Vacatures gehandicaptenzorg

Ben je je aan het oriënteren op een baan in de gehandicaptenzorg? Werk je al in de zorg en wil je een carrièreswitch maken? Dan ben je bij ZorgSelect.nl op de juiste plek. Bij ons vind je namelijk alle vacatures in de gehandicaptenzorg in Oost-Nederland. Alle actuele gehandicaptenzorg vacatures vind je onderaan deze pagina. 

Op deze pagina vind je ook informatie over hoe het is om in de gehandicaptenzorg te werken, waar je rekening mee moet houden en welke opleidingen er zijn.

Werken in de gehandicaptenzorg: wat kun je verwachten? 

Wat kun je verwachten als je gaat werken in de gehandicaptenzorg? Net als andere sectoren in de zorg is de gehandicaptenzorg erg afwisselend, veelzijdig en dankbaar werk. In de gehandicaptenzorg heb je te maken met een uitdagende doelgroep. Van jong tot oud, met uiteenlopende handicaps. Wil je begeleider worden? Afhankelijk van de doelgroep waarmee jij te maken hebt en de woongroep waar je op werkt, zul je dan stevig in je schoenen moeten staan. Wil je verzorgende worden? Dan heb je te maken met een doelgroep die zorgbehoevend is en waar je dus veel kunt betekenen.

Hoe dan ook, werken in de gehandicaptenzorg is erg divers. Goed om te weten is dat sommige instellingen werken met onregelmatige diensten, andere niet.

Opleidingen voor werken in de gehandicaptenzorg

Wat je moet kunnen of welke opleiding je gevolgd moet hebben, is sterk afhankelijk van de functie waar je naar solliciteert. Veel gekozen opleidingen zijn Begeleider gehandicaptenzorg of Verzorgende IG. Veel van deze opleidingen kunnen als BOL-opleiding of als BBL-opleiding worden gevolgd. Meer over de randvoorwaarden van een BBL-opleiding vind je hier. Ook zijn er gehandicaptenzorginstellingen die interne opleidingen aanbieden. Meer over de scholen en hun opleidingsmogelijkheden vind je hier.

Werken in de gehandicaptenzorg zonder diploma

Ben je op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg, maar heb je hiervoor geen diploma? Geen probleem! Op dit moment zijn er steeds meer mogelijkheden voor werken in de gehandicaptenzorg zonder diploma en is er zelfs een sterke toename in het aantal zij-instromers in de zorgsector. Als je geen diploma hebt kun je vooral helpen met ondersteunende werkzaamheden, zoals het doen van het huishouden en zorgen dat alles schoon en netjes is. 

Het grote voordeel van werken in de gehandicaptenzorg zonder diploma is dat je al relevante ervaring opdoet. Dit maakt het makkelijker om door te groeien en stappen te maken.

Actuele vacatures voor de gehandicaptenzorg in Oost-Nederland

Hieronder vind je een actueel overzicht van vacatures in de gehandicaptenzorg in Oost-Nederland.

Bekijk vacatures