Werken in de zorg zonder diploma

Ben je op zoek naar een baan in de zorg, maar heb je hiervoor geen diploma? Geen probleem! Op dit moment zijn er steeds meer mogelijkheden voor werken in de zorg zonder diploma en is er zelfs een sterke toename in het aantal zij-instromers in de zorgsector. Het grote voordeel van werken in de zorg zonder diploma is dat je relevante werkervaring op kunt doen naast je studie. Het is een goede manier om kennis te maken met een bepaalde sector en een goed opstapje om door te groeien naar andere functies. 

Opleidingen voor werken en leren in de zorg

De meest gekozen opleidingen zijn Zorghulp, Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende en Verpleegkunde. Veel van deze opleidingen kunnen als BOL-opleiding of BBL-opleiding worden gevolgd. Wil je meer informatie over BBL-opleidingen en de randvoorwaarden daarvoor? Kijk dan op deze pagina.

De banen in de zorg veranderen continu, net als de voorwaarden om te kunnen werken in de zorg. Wat je moet kunnen of welke opleiding je gevolgd moet hebben, is sterk afhankelijk van de functie. De meeste van onderstaande vacatures zijn dan ook gebaseerd op functies waarbij een deeltijd studie of cursus wordt aangeboden. Hier vind je meer informatie over de opleidingen en cursussen.

Werken in de zorg zonder diploma: wat kun je verwachten?

In de zorg is geen dag hetzelfde. Je werkt met verschillende typen mensen die allemaal hun eigen mening, wensen en verhaal hebben. Je moet je goed kunnen aanpassen en inleven in anderen. Ook is het goed om flexibel te zijn, omdat werken in de zorg vaak onregelmatig is

Als je wilt werken in de zorg zonder diploma heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende functies (vaak ondersteunend) waarvoor je geen diploma nodig hebt. Een goed voorbeeld hiervan is vakantiewerk in de zorg. Daarnaast zijn er functies waarin je leren en werken kunt combineren. Bijvoorbeeld door het volgen van een BBL opleiding bij het ROC, Alfa College of een andere hogeschool. Mocht je al in een aanverwante sector hebben gewerkt of relevante opleidingen of werkervaring hebben, dan is er een mogelijkheid is om je profiel aan te vullen met cursussen.

Actuele vacatures voor werken in de zorg zonder diploma in Oost-Nederland

Hieronder vind je een overzicht met actuele zorgvacatures zonder diploma in Oost-Nederland. Als je klikt op de vacature zie je meer informatie over de functie, de organisatie, wat er van je gevraagd wordt en wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Ook heb je de mogelijkheid om direct te solliciteren. Dit kan rechtstreeks of met je e-portfolio

Een e-portfolio is een persoonlijk loopbaanprofiel. Je houdt hierin bij welke opleidingen je hebt gevolgd, waar je eerder hebt gewerkt, wat je kwaliteiten zijn en waar je interesses liggen. Op basis hiervan krijg je inzicht in welke functies het best bij je passen. Bovendien reageer je met een e-portfolio nog sneller en gemakkelijker op nieuwe vacatures. Direct een e-portfolio aanmaken? Klik hier.

Bekijk vacatures