

De website wordt niet goed weergegeven, wat moet ik doen?

Als de website niet goed wordt weergegeven, dan kun je het beste een andere webbrowser proberen, zoals Internet Explorer of Google Chrome. 

Ook kan het zijn dat de 'oude' website in je favorieten staat. Verwijder deze en voeg opnieuw de website toe aan je favorieten.

Waarom moet ik een privacyreglement lezen en accepteren?

Door te accepteren, geef je ons toestemming om jouw gegevens op te slaan. Dat is natuurlijk ook nodig om je vacaturevoorstellen te kunnen doen.

Door aan te geven dat je het privacyreglement hebt gelezen, weet je wat wij wel, maar vooral ook niet doen, met de gegevens die je hebt ingevuld.