Vacatures ggz

Ben je op zoek naar een baan in de geestelijke gezondheidszorg? Wij hebben alle actuele vacatures in de ggz hier voor je op een rijtje gezet

Werken in de ggz: wat kun je verwachten? 

Zoek je een uitdagende baan in de zorg? Dan is de geestelijke gezondheidszorg misschien wel wat voor jou. Als je gaat werken in de ggz help je mensen met psychische problemen of een verslaving. Hierbij kun je denken aan mensen met een burn-out, depressie, angststoornissen, of schizofrenie. 

De ggz: basis en gespecialiseerd

De ggz is onder te verdelen in de basis (‘eerstelijns’) ggz en de gespecialiseerde (‘tweedelijns’) ggz. De basis ggz is de eerste stap in de ggz zorgverlening. Mensen met psychische klachten worden hier geholpen door maatschappelijk werkers, huisartsen of praktijkondersteuners. Deze zorgprofessionals kunnen hulp inwinnen bij gespecialiseerde ggz hulpverleners als dat nodig is. 

Mocht de basis ggz niet helpen, dan worden mensen doorverwezen naar de gespecialiseerde ggz. Deze zorg wordt verleend door ggz-instellingen. Hier worden mensen met klachten onder andere gezien door verpleegkundigen, psychologen en psychiaters. 

Banen in de ggz

Binnen de ggz zijn er verschillende vakgebieden. De voornaamste zijn:

  • ggz verpleegkundige 
  • ggz psycholoog
  • ggz agoog/begeleider

Vacatures ggz: wat wordt gevraagd?

In vacatures voor de ggz wordt vaak gevraagd naar iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat. Met name bij de specialistische ggz kun je te maken krijgen met mensen met complexe problematiek, waardoor het behandelen (soms) een uitdaging kan zijn. Door de verschillende cliënten waarmee je werkt helpt het als je snel kunt schakelen en flexibel bent. Omdat je met kwetsbare cliënten te maken hebt is het belangrijk dat je je goed kunt verplaatsen in hun situatie en het nodige inlevingsvermogen kunt tonen.

Opleidingen voor werken in de GGZ

Er zijn verschillende opleidingen waarmee je aan de slag kunt in de ggz:

  • Hbo Verpleegkunde 
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) (Social Work)

Daarnaast zijn er verschillende post-hbo opleidingen die zijn toegespitst op de geestelijke gezondheidszorg. Denk hierbij aan Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV).

Actuele vacatures in de ggz in Oost-Nederland

Ben je op zoek naar actuele vacatures in de ggz? Via onderstaande button zie je direct een overzicht van vacatures in de ggz in Oost-Nederland.

Bekijk vacatures